Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!

"Миков да не е директор на прогимназия, че да не ни пуска"
Обновена: 23 яну 2014 10:46 | 23 яну 2014 10:46,
111
Депутати за разходката до Тайван: Запознавахме се със страната!
Венцислав Лаков от "Атака" Снимка: архив, Булфото

Група депутати са били на посещение в Тайван за „запознаване със страната“. Посещението не е било официално, стана ясно от думите на депутатите Венцислав Лаков от "Атака" и Румен Йончев от "Коалиция за България", двама от депутатите, които са били на посещението.

Представителите и на четирите парламентарни групи са били до екзотичната дестинация, докато президентът Росен Плевнелиев е бил на официално посещение в Китай.

Лаков обясни, че опитът на Тайван може да се вземе под внимание, защото има голям икономически растеж и развива иновациите си.

„Посетихме високотехнологичен парк, културни забележителности, историческия музей. Идеята е, че като държава с много голям икономически растеж би могло да инвестират в българско предприятие. Личният ми телефон е тайвански, компютърът ми е тайвански, таблетът ми също е тайвански, Тайван присъства в България като производител”, каза Лаков. По негови думи депутатите по никакъв начин не са заявявали държавна позиция при посещението си.

Средствата за пътуването не са дошли от бюджета на парламента. Лаков не отговори директно дали председателят на НС Михаил Миков е разрешил визитата. Според "Преса" шефът на парламента е забранил визитата. До Тайпе на своя глава се разходили също Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ.

Още по темата
Няма защо да ни спира председателят на парламента, това не е командировка, това стана във ваканцията, не струва нито стотинка на парламента, нито стотинка на българския данъкоплатец, не ангажираме по никакъв начин българската държава с нашата визита, каза Лаков.

Румен Йончев от "Коалиция за България" коментира, че той е бил поканен в Тайван и е поканил други свои колеги, за които е решил, че имат интерес. Председателят на парламента не е одобрил визитата.

Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители, каза Йончев.

От думите му стана ясно още, че разходите на народните представители са били поети от Тайван.

Това е една изградена практика от много години не само с България, а е установена с почти всички държави в света, каза Йончев. Той потвърди думите на Лаков, че пътуването не е било официално. Той обясни, че това посещение едва ли ще повлия по някакъв начин на международните ни отношения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 10 години
Няма по-нагли от тези депутати.Виновни са всички които са ги избрали.
92
0
 
7
 
! Отговори
Антон преди 10 години
Ех, глупави си остават българите и завистливи... защо ги плюете, вземете пример от тях, вижте колко много са постигнали, за да са в положение да ограбват другите и да си живеят живота - това не е лесно! Още ли сте на ниво детска градина, където краденето и далаверите са "лоши", кога ще се осъзнаете?? Именно за живота на такива хора трябва да се учи повече и в училищата и да бъдат за пример, а не за някви *** дето се борили за свобода и умрели на 25 без да могат да си поживеят... смешници
91
0
 
6
 
! Отговори
:):):) преди 10 години
Тоя дето брои полетите на Борисов ли е?
90
1
 
9
 
! Отговори
безсрамие преди 10 години
Ходят, където им видят очите - къф ти Варадеро, Париж, Брюксел, Тайван - запознавали се с местните обичаи. А кога ще се запознаете с българските реалности, г-да депутати?
89
0
 
12
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Запознали се хората с Тайван, запознали се със проститутките там....яли, пили народни пари харчили... кво толкова ?
88
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
хаах каква туристическа пасмина от 240 туристи е събрана - народът гладува пътят на Бг е осеян с тръни - беднотия и хаос а туристите си ходят по дестинации- Ами да ) нали са милионери - другите 6 мил българи да си броят стотинките и да се палят по шосета и държавни институции - Каква ГАДНА държава- нямам думи !!Свирепи богаташи мачкащи бедняците -банки ограбващи бедните и мутри с частни съдия изпълнители съдещи хората за неплатени сметки за вода парно и гсм -Най гадните години на бг народът !!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЕМИ НАГЛЕЦИ ! НАРОДА ГЛАДУВА А ТЕ СЕ РАЗХОЖДАТ И НАРОДА ПЛАЩА. СЕГА ТАЙВАН ПЛАТИЛ РАЗХОДКАТА ИМ А НАРОДА УТРЕ ЩЕ ПЛАТИ НА ТАЙВАН РАЗХОДКАТА ДО БЪЛГАРИЯ А НЕ ТЕЗИ "БОРЦИ ЗА ПРАВА "!
86
3
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Лаков обвини ББ,че е ходил с 21 до такива екзотични дестинации като Шабла и 7те рилски езера,а сега мераклията го виждаме до къде стигна.Как ли ще оправдае пътуването си сега?
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Секс-туристи- Тошев е педофил, Лаков- хомо,а другите двама са по садо-мазо изпълненията.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напротив!Задължително гласуване-това е начинът на противодействие!
83
0
 
13
 
! Отговори
Vlado преди 10 години
На всички БГ депутати им пожелавам, следващата визита да им е до Северна Кореа и ако може там да си останат (опознавайки някой от концлагерите на вожда Ким) . Всичките ме отвращават и като видя някой, като тоя от снимката едва се сдържам да не се изповръщам.
82
1
 
8
 
! Отговори
ннян преди 10 години
Вижте го тоя плъшок-запознавал се със страната!Интернет му е малко!И сега,като се запозна,какво ще предложиш-да завъртим търговия,ли?Ами това е "бляскава"идея бе-как се сети!?
81
1
 
11
 
! Отговори
Мърши преди 10 години
Далавераджии от четирите партии,обединени от максимата "далаверата прави политиката",безсрамни,алчни,продажни, водени от единствения интерес лапане, разходки и държавна софра.Срам ме е че ви има,че сте се намърдали в Парламента,че сте известни само с лакомията ви .Още виждам Петя Раева на първия ред за безплатното телефонче "Верту" с балонче в ръка.Не я досрамя и до Тайван да лети да се запознава с други подаръчета
80
0
 
9
 
! Отговори
кунг-фу паяк преди 10 години
Предлагам в следващото издание на Правописния речник на българския език думата "депутат" да бъде официално заменена с "дупедат". Сигурно проститутките имат повече морал от тях.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ПАРИТЕ НА ДАНАКОПЛАТЕЦААБЕ ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ.ХАЙДЕ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕС АМА ИСТИНСКИ ОСТАВКА ОСТАВАКА
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най лошото е че НЯМА АЛТЕРНАТИВА.Когото и да изберем ще получим същия резултат.
77
0
 
12
 
! Отговори
ами аз преди 10 години
Велико Народно събрание! иначе няма оправия, като не можем да се оправим с 240, поне да го намалим на половината, така и така ние им плащаме
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да опознаем колониализма и деколонизациятя. Абе в Тайван плажове има ли ?
75
1
 
20
 
! Отговори
НИТО ЕДИН преди 10 години
свестен човек не трябва да остане тук- в тази помия !
74
0
 
8
 
! Отговори
някой си. преди 10 години
Нищо ново.Тоя убавец плюе по предишните пък прави като тях.Типично за БГ политик.За другите незнам, но тези на Болен мисля че след изборите няма да имат тази възможност.Идва смяната на ***.Те ще са новите ,, варвари".