Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ

Местан: Няма да остане нито един неизкупен килограм
Обновена: 23 яну 2014 18:23 | 23 яну 2014 16:35, Камелия Цветанова
85
Тютюнопроизводителите ще вземат повече, отколкото при ГЕРБ
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан обеща, че няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.

Докато в село Кочан тютюнопроизводителите се събраха на поредния си протест, по БНР той обяви, че гласът им е чут и определи недоволството им като справедливо.

Още по темата
„Смятаме, че протестът им е повече от справедлив. Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн. Двете партии, които стоим зад кабинета, и самият кабинет, ще сторим всичко, което е необходимо, независимо от ограничените възможности за въздействие, резултат от престъпната либерализация на сектора, която беше извършена от предишните управляващи“, коментира той.

Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година.

„Ние превантивно заложихме в бюджета за 2014-а година цели 30 милиона повече за националните доплащания за тютюнопроизводителите. Поемам ясна политическа отговорност, че в крайна сметка тютюнопроизводителите ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ“, настоя Местан.

По думите му, когато най-късно в началото на май тютюнопроизводителите получат националните си  доплащания и средствата по механизма „de minimis“ в  крайна сметка ще получат повече, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
ЕВАЛА МЕСТАНОВСКИ ТЕ ТАКА ДЕ ДРУГИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИИЗВИНИЕНИЯ, СУБСИДИИ, МАЙЧИСНСКИ, КРЕДИТИИ УДРИ, СТАВРИ ПЛАЩА ЕЙЛЛА АМИГО
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоа урунгел Местан друго незнае или за тютюнът щесе хване или за дюдюка доган.Като ги гледа човек какви нетрудоспособни *** ни оправляват косата на човек да мусе изправа.Вижте го тоа сее събрал в кофража и дъго питаш каква полза има държавата от него какво може да направи за народа.Френската гилотина щеги оправи.Натикаха държавата вече 20 години в миша дупка.
9
1
 
26
 
! Отговори
ИК преди 10 години
Много добре -държавата ще даде пари за тютюн ,но няма да даде за производството на мляко и месо. Винаги е така когато на власт е БСП и ДПС в коалиция.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тютюнопроизводителите са главно електорат на ДПСтака че този протест е оргнизиран от ДПСтака че наистина ще и се дадат повече пари налите гласуват за дпс
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩО ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯТА Е "ПРЕСТЪПНА" ПАВЛЕ? КОЕ Е СПЕЦИАЛНОТО НА СТОКАТА ТЮТЮН?
6
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 10 години
Във всички медицински учебници като един от рисковите фактори за сърдечно-съдови болести се посочва тютюнопушене.Крайно време е някой да застане пред тези хора и да им каже,че вече няма пазар и да ги насочи към нещо което се търси.Наскоро прочетох,че английският кралски двор си е поръчал български ръчно изработени килими.Има и други култури които могат да се отглеждат вместо тютюн.Но разберете,че на тютюна краят му се вижда.Пушенето по цял свят ще се ограничава.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Той обеща, че ако в крайна сметка средните цени на килограм тютюн се окажат по-ниски в сравнение с миналата година, държавата ще компенсира по-ниските изкупни цени на реколта 2013-а година. "Освен на ***, сега ще плащаме и на ДПС-избирателите. Честито, българи! Усещате ли го вече ***?
4
1
 
22
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Започнаха предизборната кампания.Много е интересно на чий гръб ще е това?
3
0
 
43
 
! Отговори
Г-н Никой преди 10 години
Чета,чета, и все повече ми харесва Бойко.Яко, ама яко, им е бръкнал в джобчетата на дпс и бсп.Толкова са озлобени, че пяна им излиза от устите.
2
3
 
23
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
И кога ще стане, когато тютюна загние и стане 7-мо качество??? И от кога член на Либералния алианс започна да нарича либерализацията на пазара престъпно деяние бе екзактно-*** ДС агентурен плазмодий!!!!!!
1
0
 
34
 
! Отговори
Гошо Пернишкия преди 10 години
И как ще стане? Нали уж тръбите, че нямате контрол над фирмите изкупвачи?