Кунева да води листата на Реформаторите за евроизборите

Това иска председателят на СДС Божидар Лукарски
Обновена: 23 яну 2014 20:49 | 23 яну 2014 20:32, Петя Славова
142
Кунева да води листата на Реформаторите за евроизборите
Снимка: Булфото

От всички изявени лидери в Реформаторския блок Меглена Кунева в качеството си на бивш еврокомисар е с най-много опит в европейските институции. Тя е политик, който изпълва съдържанието на израза "европейски политик" и считам, че тя е достойна да води листата на Реформаторския блок за евроизборите. Това каза на пресконференция в Шумен председателят на СДС Божидар Лукарски.

По думите му окончателната листа на Реформаторския блок за евроизборите трябва да бъде готова до около 20 февруари. Преди това ръководството на СДС и останалите партии от Реформаторския блок трябва да вземат решение кои ще бъдат техните кандидати за евродепутати, пише БТА.

Предстоящите евроизбори ще са важни както за Реформаторския блок, така и за България, защото ако не успеем да постигнем избори "две в едно" през месец май, което е малко очаквано, въпреки че се опитваме да направим всичко възможно за това, най-вероятно резултатите от тези избори ще определят кога ще бъдат следващите предсрочни парламентарни избори, каза още Лукарски. "Аз съм абсолютен оптимист по въпроса, че именно изборния резултат на Реформаторския блок ще бъде едно от нещата, което вече няма да може да дава оправдания на управляващите защо правителството не подава оставка", допълни председателят на СДС.

На пресконференцията Лукарски критикува изказването на министъра на правосъдието Зинаида Златанова и на министъра на външните работи Кристиян Вигенин във връзка с доклада на Европейската комисия за правосъдната система у нас, както и липсата на позиция на българското правителство за случващото се в Украйна.

Лукарски, каза, че е в Шумен, заедно с главния секретар на СДС Филип Кирев, за да види "кондицията" на местната структура на СДС и да прокламира плана на Реформаторския блок "Шест стъпки за излизане от кризата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 10 години
нея искаме никога,Абе лаинарка никоога
91
0
 
3
 
! Отговори
The king преди 10 години
Жал да му стане на човек за Реформаторите. По цял ден бленуват за избори 2 в 1, а сега за да си затвърдят позициите на лукови глави издигат Кукувоца за водач на листите.
90
1
 
5
 
! Отговори
1000 преди 10 години
Срам ме е че хора като Пръмова се зоват българи...затвор заслужава тя,разпродаде страната си за дребни пари...
89
3
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До МоникаЕвропейски комисар, който не е направил нищо не го избират за2008 "Европеец на годината" на електронния вестник Europeаn Voice[38]2008 "Европейски комисар на годината" на изданието "Еuropean Agenda"Колкото какво е направила за българите и България освен като европейци (макар много да не личи) не е малко, че е показала, че в България не виреят само овце, ***, тикви, простовати джуджета и мънкащи селянки, а и интелигентни хора, владеещи по два и повече чужди езика.
88
1
 
4
 
! Отговори
Моника преди 10 години
За мен тя не е достойна да бъде в политиката, имаше шанс който пропиля, беше еврокомисар и абсолютно нищо не направи за българите и държавата си. Тази жена няма място сред управляващите, ще бъде много голям грешка, ако отново влезе във властта единственото, което може да направи е да окраде още повече нас и държавата.
87
4
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 100 Ти виж дал ли си паспорт или лична карта, на която да пише "Селянин/работник на Репубклика България"?Хахахахахахаха !107. unicorn875 "Меглена Кунева е одобрена да заеме поста от Европейския парламент на 12 декември 2006 г. с 583 гласа "за", 21 "против" и 28 "въздържали се".Спомни си какво стана с първата кифла, която предложиха от ГЕРБ! Потънах в земята от срам като слушах как мънкаше.2002 Орден за граждански заслуги на Кралство Испания2003 Орден на Почетния легион на Република Франция2004 Орден Принц Енрике на Република Португалия2005 Орден на Звездат
86
0
 
5
 
! Отговори
unicorn875 преди 10 години
какъв опит е имала Кунева в европейските институции? Тя освен да се съгласява с каквото ѝ предложат и да се мазни на Барозо, други не вършила. Да не си приписва заслуги.
85
0
 
3
 
! Отговори
Tiago преди 10 години
Не знам какво си мисли тази г-жа и какво се е надъхала, но според мен никой няма да и позволи да бъде част от политиката на България и вземането на важни решения, които да касаят всички българи. Позволи си не веднъж или два пъти да прави интриги до този момент, така че според мен всички много добре разбраха, че тя не е за политиката. Загуби няколко избори подред, рейтинга и пада непрекъснато, а и се опитва на всяка водеща новина да дава мнение, независимо дали е достатъчно компетентна или не. Тр
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам дали ще стане тази евродепутака или няма да стане (може дори да я преместята на второ място или пък да не достигнат гласове за 6 процента), но релано за мен нейната номинация ще унищожи реформаторсикя блок. Оттук нататък той само ще губи гласове и съвсем ще се спихне. жалко защото тези избори можеха да са трампилн за него и да тръгне от 7-8 или дори 10 процента нагоре и след половин година на има 15 процента. Сега обаче ще спихне и герб ще остане алтерантивата на БСП.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в РБ имат същия проблем - да излязат да кажат - тъй и тъй - в ДСб имаме такива виждания - в ДБг - такива - ние ще отстъпим за това - те за онова. не. Стоиш и чакаш. шест месеца се чудиш как ще се разберат зелениет с ДСБ за шистоивя газ като едниет за "против", другите "за", през това време правят общи протесит,обищ действия, на седмия излизат и казват - разделяме се.. шест месеца Рб говори че е против Герб, на седимя излиаз и казав - имаме работна група за разговори с него. Кога я сформираха?
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още като я презибраах разбрах, че нещата в така нареченото "дясно" са много зле, а като тръгнаах от ДСб да правят съюз с нея след катот олкоав я плюха разбарх, че няма да се оправи дясното. Съюз - хубаво, но трябав да имаш някакви морални устои. те и в вляво понасят сега същитге удари - ако в началоот се бяха разбарали БСП отстъпав от тези и тези свои идеи, ДПс - от тези и тези - и бяха обявили едно коалиционно споразумение, хората нямаше така да ги мразят. Но всичок се решава на тъмно.
81
0
 
6
 
! Отговори
Един от протестите преди 10 години
Стара кифла и глупава.Последната куковица на НДСВ
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нейнски и тя е провелена бира - от не беше "гаражно наде"е, не бяха разводи, не я нарочваах за любовница на този или онзи, не се говореше че била сутеньорак на пристутки (в интерес на истината желанието й да легализират проституцията не работи в нейна полаз относно тази тема). ИЗпята песен, мина и времето .но можеха да пуснат някой като Св.Малинов или д-р Москов или дори Зеленогорски - те по биха имали шанс от някояот двеет "евро -комунистически снахи"
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кандидатира се за президенат като "независима", съзаде партия като "дясна", партията и беше само на гражданите (интересно къде останаха селяниет и работниците). от 15 проценат личен рейтинг който извади партият и събра едва 2 процента, защото постоянон тръбеше колок е надпартийна. половината й хора я напуснаха.За финал - отиде при ДСб и веднага сес би с надето михайлова за евродепутатсок място.Тази ли трябав да ме представлява. това ли "реформаторката" с камъни трябав да я пречукаме.
78
0
 
3
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
С тази номинация са обречени на провал реформаторите. Най-правилната кандидатура, която можеха да направят е тази на Нейнски, но явно не се разбраха и сега ще претърпят огромен провал с Кунева.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
договаря затварянето на Аец - беле -нещо което никой не иска от нея - нито нашите експерите, нито чуждите. В началоот е стаавало въпроса само след 20 години да бъдат извадени от кесплоатация 5 и 6 блок. Обвързав затварянето наАец с влизането ни през 2007 в ЕС.От затварянето на блокове оценявани на милиарда, получава едва 9 милиона за страната.Нищо не направи за България като еврокомисар но получаавше 18 000 евро за пет години. предсрочно прекрати мандата си два месеца, и получи още пари.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миглена Пръмо до 1989 година бодор си носи името, изведнъж идавт новите времена и се преименува на Кунева.етърав й е Уляна Пръмова, дълогодишна директорка на телевизията, тъстъ и е Иван Пръмов, който е растревал хора. не съм чувал да се е отрекал от тях. През 1992 обиклая в хасково на агитационни обиколок с Андрей Луканов1996 е на едан яхта с Андрей миронов. до 2001 е от квотата на СДС, и изведнъж става министър по европейските въпроси на НДСВ
75
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До до Петров 92. Цък, не съм платен и не съм "куневски". "Ритам" прости ***, които се връзват на елементарни, зле скалъпени манипулации напълно безплатно и за удоволствие.
74
1
 
1
 
! Отговори
komu-boklu преди 10 години
Хохохо, алчни за 4 и процента, хохохохо, да ви се и невиди и реформаторите, ами като сте толкова почтенни, махайте я. Достатъчно компрометирана е....
73
0
 
4
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
" Тя е политик, който изпълва съдържанието на израза "европейски политик" и считам, че тя е достойна да води листата на Реформаторския блок за евроизборите. ' - ММОЛЯ? Политик?? По-скоро чиночника от комунически тип. Нито има някакви качества на политик, нито на лидер. Само не знам, кои са тези, които така силно повярваха в нея и инвестираха парите си. Всичките ще бъдат подведение.