Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?

Използват одитора за политически поръчки, скочиха от ГЕРБ
Обновена: 27 яну 2014 19:43 | 27 яну 2014 19:43, Камелия Цветанова
60
Кой поръча днес да излезе докладът на Сметната палата?
Снимка: Булфоот, архив

Докладът на Сметната палата за дейността на здравното министерство е бил връчен на бившия министър Десислава Атанасова още на 23 октомври. Това съобщи самата тя, след като по-рано днес от палатата разпространиха изводите от проверката.

На мен като министър на здравеопазването са ми правили няколко одита от Сметната палата, заяви тя.
В докладите по думите й имало единствено препоръки, но не и констатации за нарушения.

Още по темата
Препоръките били да се актуализират вътрешните правила и процедури за контрол. Другият одит касае финансовото управление на МЗ.

И по двата Атанасова няма възражения и е съгласна с констатациите. И в двата одитни доклада има единствено препоръки, няма никакви актове нито към мен, нито към предходния министър доктор Стефан Константинов, каза тя.

Според нея интерпретациите в публичното пространство били некоректни. Кой поръча точно днес този доклад да бъде оповестен, попита Десислава Атанасова.

Жалко е, ако Сметната палата се използва за политически поръчки, коментира и Димитър Главчев от ГЕРБ. По думите му вече се чувало, че предстоят интересни неща в одитния орган.

Както Dnes.bg писа, Сметната палата е установила редица пропуски в дейността на министъра на здравеопазването при упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Одитът е за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2012 г., в който министри на здравеопазването бяха д-р Стефан Константинов и Десислава Атанасова и те носиха отговорност за управленските решения, уточниха от палатата.

Сред пропуските са липсата на ред и критерии за избор на ликвидатори, за иницииране на конкурси за избор на управителни органи, за назначаване на контрольори, за утвърждаване на бизнес програмите.

Неефективно и непоследователно е осъществяван контрол при ликвидацията на дружества и не са предприемани своевременни действия. В резултат на това при три от дружествата процедурите са продължили повече от 10 години и към момента на одита не са приключени ликвидационните производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
28
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Абе как така става,че вече 25 години управляват все честни хора,а от що годе развита държава стигнахме дъното,а виновни и наказани няма?? Това се дължи единствено на това,че всички са свикнали да живеят в лъжа и измама,и сегашната система толерира това,защото се крепи на него !
10
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 10 години
когато и да обявят резултатите от проверките все няма да ни изнася защото знаем какво сме напревили нищо хубаво освен за себе си.....
9
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МаркЗа Тиквата кое бунище ще препоръчаш? За него трябва нещо по така- хем голямо да побере големият му ***, хем да отговаря на произхода му като комунист трето поколение, пък и да е в съзвучие с положенито му на видна мутра от СИК.
8
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко е лесно. Даваш акта на административния съд и ... той решава има ли нарушение или не. Доколкото знам в СП работят деполитизирани специалисти.Анализа не е готвен от членовете на УС на Палатата, а от специалистите одитори.А от ГЕРБ взе да им се превиждат вече и марсианци.
7
13
 
41
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Една от калинките на Рапона.Пълна скръб.Горкото ни здравеопазване.Горките болни.
6
44
 
19
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Червената помия се активизира!!Още малко таварищи и сте на бунището!!МухахахахахахахахахааааДраскайте, драскайте!!!
5
16
 
52
 
! Отговори
Румен преди 10 години
На края на мадата си ГЕРБ се усра с банда поставени некадърни министри и министърки пионки
4
8
 
48
 
! Отговори
боко преди 10 години
Какви хубави,малки,начервени музикални устни има тая деПУТАТКА!
3
34
 
11
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Хайде да направим малка авкена за ценители!Коя е поготина?Десислава Атанасова +Мая Манолова
2
14
 
36
 
! Отговори
Марк преди 10 години
Абсолютна престъпничка е тази Атанасова!!!Установено е, че е прахосвала парите на данъкоплатците съвсем безконтролно!!Например:В Министерството е използувана трипластова тоалетна хартия, вместо да се използуват стари вестници, което си е живо разхищение!!!
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ ?КОЙ поръча ,то се знае кой ?ще побъркате народа г-да политици от всички партии