Визитата в Тайван не е скандал, но е неудачна!

Вигенин: Не можем да контролираме депутатски посещения
Обновена: 24 яну 2014 15:28 | 24 яну 2014 14:00,
47
Визитата в Тайван не е скандал, но е неудачна!
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

Визитата на четиримата депутати от четирите парламентарни групи в Тайван не може да се окачестви като скандал, но със сигурност е неудачна, смята външният министър Кристиан Вигенин.

Той изрази надежда, че в бъдеще народните представители ще подбират по-внимателно дестинациите си и ще се консултират с МВнР преди подобни визити.

Още по темата
„Не бих го квалифицирал като скандал, но мисля, че не е била удачна тази визита. По принцип това надхвърля допустимите рамки на провежданата от България политика до момента", заяви Вигенин. По думите му МВнР не е в състояние да контролира подобни действия. Министърът беше категоричен, че във ведомството му не са имали информация за програмата на въпросната визита.

Вигенин не се притеснява, че може да има негативни последствия от визитата в Тайван. По негови думи няма да се компрометират отношенията на България с Китай.

Призивът ми е да се внимава, защото външната политика се реализира основно от МВнР, правителството и президента, допълни министърът. По думите му парламентарната дипломация има своята роля, която се засилва с времето и затова към подобни визити трябва да се подхожда внимателно.

"Отдавна минаха времената, когато България издаваше изходни визи. Не виждам начин, по който такива визити могат да бъдат спирани. Те са въпрос на лична отговорност на всеки един народен представител", каза Вигенин на въпрос дали председателят на НС трябва да следи по-внимателно визитите.

Външният министър коментира и събитията в Украйна.

"Аз нееднократно съм заявявал, че ние искаме не просто Украйна да бъде в европейска орбита, а и да получи европейска перспектива, перспектива за членство, което вярвам, че ще има още по-силен мобилизиращ ефект на проевропейските сили в Украйна", заяви Вигенин.

Според него може да считаме случващото се за един период на известно отстъпление от реформите, от гражданските свободи. "ЕС е с отворена врата към Украйна. Каквото е необходимо, ще направим, за да се гарантира европейският път на страната", каза още той.

Вигенин обясни, че се следи внимателно всичко, което се случва в Украйна още от миналата година. Той изрази надежда, че няма да се стига до нова ескалация на напрежението. "Виждам положителни наченки на диалог, но сме далеч от момента, в който ситуацията наистина ще се успокои. Ние няма и не бива да се намесваме пряко в тези процеси", каза министърът. Той изрази надежда, че няма да се стигне до гражданска война.

Ние сме част от ЕС и всичко, което официално излезе като заключение от ЕС, е и наша позиция, каза още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е тоз Гиньо Кологов дет съ пени тъй?
19
1
 
5
 
! Отговори
Часовника преди 10 години
Право е момчето,нищо,че е министър!В тяхното разнопосочно правителство едва ли ще се намери нещо ,което хем да не е скандално, хем да е удачно! Кое не е скандално при тях?!Като почнеш с бюлетините,минеш през супер рехавите намеренийца,повсеместното потурч ване на нацията,скандалните изяви на Сидер-оглу и мълчанието им по всички гафове,и изкуст веното задължително събиране на "хилядите "подписи за подкрепата им и не на последно място всеобщата глухота за народните проблеми?! Оставка!ОСТАВКА!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Василев, къде да кандидатствам за изменник и агент на ЦРУ? Питах в Денс, но ми казаха, че местата са заети до 50 години напред, било нещо като вноските за коли едно време!)))
17
0
 
3
 
! Отговори
Proshkov преди 10 години
geografiata na bg deputati da se razviva e dobra idea. idete sega v Tayland, Ukraina...a zasto ne i v Egipet malko na po-toplichko...da trenirat za Irak.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин,Зинаида Зиданова, Сергей Дмитриевич, Лютви Местан,Хасан Адемоввсе звучни българси имена
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ***, спрете да повтаряте като папагали какво са казали брюкселските зелки, не ви дадохме властта за да се правите и вие на тикви! Никой не ни е питал за влизане в ЕС, затова направете един референдум и да приключим с тези лицемери и с двойните им стандарти!
14
2
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
На протифф,визитата в Тайван е много...удачна,на пенкилер нашенските дупетати.Ето на пример,дупетатчето от Герб Владо Тошефф,си е купил сервиз за...чай,от китайски порцелан.След време,когато вече не е...дупетат,ще си отвори чайна,в едно село край Кривунделово и там ще посреща високи гости на чайна...церемония.Може и Боко да пие...чай,макар че той...нищо не пие,да не стане...зян;както не яде и от питките,кога реже...ленти.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трансексуален ибрик, проводник на транснационални интереси. Някой може ли да ми каже последния външен министър, който да няма юдейско потекло. Не се сещам. Помогнете.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
смешници такова е това лравителство
11
0
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Назначаването ти за външен министър е неудачна комсомолецоооо, а визитата на онез *** си е жива гавра!!!!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо всички в това правителство са толкова противни,нарочно ли ги подбират такива,а за културата и квалификацията им да не говорим.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв фриволен израз.Визитата била неудачна,а участниците в това деяние по пътя на логиката са неудачници т.е. несретници.Живи да ги ожалиш горките.
8
0
 
6
 
! Отговори
mishuga преди 10 години
забелязвате ли как ей така от нищото се появи тая история и всички се надпреварват да се изказват за неянякакво си посещение, батко, най-голямата драма на света!100% отклоняване на вниманието!
7
0
 
7
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Н О В И Н А !!!Появил се първия турист в СОМАЛИЯ!!! С учуда правителството им установило,че въпросния турист е български депутат!!! Познайте от коя партия е!!!??? На позналите награда-среща с Бареков!!!
6
6
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 10 години
Сигурен съм,че ако в тази делегация беше и ВОЛЕН СИДЕРОВ щеше да е голям скандал и журналята щяха да си изприщят да бълват глупости до небесата - ДА ама ДА !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,управлението на тройната коалиция си е чист секс и щеше да е забавно,ако не трябваше ние да плащаме за да могат те да си правят кефа.
4
1
 
11
 
! Отговори
1 до 2 преди 10 години
Не говоря за сексуалната ориентация, тя не е тайна от никого. Говорех, че е още доста мъничък, някак неопитничък, невзрачничък. Не е добра идея човек с две мастурбации зад гърба си да го хвърляш в големия секс. Това не е дело за аматьори.:(
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами то цялото ви управление е неудачно,но и много,много скандално.
2
0
 
21
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
do 1:Не е пубер, а друга думичка започваща с П и завършваща на л.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно ли е, че този пубер е повънкашен министър на България? Баси ташака!