Сидеров и депутатите му хвърлиха имунитети

Лидерът на „Атака“ поиска същото от Борисов и ГЕРБ
Обновена: 22 яну 2014 14:00 | 22 яну 2014 09:55,
467
Сидеров и депутатите му хвърлиха имунитети
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Той му беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров след скандала на летище Варна.

В България има само един единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения. Напоследък научавам, че заради моя имунитет нещата в България не вървят. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат, защото аз си поддържам имунитета. Възможно е да се създадат и междугалактически проблеми. Извънземните бавели контакта с нас заради моя имунитет“, иронично се мотивира лидерът на „Атака“ от парламентарната трибуна.

Още по темата
За да предотвратя Трета световна война, аз в този момент ще си дам отказа от имунитета пред вас лично и по този начин смятам, че ще бъдат преодолени всички проблеми, каза Сидеров и допълни, че сега най-вероятно всички институции ще заработят перфектно, а българската правораздавателна система ще стане най-добрата.

Малко след думите на Сидеров цялата парламентарна група на „Атака“ стана и предостави на председателя на НС писмен отказ от имунитета си. Те се наредиха около Сидеров и предизвикаха нарушаване на реда в пленарна зала. Миков се опита да ги накара да си седнат, но едва след като каза, че обявява почивка, депутатите от националистическата партия седнаха на местата си.

Сидеров призова прокуратурата да си свърши бързо работата. Той обясни, че Атака е внесла сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и попита защо се бави работа по него. Лидерът на Атака призова цялата ПГ на ГЕРБ също да си даде имунитета, за да може прокуратурата да си върши спокойно работата.

Обръщам се към прокуратурата, да бъде все така светкавична и да се справи с престъпността в следващите няколко дни, аз вярвам в нея, завърши Сидеров.

Веднага след това думата взе зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя нарече случилото се „спектакъл без правна стойност“.

Или спазвайте процедурите в правилника, или да знаем, че този правилник е пожелателен и тук всеки може да си прави, каквото си иска, каза Цачева. Миков й отговори, че той е приел заявленията на депутатите от Атака за отказ от имунитет. Народен представител може да даде имунитета си само ако той му бъде поискан от прокуратурата.

На 6 януари Волен Сидеров предизвика скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ беше придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той влезе в словесен сблъсък с френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
2
 
15
 
! Отговори
одисей1 преди 10 години
никога не съм симпатизирал на В.Сидеров, винаги съм си мислел че трябва за бъде по-въздържан , но това което направи направо ме изуми, той постъпи като истински мъж и чакам да видя как ще постъпят,какво ще направят със своите имунитети цецо конеца /физкултурника/и неговия ментор боко т.добре си спомняме как ходеше облечен в черно, с черно,борсалино, на тиквата, небрежно заметнато сако и ,,Глок,, запасан в гащите и със биволските *** на бюрото му,сега ще видим от кой бряг на реката са - ЛЕВИЯ
333
1
 
19
 
! Отговори
Anonimus Bg преди 10 години
Световният еврейски конгрес на 14-ти май 2013 год., веднага след предсрочните избори предупреди, че националистическа партия в България е получила 7% от вота на българските избиратели (***/1hjCBks). След това екзекутираха план за отстраняването от властта на тази партия. Кой ли днес не плюе лидера на партията Волен Сидеров? Има едно изречение, което често споменаваме: "Елита винаги получава това, което иска", а в Европа трябва да се изкорени национализма, който е единствената пречка към неолибералният педерастки нов световен ред
332
2
 
18
 
! Отговори
Злaткo Желев преди 10 години
До ШопАТАКА не са ни лява ни дясна ами квот му дойде на Волен на волеполитически коментатор от "ДНЕС.бг" винаги ваш Златко
331
6
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Атака не е националистка партия, а лява марксистка секта.
330
2
 
19
 
! Отговори
rapon преди 10 години
Дока търпиш такива *** ще си ядеш *** и ще грухтиш..Анадън му????????????? толкоз за минусите
329
3
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 10 години
Те сега е момента да им се оттепаме!!!
328
7
 
18
 
! Отговори
rapon преди 10 години
Нищо не е направил човека бе,ходил на хотел за 5000,ами то за прошляци това ,има и за 25000.Ами политик,не е някой арабин завит с чарщаф....За произход на *** не питайте,не е етично...мухахахахаххахахааа
327
2
 
16
 
! Отговори
rom преди 10 години
rposto sa razbrali 4e pred evropa pove4e niama da im minavat nomerata ; sega e red na po tanka politioka po meka rasova diskriminacia . smenia se 4ipa na po tarikatobalkanski no pak chte ispluva na povarhnosta mrasotiata ;
326
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВъпросПрочетох три страници от "книгата" на СидерАга и разбрах моментално ,че е ПО-*** ...отколкото си мислех...Такива глупости не биха се родили и в главата на абориген...
325
0
 
17
 
! Отговори
до говедарин преди 10 години
ЕЙ говедар-искаш ли да издоиш мъжкото *** ;ходи пий мляко от бика!
324
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още ли коментирате тази *** СидерАга ?
323
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 382 - ми давай де ,направи малко вятър,развърти го като вентилатор !
322
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на Волен, но изказването му ме накефи много.
321
1
 
18
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Прод на 375...Айде от нас да мине-Волен си го дръжте ама Д. Гаджева я освободете!
320
4
 
18
 
! Отговори
От 373 - Въпрос преди 10 години
Абе що ми слагате минуси и аз не съм го чел. Само питам дали някой го е чел, че много хора видяха поредния месия и приеха плана за библия :D :D :D
319
8
 
21
 
! Отговори
Bozadjiev преди 10 години
bravo Siderov & Ataka!s reiting ili bez reiting jivota prodaljava napred.myasto pod slanceto ima za vseki.horata ot bg narod v republika Bulgaria sa s ravni prava i zadaljenia.chestnite hora nyamat nujda ot specialna ohrana - te sa na pochit i uvajenie ot obstestvoto.v BG imat nujda ot vaorajena ohrana samo mafiotite i teroristite.
318
12
 
33
 
! Отговори
xxl преди 10 години
До ВъпросЯмболският козел има само един план- да лангърка таквиз шарани като теб , за да живее на наш гръб. За друг вид планове, няма достатъчно сурватка между ушите на Сидер Ага!!!
317
12
 
31
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Явно няма по-велик от Бойко - всеки *** го споменава непрекъснато, той е причина за въртенето на земята, той ще е виновен ако спре, той е най-голямата гад, злото на вселената и т.н. Е как да не гласуваш за такъв човек?
316
6
 
20
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Ако Волен бъде задържан ,ще извърша справедливи терористични актове:1.Ще избия всички Гъски ,които се опитват незаконно да преминат през въздушната граница на България.2.Всички Африкански Щъркели дето идват пролетта да се люпят по комините на НАШИТЕ(БЪЛГАРСКИ) къщи безплатно или ще трябва да си платят илище ги правим на гювеч.3.Всички прасета дето преминават Българо-Турската граница,ще ги правим на луканкаНЕЗАБАВНО ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ВОЛЕН и Д. Гаджева!
315
5
 
28
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Айде сега всички тези продажни *** да поемат към затворите за да измиеме част от срама пред ЕК, стига вече разни умопобъркани, бивши рекетьори и бандити са търкали креслата из НС, време е да станат дългогодишни клиенти на Бг затворите.