Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни

Ще работим за по-добър, зарече се Орешарски
70
Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни
Пламен Орешарски посети Стара Загора. Снимка: БТА

Докладът на Европейската комисия е една обективна оценка за нашата страна, заяви в Стара Загора премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на бизнеса в региона.

Министър-председателят изтъкна, че няма нови области, в които да ни критикуват и че в няколко сектори се отчита напредък, макар и да е определен като ограничен.

Още по темата
„ЕК е очертала препоръки, които са доста добра основа за разработването на екшън-плана на кабинета. Ще работим и се надявам следващият доклад да бъде значително по-добър и да отчита по-голям напредък”, заяви премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова коментира делото, което Европейската комисия заведе срещу България заради незаконните депа.

„За съжаление, ЕК е права”, каза Михайлова и добави, че не са изпълнени ангажиментите по директивата за отпадъците.

„В България все още функционират 113 депа, които не отговарят на европейските изисквания. За седемте години на ОП „Околна среда” са построени едва две депа. Докато не се построят новите депа, не може да се закрият старите. В момента полагаме максимални усилия, за да гарантираме, че новите 19 депа, по които има договори, които сключихме последните месеци, ще бъдат изпълнени в срок и това ще бъде до края на 2014 г. и началото на 2015 г.”, каза министърът.

Михайлова добави, че се полагат и усилия за рекултивиране на депа. По думите й е важно да се намали и обемът на депонирани отпадъци. Тя съобщи, че постоянно към ЕК се подава информация какво прави екоминистерството по тези проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Вярно ли е,че стънишеф го махат от ПЕС и БСП и му дават Енергетиката за комленсация,защото нямало къде да живее,а мониката му изхвърлила чорапите??? КОЙ КОЙ КОЙ ще го прибере- дилян ли КОЙ КОЙ КОЙ ???
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
v doklada pishe che ste korympirani ,prestapnici ,dalaveradjii i moshenici .
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анти българска марионетка
52
0
 
4
 
! Отговори
Екшънка Плановска преди 10 години
Екшън планът е оставка, лустрация, престъпниците в затвора. Това е решението. Трябват ни не експертизи, контексти, екзакти, летящи чинийки и къртишки, а свестни и достойни хора.
51
1
 
7
 
! Отговори
ПФУ! преди 10 години
Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни,каза некадърния Олигарски...Ами да,де, обективно и дипломатично ви нвряха там...дето птички не пеят...Червени ***!ОСТАВКА!
50
0
 
2
 
! Отговори
бомбаджия преди 10 години
да претворим в дела решенията на еврокомисията
49
0
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До Анонимен 52.Не ми се карай бре! Не може ли човек да сбърка! Ама ха!:))
48
0
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
коментар 50 е за 45. Съжалявам за грешката. Моля да бъда извинен.
47
1
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
До 49Стига бре, ***! Престани сам да си пишеш и сам да си отговаряш!! Тук *** няма! Ай не ни подценявай, моля те!:))))
46
0
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Добра вечер, ***! Как сте? Блажите ли, блажите ли........с народната кръвчица...?
45
0
 
5
 
! Отговори
*_* преди 10 години
До 42 пакТо ако беше така цветущо, нямаше и двамата да пишем под подобна новина!!! А под новина "за последните месеци върнахме 100 големи инвеститори, които убедихме че инвестиционния климат е много по-подходящ" например!Със здраве!
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигархски е крадец-марионетка. Интересно ми е дали и това ще изтрият ***:))))
43
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 42прав си приятелю, през последните 4 години почти няма семейство в което да няма безработен, а има и семейства в които не работи никой. Младите висшисти най-грозно бяха пратени от Тиквата да пасат овце, а останалите да сеят лук и картофи. И това е 21 век - Европейски съюз. Срам, срам, срам. Да не се показва тази гнусна Тиква, щото хората ще го линчуват. 9 живота изгоряха заради него, долен убиец. Господ ще го съди. Дано му се върне всичко което ни стори.
42
3
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 10 години
До *_*Не е зле да смениш клишетата с факти и цифри. И да, това наистина са опорни точки. Опорни точки на една не просто антибългарска, а античовешка и антихуманна политика. Що за човек трябва да си да гледаш народа си как изнемогва от глад, мизерия, безизходица, безперспективност и най-нагло да ходиш на да разправяш колко добре били Българите. Съветвам те да гледаш какво се случва около тебе, а не да гледаш какво ти казват хора като Тиквата. Резултатите ги усещаме всички на гърба си.
41
0
 
3
 
! Отговори
*_* преди 10 години
До 42- посменете малко опорните точки деее, тия вече се изтъркаха!
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СТРАНДЖАТАКакво добро е направил Бойко. Външния дълг за 3.5 години се е увеличил с 4.5 млрд. Фискалния резерв намалял на половина. 400 000 БЪЛГАРИ останаха без работа, 100 000 фирми фалираха и като капак се оказа че тройната коалиция е построила повече километри път от Тиквата който на всеки 5 км. режеше лентичка. Да не забравим и че хранителните продукти поскъпнаха тройно, а заплатите не се вдигнаха с нито един лев. Ток поскъпна с 68% а хората се палеха по улиците. Уникални постижения.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боли ли а,боли ли като ти вадят зъбчео ?! Боли ли ,боли,боли
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко засегна много интереси на старите *** и използваха всички средства за да годискредитират . Бойко не толкова красноречив и омаен оратор като *** но е човек на действието и въобще не е ***.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на комунизма.Свобода за народа!
36
0
 
9
 
! Отговори
*_* преди 10 години
"Ще работим за по-добър доклад"... ОСТАВКА БЕЕЕЕЕ!!! Не ви щем по-добрия доклад на вас!!! Само гърбовете ви да видим!!