Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни

Ще работим за по-добър, зарече се Орешарски
70
Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни
Пламен Орешарски посети Стара Загора. Снимка: БТА

Докладът на Европейската комисия е една обективна оценка за нашата страна, заяви в Стара Загора премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на бизнеса в региона.

Министър-председателят изтъкна, че няма нови области, в които да ни критикуват и че в няколко сектори се отчита напредък, макар и да е определен като ограничен.

Още по темата
„ЕК е очертала препоръки, които са доста добра основа за разработването на екшън-плана на кабинета. Ще работим и се надявам следващият доклад да бъде значително по-добър и да отчита по-голям напредък”, заяви премиерът, цитиран от правителствената информационна служба.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова коментира делото, което Европейската комисия заведе срещу България заради незаконните депа.

„За съжаление, ЕК е права”, каза Михайлова и добави, че не са изпълнени ангажиментите по директивата за отпадъците.

„В България все още функционират 113 депа, които не отговарят на европейските изисквания. За седемте години на ОП „Околна среда” са построени едва две депа. Докато не се построят новите депа, не може да се закрият старите. В момента полагаме максимални усилия, за да гарантираме, че новите 19 депа, по които има договори, които сключихме последните месеци, ще бъдат изпълнени в срок и това ще бъде до края на 2014 г. и началото на 2015 г.”, каза министърът.

Михайлова добави, че се полагат и усилия за рекултивиране на депа. По думите й е важно да се намали и обемът на депонирани отпадъци. Тя съобщи, че постоянно към ЕК се подава информация какво прави екоминистерството по тези проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Само за 6 месеца тия оср***ха всичко сторено от ГЕРБ... - и докладът наистина е обективен...
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигарски ,мухлю смотан.Противен си много!
33
0
 
5
 
! Отговори
FOX преди 10 години
Не е вярно, че буфосинхронистите Станишев-Местан-Орешарски и техните корпоративно-търговски господари не искат да подадат оставка. Искат, но по-късно, защото имат малко работа за довършване. Трябва да приберат едни 4 милиарда евро от един южен поток. освен това управляващата НЕКАДЪРНА тройка трябва да загубят и едно арбитражно дело за Белене и да подарят собствеността върху новата АЕЦ на Москва - срещу още няколко милиарда...А гласувайте за тази ПАСМИНА ОЩЕ...АКО СТЕ ***!
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДОЛУ БСПИ 18 месеца да обхваща правителството на Орешарски е от 6 месеца. Останалите 12 месеца са Тиквено управление.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ДОКЛАДА ПИШЕ ЛИ, ЧЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА БСП, А ПОЛУЧИХМЕ ДПС- 7% КОМАНДВАТ , КАКТО И ПРЕЗ ТУРСКО НЕ Е БИЛО- ДО ТАКАВА СТЕПЕН СА ЯХНАЛИ БСП, ЧЕ НЕ САМО 20 ОБЛАСТНИ И ЗАМ.ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ И 6 МИИНИСТРИ И ЗАМ.МИНИСТРИ ИМ ДАДОХА, НО И БСП СЕ ОТКАЗА ОТ ТРИТЕ ОСНОВНИ НЕЩА,С КОИТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ-СЕМ.ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, ОНМЯНА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК И АЕЦ БЕЛЕНЕ. СЕГА НИТО ЕДНО ОТ ТРИТЕ НЕ СЕ ПРАВИ ЗАЩОТО ДПС НЕ ИСКА, А ТО НЕ ИСКА, ЗАЩОТО МУ БЪРКА ИНТЕРЕСИТЕ. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТОЗИ ЧЕРЕП ПАЦО! СЪСИПА И ОГРАБИ СЪС ШИБАНОТО СИ МАФИОТСКО ПРАВИТЕЛСТВО РОДИНАТА НИ!СЪД И ЗАТВОР!
29
0
 
9
 
! Отговори
ПФУ! преди 10 години
Докладът на ЕК е обективна оценка за страната ни,каза некадърния Олигарски...Ами да,де, обективно и дипломатично ви нвряха там...дето птички не пеят...Червени ***!ОСТАВКА!
28
2
 
1
 
! Отговори
ДОЛУ БСП преди 10 години
До АнонименГрешиш, обхваща периода за 1,8 г. назад. Пише го в доклада.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво не му харесвате на ЕС.Хората наливат пари и искат да изкоренимкорупцията,наливат пари за модернизация на бизнеса за да е конкурентно способен ,Наливат милиарди ама в бездънна бъчва ,ама не са и прости видят ли злоупотреби спира кранчето
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Корупция,корупция ,корупция .Кражби ,кражби, кражби.Това казва ЕС .
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми Тикви, доклада на ЕК обхваща период от 5 години. Бойко Тиквата беше премиер през 3.5 години от тези 5. Половин година или 6 месеца на влас беше проекцията на Тиквите наречена Служебен кабинет, сформиран от президента, по точно от Плевнята, защото е трудно да кажеш на това нещо Президент, а Президента е институция. Както и да е. Каква оставка бе Тиквички - доклада е напълно в унисон с водената от Тиквата политика. С неграмотност и мутра към светло бъдеще. Болни мозъци - тиквени.
24
1
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Обирай си орехите, че Украйна ще ти се стори като детска приказка!!!...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олигарски може да е бил актуален икономист ама преди 20години сега не става нищо от него да даде път на можещите ,модерно мислещите българи
21
2
 
5
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Да, ще работят, защото аз искам да работят. На такива като теб - много здраве!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА!
19
2
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Ама вие смятате още да работите ли?
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ВЕРНО ЛИ БЕЕЕЕЕЕ!?АМА И ВИ ФАЛЯТ НЪЙ ТЪЙ!Я четем друго..... явно ще да е преведен на комунистически неговия!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА.
16
2
 
0
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
Ралица Агайн е наше момиче и тя ще работи винаги за нашите интереси. Вие гоите, само може да се радвате от няшият избор за вас, понеже тя е много премерен човек и ще направи така, че да не усетите почти никаква болка...