Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ

Местан: Няма да остане нито един неизкупен килограм
Обновена: 23 яну 2014 18:23 | 23 яну 2014 16:35, Камелия Цветанова
85
Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Още по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
Ей мазник, кога ще платиш, излъга собственият си електорат! Пак ли ГЕРБ ти е виновен. Това означава, че даже не си и фес, а долен доносник на ДС!!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Evropa dal 160 miliona lv za tutuna ,ha da vidim Mestane shte dadete li vsi4kite ili polovinata shte potunat za izborite
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво.
68
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Става дума за оцеляването на хова, които живеят в най-бедните райони на България. И то такива, които са ощетявани от прекупвачи, които печелят много повече от тях. Дълготрайното решение е да си създадат някаква организация, която да защитава интересите им, но това изисква време. Така че, каквото може тази година да направи правителството, ще бъде стъпка в правилна посока.
67
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 години
Тоя де'ил Местан откъде накъде така си разпределя държавните пари.Нямало да остане и 1кг. непродаден тютюн.Алооо къв си ти,че ще харчиш народните пари само за твоите избиратели.Ми защо не обещаеш същото и на зеленчукопроизводителите и останалите отрасли.Който пуши да си плаща субсидиите.Аз не пуша и няма да плащам за нещо което не ползвам.Малко сте ни цървулите в парламента дето ви издържаме,та са и тия дето ви избират на изборите да храним.
66
0
 
10
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Фесоф кажи колко са на хранилката без да гледат тютюн
65
0
 
5
 
! Отговори
дядо Боцко преди 10 години
Aко не си разбрал, хората искат горе-долу колкото вземат в Гърция . Какво говориш пак за ГЕРБ ? Бил даскал !?! С тия приказки само децата в Момчилград залъгвай .
64
0
 
6
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
До Аз съмВерно толкова тъпотии и циркаджийски номера никой не може да сътвори
63
1
 
5
 
! Отговори
ANTIBANKER преди 10 години
Ама вие сте *** парчета. Колко от тютюна остава тук и колко лови по белия свят. Това е индустрия за млрд.. А вие сте седна да се притеснявате, че някой ще ви вади нещо от джобчето. Аджеба вие колко данъци и осигуровки внасяте та сте се притеснили, че точно па вие субсидирате нещо си. Че ги еб....т земеделците еб...т ги, че вие умниците знаете само ГЕРБ това, ДПС онова... Ми няма други точка по въпроса. Тия ще са докато има такива лаладжии като вас.
62
0
 
11
 
! Отговори
Аз съм преди 10 години
Ще ги изнудват до май за да гласуват за тях. "По думите му, когато най-късно в началото на май " но се надявам, това да им изиграе мн лоша шега. Самите хора разбират, кой ги използва, изнудва и им прибира печалбата. Колкото и да се съревновават с ГЕРБ, никога няма да постигнат положителното направено от тях.
61
8
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 10 години
Допълнение към изречението ти "Защото се изкупуваше по регламента приет от Тройната коалиция.През 2012 г бате ти Бойко промени режима така ,че няколко приближени фирми само да могат да изкупуват тютюна и да рекетират хората.Разбира се тези промени се казваха "Либеразиране на пазара".
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа да финансира електората на партията им
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
30 млн. лв. от данъците ни за да може ДПС да си прави PR пред част от електората си.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на "рекетьора Бойко" тютюна беше платен на 100% ....на цена 7.50 лв. още през ноември.Факт!!!!!!!!!!
57
1
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Борисоов,какво направи с тези хора.Сънуват кошмари с тебе,стават с името ти в уста,Присъстваш в съзнанието им двадесет и четири часа.Как го направи?
56
2
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 10 години
Ехааа,да имаше още няколко човека като теб и България щеше да е раят на земята.Ви сега ***,аз съм израснал на село и благодарение на робския труд по нивите с тоя тютюн така го намразих ,че взех та се изучих и сега съм един най-добрите специалисти в нашия бранш.От нашия клас-28 човека-22 ни приеха да следваме и изкарахме само шестици и петици за да избягаме от тютюна.А ти не ми плащаш нито на мен нито на ония хора ,които си съдират задниците от работа .Плащаш си за теб
55
4
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи"Местанчо, мафиотска карикатуро, как точно ще изкупите тютюна на хората ? Ще накарате насила някой да го купи ли, как бе, обясни ????
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоо Местанчоо, банката ми вдигна за една година лихвата с 0.7%. Искам да ми платите тази разлика от бюджета. Аз правя мотики, за да могат тютюнопроизводителите да копат по-добре и по-лесно.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан разбира от икономика колкото разбира *** от кладенчова вода .
52
1
 
20
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Защо бюджета ще плаща на тютюнопроизводителите , а не плаща на зеленчукопроизводителите. И въобще бюджета е от нашите данъци, а като иска Местан и Доган да им плащат от техния джоб имат достатъчно откраднати пари.