Полицията и прокуратурата бездействат за окупацията!

Сидеров иска оставката на Цветлин Йовчев
27 яну 2014 15:34, Анисия Иванова
183
Полицията и прокуратурата бездействат за окупацията!
Волен Сидеров. Снимка Архив: Булфото

Полицията и прокуратурата бездействат по въпроса за повторната окупация на Ректората на Софийския университет, смята лидерът на "Атака" Волен Сидеров, се казва в прессъобщение, изпратено от партията му.

"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата", смята Сидеров.

Той пита прокуратурата, главния прокурор, градския прокурор на София и районна прокуратура защо не са се  самосезирали вече трето денонощие и не реагират. Той припомня как прокуратурата е действала светкавично срещу него, а сега, трето денонощие, не се предприема нищо.

Още по темата
Лидерът на националистите подчертава, че тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос.

Сидеров пита и Йовчев защо полицията не се е намесила до момента. Според националиста има престъпление - „хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство, изгонили са охраната“.

"Окупаторите са извършили насилие над охранители. Единия от тях са го заключили. Всичко това до момента трябваше да бъде санкционирано от МВР и от прокуратурата. Тяхното бездействие всъщност е съучастие към тези престъпления”, се казва в позицията на Сидеров.

Според него още петък вечерта въпросните окупатори е трябвало моментално да бъдат задържани и вече да се води досъдебно производство.

„В случая полицията бездейства и това е поредният повод да поискаме оставката на министър Цветлин Йовчев, който продължава по един абсолютно антидържавнически начин да толерира престъпни действия и хулиганство в центъра на София“, добавя още лидерът на националистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Кожения шлифер преди 10 години
Ако нахлуе някой наказателен отряд на Атака в университета после ще трябва да идва пожарната и химическо чистене с големи туби с препарати за да изчисти университета със струя навсякъде-така ще осерат всичко вътре от страх тия!
147
1
 
0
 
! Отговори
Жорж Николов преди 10 години
Подкрепям Сидеров ,по отношение на тези обвинения.Полицията подкрепя техни провокатори и садисти,които се самонастаняват в квартири, в блоковете ни и ни подлагат на биологическо издевателство и насилие ,със специални средства.Вериги от няколко стотин х. инвалиди ги инквизират колективно и много умират от насилието.Защо да се учудваме на бездействието?!
146
1
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
"Атака" Волен Сидеров ТАКИВА КАТО ТЕБ *** НИ КРАСИВАТА СТРАНА .БСП.ГЕРБ.ДПС.-ПРОДАЖНИЦИ
145
0
 
3
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Аде да си легнете да спите,че стана утре
144
1
 
1
 
! Отговори
ЕТ преди 10 години
СУ ДА СЕ ЗАКРИЕ! Да се лустрира от руски агенти и дебилни комунистически кадри целящи отъпяване на българският народ.Да се открие само с преподаватели некомунисти.Марксисти и руски агенти да не се приемат като преподаватели!
143
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да се пише и говори за г-н Сидеров, истината е само една. Той не е управлявал никога, не е бил във властта дори за една минута и не е ограбвал българският народ. А точно обратното, винаги се е борил за интересите на Родината ни и народа ни.
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако е останало само едно кюфте, за което се борят над 10 човека,трябва много да се внимава в разпределението...-не се знае кой ще ти набучи ръката с вилицата си.Не била виновна системата...!?Хората изкривявали законите,чрез адвокати и рушвети...?!Изкривяваме законите ,които са създадени в грях и не са устойчиви на справедливостта,логиката и морала.
141
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо членове на тайни общества са назначени на висши ръководни постове в държавната администрация?
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези масоните, будисти ли са?)))
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това на летището си беше МАСОНСКО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ!
138
5
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
До Анонимен 139,ХА-ХА-ХАФранцузойката от Варна пита Сидеров, защо носи значка на Атака! Той естествено я попитал - Ти пък каква си?Но, Посланикът на Ф-я:- Лидерът на Атака нападна френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Сидеров не бил провокиран с думи, защото тя не говори достатъчно добре български и ПО ТОВА ВРЕМЕ Е СПЯЛА???.- ПОСЛАНИКА, май, НИ ИМА ЗА АФРОФРАНЦУЗИ!!!А на летището, за забавление, 50 килограмовия Сидеров пребил случаен гербераст и Полицай, шампион по Муай тай...- Ама, че Палавник!!!.
137
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е прав за Йовчев, Сидеров е прав за много неща и до сега не е излъгал един път нещо съществено, но най- прав е за едно, че Герб не трябва да се върнат на власт НИКОГА!
136
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Цацаров,- За всеки удар по полицай, ще завеждам дело Браво, но-о-ооо, какво става от 6 месеца в центъра на София...???Ако те слушам - Ще да е масово поклонение на Будисти... Но като погледна виждам - Масови хулигански прояви на "Буда"-ли...Опс-с-ссс, май сбърках... - Той "Буда", май, и теб назначи...!!! Така поне се разбра от "онзи" запис, дето в него, ти каза, че "нямало" престъпление....
135
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров премиер!
134
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Атака и нищо друго!
133
8
 
5
 
! Отговори
преди 10 години
АТАКАТА ПРОДЪЛЖАВА!
132
0
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
КЪДЕ Е БЪРЗАТА ПРОКОРАТУРА . МАЙ Е БЪРЗА КОГАТО ЗАД НЕЯ СТОИ БОРИСОВ
131
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TOZI OTKA4ALNIK JIV LI E OSHTE , NE LI E V ZATVORA PONE?
130
8
 
1
 
! Отговори
Паисий Х. преди 10 години
Този мъж Волен Сидеров е истински патриот-родолюбец! Как не можаха да го разберат тези с ниските челца - псевдопартийни партизани и отявлени подлогари! Много мошеници и търгаши със светините на българщината се навъдиха! То затова и халът ни е такъв!Няма ли да дойде Видов ден?!
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато водачите на *** в България, са в съюз с комунисти и турци - резултатът е ..налице ...