"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП

"Те са ни противници, няма как да работим заедно", казаха от левицата
Обновена: 28 яну 2014 17:48 | 28 яну 2014 15:32, Камелия Цветанова
186
"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП
Сергей Станишев и Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

„Предателство, безпринципност, безотговорност, зловредност в услуга на ГЕРБ”. Такива квалификации са употребили членове на БСП по повод на заявката на АБВ за участие в изборите за ЕП на заседания на конференции на местните структури за номинирането на кандидати за евродепутати, стана ясно от думите на зам.-председателя на Националния съвет на партията Димитър Дъбов.

Срокът, който БСП даде на членовете си, които се отцепиха към проекта на Георги Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата, беше до вчера.

„Няма реакция от тяхна страна, а по смисъла на устава на БСП те са се поставили извън членството си в БСП и е налице фактът, че те са прекратили членството си, този въпрос ще се финализира в събота на заседанието на Националния съвет”, обясни Дъбов. Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков са поканени на заседанието, а Дъбов ги призова да дойдат и да обяснят действията си.

Още по темата
Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че се надява, че страницата АБВ ще бъде затворена за БСП.

„Очевидно е, че става дума за битка за партията. Ще гледаме на листата на АВБ като на още една за участие в изборите”, каза тя.

Йотова призова Първанов да дойде на заседанието в събота и да обясни как ще реди листата и кога тя ще стане факт.

„Става дума за две листи, в БСП няма повече и по-малко социалисти и уставът е еднакъв за всички. Те са преки наши противници на тези избори, няма как да работим заедно, след като става дума за привличане на гласове към тази листа”, коментира Дъбов.

Според него действията, свързани с изграждането на АБВ, започнали преди две години, са били насочени срещу единодействието в БСП.

„Няма как да премълчаваме, има ли партия в България, която би допуснала едно такова действие”, риторично попита той.

Първанов и Калфин са били номинирани за кандидати за евродепутати от структури на БСП, преди да се разбере, че те ще участват с друга листа.

„Калфин имаше 13 номинации до момента, в който писмено декларира, че не желае да е в листите на БСП.  Три номинации имаше и за Първанов. На 160 конференции са приети декларации, които не одобряват действията, свързани с проекта АБВ”, обяви Димитър Дъбов.

Иначе лидерът на БСП Сергей Станишев има най-много номинации за кандидат за представител на левицата в Европарламента - 221 номинации, 208 е получила Илияна Йотова, 121 са за Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
20
 
! Отговори
GI преди 10 години
Хора не се връзвайте на АБВ-та и т.н , те се отцепват за да изтеглят недоволните избиратели на БСП. Иначе са си едно цяло двете, не им се връзвайте хора, това са стари номера на БСП.
11
2
 
24
 
! Отговори
голфаджията преди 10 години
До 8Никакъв проблем не е пенсиите за кого ще гласуват. И без това след избори БСП и АБВ и ДПС ще се коалират. Както 10 е писал това са прах в очите и целят единствено да отслабят ГЕРБ.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не може да говорим за някакви по-точин прогнози преди да имаме нови изследвания върух ситуацията с АБВ, за сег имаме едон 7 проценат което е крайно съмнително, от тях - 3 проценат идвали от БСП,. Да видим как ще се се случат нещата когато Първанов и румен Петков бъдат изключени от БСП. Ще има ли отдръпване, ще се потвърдят ли прогнозиет наАлфа рисърч, още е мноог рано да се говори за АБВ.
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави ми впечатление, че журналисти и социолози разсъждават първосигнално и не са направили никакъв анализ на ситуацията с АБВ. Тяхното мнение разбира се, започва да се повтаря папагалски от всички. АБВ само на първи поглед ще разклати левицата, но нейната цел е друга - да се привлекат основно депутати, членове и симпатизанти от ГЕРБ. На практика АБВ-то на Първанов няма да разцепи БСП /всички караници между тях в момента са прах в очите/, а ще разцепи ГЕРБ. Накрая точно Боко ще бъде в нокаут.
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките пенсии!Сега ще има да се чудят за кой да си дадат нещастния глас!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев толокз ли е нескопасан, ако беше мъж - да ги изключва, да се приключи ведънж за винаги и да се орчертаят фронотевет. Който не е с нас е против нас. каков му се мандахерцва на Първнаката,, по-добер ужасен карй, отколокото ужаси без край.
6
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ-патерица на БСП.Не им се връзвайте на номерата,това е театър................Абсолютно!Пълна мобилизация българи - от България и от чужбина, масово гласуване, да теглим шута на ДПС и да превърнем БСП в малка маргинализирана партия от политическият миманс....Масово гласуване!!!
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалисти,избирайте си - или гей,или триперлия...едно от двете...хахахаха нещастници!
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АБВ-патерица на БСП.Не им се връзвайте на номерата,това е театър.
3
3
 
46
 
! Отговори
а а преди 10 години
Боли ли, боли ли като ви вадят зъбките другари?:)
2
6
 
48
 
! Отговори
Страх лозе пази ха х преди 10 години
Пидала се уплашил якооо,даже не може да изключи Гоце и запалката,сега всички ще побегнат в АБВ,умря цк на БКП_БСП!!!
1
3
 
53
 
! Отговори
мадафака преди 10 години
Абе едно време първанов като клатеше илианчето йотова и тая беше спокойна. Сега седи до сър Гей и се усмихва като Мона Лиза. Какво става бе тука?