В Сирия не е скъпо, бе хора, платих сам, заяви Ангелов

Заминал без знанието на Станишев, първо като гражданин
22 яну 2014 10:02, Александър Попов
69
В Сирия не е скъпо, бе хора, платих сам, заяви Ангелов
Появата на Ангелов по държавната телевизия предизвика скандал у нас. Снимка: YouTube

Депутатът от БСП Страхил Ангелов, който нашумя с изненадващото си посещение в Дамаск, обясни че е отишъл в Сирия първо, в качеството си на гражданин, а след това на народен представител.

"В контекста на българския национален интерес в един момент ще трябва да се опиваме да възстановим това, което Николай Младенов разруши като външен министър. България загуби много позиции в Близкия Изток. Не намирам за вредно някой да осъществи някакъв контакт, било и на неофициално ниво. Когато ситуацията се промени, могат да бъдат доставени много стоки, които не са обект на санкции. Защо българският бизнес да не участва във възстановяването на Сирия? Защо аз да не направя тази стъпка?”, попита Ангелов в ефира на bTV.

Още по темата
Той призна, че е заминал без знанието на Сергей Станишев и е бил поканен от фондация "Славяни". В нея членували "професори, общественици, хора, които се интересуват от нашите взаимоотношения с тази страна”.

Ангелов платил сам посещението си.

"Аз платих визитата, то не е скъпо там, бе хора. Това е държава, в която се води война, има леко обезценяване на парите. Аз като народен представител мога да си позволя да дам 300 евро за билет, пазя си фактурите, мога да дам и 300 евро за хотел", обясни депутатът.

По негови думи се срещнал с много хора, включително и със студенти от университета в Дамаск, които не подкрепят Башар Асад.

"Видях се с духовни лица, включително с патриарха – 1,5 млн. православни християни живеят в Сирия. Тяхното положение е меко казано недобро. Срещнах се с представители на правителството, няма начин, тъй като всеки един конфликт има две страни. В Сирия страните са дори три в момента. С третата не можах да се срещна и нямам намерение. Не съм разговарял с тях на политически теми, разказа още той.

Според него появата му по сирийската държавна телевизия е пропаганда на домакините.

Страхил Ангелов не се съгласи и с определението на външния министър Кристиан Вигенин, че посещението му е "безотговорен акт".

"Безотговорен акт в никакъв случай не е, особено на фона на това, че първо, тук живеят над 15 000 бежанци. Аз лично съм на мнение, че без участието на страната, от която идват, трудно можем да го решим този проблем. Не съм убеден, че всички сирийци, които пребивават тук като бежанци, са хора, на които може да имаме доверие. Не може да отида там и да не чуя всичките гледни точки. Аз не подкрепям Башар Асад – напротив. Ако той сега не се съобрази с това, което е начертано като пътна карта – женевското комюнике, и не се оттегли, много трудно би могло да има мир в Сирия. Няма лошо да изразиш съпричастност с народа", заяви депутатът.

Очаква се Ангелов да даде обяснение за посещението си в Сирия и пред цялата парламентарна група на Коалиция за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българските оръжейници си умрат да продават и на двете страни.
51
0
 
0
 
! Отговори
Куче влачи,диря няма преди 10 години
Аз наистина не разбирам,какво по-нормално има от това,председател на група за приятелство със Сирия да посети Сирия.БСП се вайкат като обрани евреи,а трябваше просто да разтурят групата,сега бият самара.АБВ са прави,че искат смяна на ръководството на БСП,Станишев толкова се е вживял в европейската си роля,че няма време за БСП,и е оставил левицата на чакалите.
50
2
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Наистина е много глупаво на сама глава да тръгва и поставя точки за преговори, които трябва да се провеждат от много по-вишестоящи. Идеите обаче не са лоши. Много българи се противопоставиха на приемането на бежанците, защо поне не се опитаме да им помогнем във възстановяването.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До еднаПОЛУЧЕНИ пари
48
1
 
4
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
Кой е тоя Страхил Ангелов ??? Малко ли проблеми си имаме в България, а тоя Дон Кихот тръгнал да оправя Сирия! Такива *** вън от парламента и без това там има прекалено много!След кратко време в Сирия ще се оправят, сигурен съм, и ще бъдат много по-добре от нас в България защото имат желание за това...
47
0
 
10
 
! Отговори
една преди 10 години
Вие знаехте ли, че тоя е депутат? Виждали ли сте го да взема думата? Или го забелязахте чак сега, когато се разходи до Сирия. Не знам как избират такива и защо ги изпращат. Похарчени пари срещу някакъв скандал. Комунистическа работа!
46
2
 
8
 
! Отговори
batevale преди 10 години
....Нито един обикновен гражданин ,като отиде в чужбина ,не го приема президента на съответната страна ! Ангелов вече "пръ*на в автобуса" и да си носи последствията - вън от официално заемани длъжности в държавата ! Избирателите му да си го отзоват ,ако помнят за кой са гласували........
45
6
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 10 години
Разумеется петата колона на Кремъл у нас величае, тачи и почита потомствения касапин и московска марионетка Асад Втори. Същия заради когото бедна България е принудена да посреща и издържа хиляди бежанци. Заради Асад Втори България губи милиони и милиони, но това няма значение за кремълската прислуга у нас, защото тя служи на Лилипутин, не на българския народ.
44
3
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
47 а бе ало кой погубва дрввената ти държава , ти в ред лси си бе ,с тава дума за сваляне от власт на един крайно оммпрометиран ред собствения си народ режим , за нищо дриго не става въпрос.
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какво е тоя вой срещу Страхил Ангелов? Какво толкова?! Отишъл? Е, и? Представители на други държави не ходят ли? И не става ли ужасът на хомисида там заради тях, а? Знаем ли ние, ЗАЩО СЕ ПОГУБВА ТАЗИ ДРЕВНА ДЪРЖАВА, този древен народ, обогатил света с личности и култура. Официалните причини са толкова съмнителни. Освен това, НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ОПРАВДАЕ огромните кървави жертви. В САЩ има една крилата фраза : По-добре е веднъж да видиш, отколкото сто пъти да прочетеш. А ние четем само каквото е промъкнато и разрешено на медиите.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СърГей е единствения евреин поддръжник на Хизбула.
41
3
 
12
 
! Отговори
Мхмм преди 10 години
А Младенов като ходи в Тел Авив?
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха сте наказали Ангелов, ха петъчните ОТ ги давам на тиквите! Ония и дупе дават за опорна точка!)
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу Гоцевата мафия ГерБСП!
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това *** са неуспели комунисти!
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I KAKVA E TRAGEDIATA CHE E POSETIL SIRIA????????? ZA6TO NE KVICHAHTE I NE SE PRAVIHTE NA RAZBIRACHI KOGATO BOIKO BORISOV Y CVETANOV SI RAZVIAVAHA BAIRACITE IZ IZRAEL????????? TOGAVA DA NE BI DA HODIHA TAM NA SOBSTEVENI RAZNOSKI???? TOGAVA TOVA NE BESHE TRAGEDIA, TAKA LI???
36
13
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
Като няма за какво да се хванем, от мухата слон правим и си създаваме новина. Искаме оставки, предсрочни избори и незабавно връщане на мутрата на власт... пардон, на г-н Борисов! П.П. Г-н Борисов, Нетаняху звънна да каже, че сте си забравили инструкциите в Тел Авив при последното си лично... пардон, работно посещение.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цоциалистите скъпо ще си платят за кражбите и наглостта
34
2
 
6
 
! Отговори
Бригадир преди 10 години
Внедрен поради прилика,но разкрил се от глупост.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Черен ПетърОт Тел Авив така ли ти се струва? Ако е така си видял мираж! Народът ни е с Русия и с Асад!