Четирима депутати отишли в Тайван без разрешение на Миков

Йотова: Това е доста лекомислено поведение
Обновена: 23 яну 2014 14:18 | 23 яну 2014 10:00, Камелия Цветанова
32
Четирима депутати отишли в Тайван без разрешение на Миков
Петя Раева от ДПС е една от четиримата в делегацията. Снимка: Булфото, архив

Обикновено страни, които имат проблеми, канят чужди делегации и след това използват визитите с пропагандна цел независимо от това, че тази делегация може да не е поела никакви ангажименти. Заради това хората трябва да са много внимателни, когато представляват политически групи и държавата. Това коментира евродепутатът от БСП Илияна Йотова по bTV, след като вчера избухна втори скандал след самодейната визита до Сирия на червения депутат Страхил Ангелов, която се оценява като още по-сериозен дипломатически гаф. Оказа се, че народни представители от четири групи в НС се разходили до Тайпе на своя глава въпреки забраната на Михаил Миков, съобщи в. „Преса“.

Още по темата
Румен Йончев от Коалиция за България, Венцислав Лаков от „Атака“, Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ използвали ваканцията, за да отскочат до Азия. От 7 до 13 януари те били в Тайван, а разноските за визитата им били платени от тамошните власти.

„Отказал съм всякакви посещения в Тайпе и категорично не споделям такива визити, защото това противоречи на разбирането за единен Китай, което е официалната българска позиция. Заявил съм я включително и аз при последното ми посещение в Китай“, каза Михаил Миков.

Нито една държава в ЕС не е признала Тайван. Само 15 страни, сред които Гамбия, Гватемала, Хондурас, считат, че тя съществува в правния мир. Дори и САЩ не са признали Тайпе.

„Тази група не е отишла със санкцията на парламента и е като кръжок по пожелание, но това означава непознаване на политически и междудържавни отношения“, коментира днес Йотова.

Тя определи поведението на депутати като доста лекомислено.

Според нея в нито една европейска страна не може да се допусне канещата страна да поема разноските на една чужда делегация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Dikovski преди 10 години
Понеже "нашите"депутати са велико нещо и над тях е само господмогат да вършат каквото си искат!Да видим после дали ще декларират тези суми!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЪПИТЕ от ГЕРБ в АТАКАААА Сигнализирахте за неуместен коментар
28
0
 
15
 
! Отговори
Стар Краставичар преди 10 години
Ама, много ги тегли "нашите" на изток !...и все не могат да уцелят Северна Корея !
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алчните печалбари в парламента ще отидат да целунат и краката на Ким Чен Ун ако получат достатъчно пари...
26
1
 
11
 
! Отговори
След Бисеров преди 10 години
В тайван се пере без накисване! Цру и фбр там не могат да стигнат.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук не сигнализираме, тук се псуваме!)))
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев разреши ли на патрашкова да вади следващите компромати? Кой, кой, кой, ако не йовчев е в *** на трактора? Те са стари съратници.
23
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте информация какво правят ПРЪДЛЬОВЦИТЕ Борисов и Цветанов Сигнализирахте за неуместен коментар
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоше, Тайван са много напред с технологийте и могат да ни помогнат, а не като някои други дето само негативни доклади ни пишат. Уж ни давали, пък си го вземали, сторното е геноцид на българите!
21
1
 
6
 
! Отговори
гошо тъпото преди 10 години
Да ходят където си искат, само едно не разбирам аз който никога не гласувам защо трябва от мойте данъци а те не са малки да им дават. Всички които ходят на избори да гласуват да плащат те по 20 лв. и да си ги хранят тези ***.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие луди ли сте? Сега и в Тайван ли е забранено да се ходи? Щели сме да разсърдим китайците?...Тая Йотова от време на време изплюва голямата наденица за да каже по някоя глупост! Йотова, можеш да ядеш вместо мен, но не можеш да ми вменяваш какво да мисля!Поздравявам четиримата депутати за проявената доблест!
19
0
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
А всъщност Петенцето се оказала и писателка : Бърз наръчник за отслабване: Радостта от храненето-това е написала!
18
1
 
16
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
от Коалиция за България, от Атака, от ДПС и от ГЕРБ- На някой да му прави впечатление, че няма ни една отсъстваща партия в този кюп? А да-няма от "независимите". И ако пак чуя някой да ми разправя, че тия не са комбина ще му припомня това. Всички партии тук са отрочета на БКП-до една! И именно този случай го доказва!
17
0
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Народна поговорка - ухилила се като тиква на плет,
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парламентът е бардак на политически проститут.ки.
15
4
 
12
 
! Отговори
илия преди 10 години
Евродепутат Йотова го е казала точно - лекомислено поведение. Бих добавил и безотговорно...
14
2
 
20
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
Отвратително - тези депутати за едната екскурзия са готови да вгорчат отношенията на България с Китай... Прав е бил Миков да не ги пуска!
13
0
 
15
 
! Отговори
ham hum преди 10 години
Tazi na snimkata e kurotru6okito na cuganskite glasove v Plovdiv .Eni4arin v jenski obraz .S edna duma obratnata strana na edna moneta ,a ot drugata nadni4a Barekov :)
12
1
 
19
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Йотовааааа, не завиждай на Раева от ДПС, първо тя е по-хубава, второ изпълнява партийно поръчение от Местан и Доган а и явно момичето е по-младо и по-способно от теб. Освен това Местан каза, че няма да прави коалиционно споразумение с БСП от което следва, че вашите опорни точки не важат за членовете на ДПС!!!! И не убиждай, че поведението и е лекомислено, изобщо на Петя не и е било лесно с трима!!!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Хан Кубрат преди 10 години
....... А за "ДУПЕтатки" от рода на конкретно посочената Петя Раева , Деница Гаджева , оная русата , дето стои винаги до "лидера" си Болен Лидеров и още сума ти "КАЛИНКИ" , където не им знам имената дори , обаче съм ги виждал по снимки......... Сигурно на всеки нормален и трезвомислещ БЪЛГАРИН му е безпределно ясно КОЛКО ЧАРШАФИ СА ОМАЧКАЛИ И КОЛКО СКЪПО С_ _СИ БЕЛЬО са си купували и сменили за да стигнат до хубавите парички в така наречения "Парламент" !!!!! :( .... Така се "УСПЯВА" тук ! :( !