Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?

Използват одитора за политически поръчки, скочиха от ГЕРБ
Обновена: 27 яну 2014 19:43 | 27 яну 2014 19:43, Камелия Цветанова
60
Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?
Снимка: Булфоот, архив

Докладът на Сметната палата за дейността на здравното министерство е бил връчен на бившия министър Десислава Атанасова още на 23 октомври. Това съобщи самата тя, след като по-рано днес от палатата разпространиха изводите от проверката.

На мен като министър на здравеопазването са ми правили няколко одита от Сметната палата, заяви тя.
В докладите по думите й имало единствено препоръки, но не и констатации за нарушения.

Още по темата
Препоръките били да се актуализират вътрешните правила и процедури за контрол. Другият одит касае финансовото управление на МЗ.

И по двата Атанасова няма възражения и е съгласна с констатациите. И в двата одитни доклада има единствено препоръки, няма никакви актове нито към мен, нито към предходния министър доктор Стефан Константинов, каза тя.

Според нея интерпретациите в публичното пространство били некоректни. Кой поръча точно днес този доклад да бъде оповестен, попита Десислава Атанасова.

Жалко е, ако Сметната палата се използва за политически поръчки, коментира и Димитър Главчев от ГЕРБ. По думите му вече се чувало, че предстоят интересни неща в одитния орган.

Както Dnes.bg писа, Сметната палата е установила редица пропуски в дейността на министъра на здравеопазването при упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Одитът е за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г., в който министри на здравеопазването бяха д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова и те носиха отговорност за управленските решения, уточниха от палатата.

Сред пропуските са липсата на ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за утвърждаване на бизнес програмите.

Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества и не са предприемани своевременни действия. В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
8
 
! Отговори
Тракторист преди 10 години
Има нещо много сексапилно в тази жена...
30
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** на Сатурн за да е мирна държавата!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Taq e , takava artestichna tenekiq , che kato q vidq na ekrana kak se usmihva i sled tui se pravi na qdosana , napravo shte povarna !
28
7
 
14
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
До 27 : не си по неграмотен ама тая много пи*ки е кривила ......в това няма стигане !
27
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че нали този шеф на Сметната палата си го избра ГЕРБ? До колкото си спомням бе от тяхната парламентарна група в предишният парламент.На крив х** вълната и пречи както е казал народа.
26
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
невестулка или бълха е тази
25
4
 
8
 
! Отговори
miti преди 10 години
abe kak ne me haresa i men nqkoi i da stana ministar samo za edna godina da ne bi dam po negramoten ot tazi selqnka da si napalnq torbata s milioni
24
5
 
7
 
! Отговори
гешев преди 10 години
битката е на живот и смърт, тъй като ако след изборите пред май БСП не успее да се превърне в първа политическа сила, то опозицията на Станишев ще му поиска оставката.Разбира се председателят на БСП има и резервен вариант, но изглежда, че сегашната му позиция е много по-изгодна. Ако обаче не успее да се задържи на председателското място в партията, то тогава ще заеме важен пост в Брюксел и ще остане там заедно със семейството си,
23
4
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Както са тръгнали червените в скоро време ще видим и техните кирливи ризи ,малее става страшно кога две етърви се хванат за гушите ,едната блее бе се спи ,а другата абевиии .....
22
4
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
В затвора, овча главо!
21
24
 
22
 
! Отговори
питам? преди 10 години
Червени ***,дотолкова омаскарихте душите на хората,че ще им превърти и ще ви избият,така,както вие избивахте невинни хора.А, тук драскащите за стотинки, питам:не проумявате ли,че с вашето гъзолизане на СерГея,само му помагате да се изнесе безнаказано от България,а вие ще останете тук,в бунището в което превръща страната ни.Ум нямате ли,съвест нямате ли,ДЕЦА НЯМАТЕ ЛИ????
20
3
 
29
 
! Отговори
тя преди 10 години
Божеее , каква е манекенка !
19
2
 
12
 
! Отговори
135 преди 10 години
Що бе? Да няма днес рожден ден?
18
4
 
13
 
! Отговори
мина преди 10 години
ne znam tezi ministri s konkurs po ulegrofeniq i maloumie li sa izbirani
17
4
 
35
 
! Отговори
тя преди 10 години
КОГА НАЙ- СЕТНЕ ЩЕ ВИДИМ МИНИСТЪР И ПРЕМИЕР В ЗАТВОРА? Румънците го направиха и далеч са пред нас по много показатели ,а на старта бахме много преди тях.
16
9
 
39
 
! Отговори
тя преди 10 години
Колко милиона взе съпруга й и аз питам кой , кой ,кой му ги даде?
15
14
 
22
 
! Отговори
нещо друго има ли преди 10 години
Какво направи ГЕРБ за България:-По-малко асвалт от серГЕЯ--Зала на Армеец АД
14
13
 
39
 
! Отговори
az преди 10 години
ЯЯЯЯ... ,ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ НА ГЕРБ -ПЪК ТЯ БИЛА МНОГО ЛЕКА.......,И В ГЛАВАТА И Е ЛЕКО...,ПУСТО... ,ПРАЗНО...
13
14
 
37
 
! Отговори
тя преди 10 години
Кой , кой, кой ? Кой направи от това селянче , говорещо все още на диалект такава лъскава дама? Така става при откраднати милиони.
12
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горката ТЯ.Още не е разбрала,че не е никакъв ФАКТОР нито в ГЕРБ нито извън ГЕРБ,а е просто част от миманса на политическата сцена,като почти всички от ЕТ "ГЕРБ-БОРИСОВ".И тя подражавайки на шефа пита КОЙ и защо сега,а не какво пише.За това КОЙ - ами Благой.Може да е всеки(Сметната палата,управлявашите,конкуренция) даже и ТОЙ.Защо днес,ами кога.Нека каже сама.