"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП

"Те са ни противници, няма как да работим заедно", казаха от левицата
Обновена: 28 яну 2014 17:48 | 28 яну 2014 15:32, Камелия Цветанова
186
"Зловредните" от АБВ сами са се изключили от БСП
Сергей Станишев и Илияна Йотова Снимка: архив, Булфото

„Предателство, безпринципност, безотговорност, зловредност в услуга на ГЕРБ”. Такива квалификации са употребили членове на БСП по повод на заявката на АБВ за участие в изборите за ЕП на заседания на конференции на местните структури за номинирането на кандидати за евродепутати, стана ясно от думите на зам.-председателя на Националния съвет на партията Димитър Дъбов.

Срокът, който БСП даде на членовете си, които се отцепиха към проекта на Георги Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата, беше до вчера.

„Няма реакция от тяхна страна, а по смисъла на устава на БСП те са се поставили извън членството си в БСП и е налице фактът, че те са прекратили членството си, този въпрос ще се финализира в събота на заседанието на Националния съвет”, обясни Дъбов. Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков са поканени на заседанието, а Дъбов ги призова да дойдат и да обяснят действията си.

Още по темата
Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че се надява, че страницата АБВ ще бъде затворена за БСП.

„Очевидно е, че става дума за битка за партията. Ще гледаме на листата на АВБ като на още една за участие в изборите”, каза тя.

Йотова призова Първанов да дойде на заседанието в събота и да обясни как ще реди листата и кога тя ще стане факт.

„Става дума за две листи, в БСП няма повече и по-малко социалисти и уставът е еднакъв за всички. Те са преки наши противници на тези избори, няма как да работим заедно, след като става дума за привличане на гласове към тази листа”, коментира Дъбов.

Според него действията, свързани с изграждането на АБВ, започнали преди две години, са били насочени срещу единодействието в БСП.

„Няма как да премълчаваме, има ли партия в България, която би допуснала едно такова действие”, риторично попита той.

Първанов и Калфин са били номинирани за кандидати за евродепутати от структури на БСП, преди да се разбере, че те ще участват с друга листа.

„Калфин имаше 13 номинации до момента, в който писмено декларира, че не желае да е в листите на БСП.  Три номинации имаше и за Първанов. На 160 конференции са приети декларации, които не одобряват действията, свързани с проекта АБВ”, обяви Димитър Дъбов.

Иначе лидерът на БСП Сергей Станишев има най-много номинации за кандидат за представител на левицата в Европарламента - 221 номинации, 208 е получила Илияна Йотова, 121 са за Георги Пирински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Хехе, да наричат "зловредни" бивш президент и бивш кандидат-президент, работили много години усърдно в полза на социалистическите идеи - това е повече от демагогия, и говори, че в тази партия редовите членове нямат нито собствена съвест, нито собствено мнение, а са като едни пионки с промити мозъци, използвани за личните борби на своите "вождове" !
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чуйте им лексиката и не питайте за друго. Ленин и Сталин са аматьори в сравнение с днешните така наречени "социалисти".
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Станишев-СталинАбсолютно точно! Станишев и кликата му са всичко друго но не и социалисти. На Станишев на всяка цена му е нужно правителство, което да го предложи за еврокомисар в новата ЕК. Сегашното ръководство нагло излъга гласувалите за БСП на последните избори. В кабинета има само трима министри - сациалисти. Всички други са представители на ГЕРБ, НДСВ, СДС, ДСБ, ДПС.
129
1
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Айде почна се! Само така, другари! Един по един се самоизключвайте от партията! Направете поне едно добро нещо за Народа! Успех!!!
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия червени парцали до оня ден не се ли смееха.
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Партията на Моника се разпада. Така е като командват съпругите.....
126
2
 
5
 
! Отговори
Вали преди 10 години
Гнусен безродник еврей и гей и една *** преминала помного кревати. Караднат ама са камунисти. Наакахтв се от страх преминавате на мас а хайверо само в спомените
125
1
 
15
 
! Отговори
Станишев-Сталин преди 10 години
Първанов това и чака-да го изключат. Ако безумците около Станишев допуснат и тази фатална грешка, могат да очакват купчини скъсани партийни книжки. Убеждавам се за сетен път че Станишев е гробокопачът на грохналата баба БСП. Уж ГЕРБ щяха да се разцепват а каква стана тя, другарю Сталин.
124
1
 
11
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Всеки с поне капка останала съвест трябва да се изключи от БСП/ДПС
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 125ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ БЕ, ТУРЧИН
122
1
 
7
 
! Отговори
алилиии преди 10 години
сталишко малка ***, вече си налапал големата ***!!
121
2
 
8
 
! Отговори
ааа преди 10 години
При посещението си в София година преди да го приеме в Белия дом, Буш нарече Станишев Мистър Клийн (чист, чистещ), и го похвали и в София 2007 г., и във Вашингтон 2008 г" Станишев е поел ангажимента да изЧИСТИ БЪЛГАРИТЕ от лицето на земята и защо да не започне с БСП и електората му . И без това БСП е една голяма СЕКТА и ще изглежда като масово само**иство
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA SE RAZSTRELQT VSI4KI OT ABV.NI6TO NOVO POD SLYNCETO BRAGYT SI E VRAG.VA6TA M...CA KOMUNISTI4ESKA
119
3
 
12
 
! Отговори
sami преди 10 години
Мдааааа, това е времето на Сталин - врага с ПАРТИЕН БИЛЕТ - НИЩО НОВО НЕ СА НАУЧИЛИ ЗА 100 ГОДИНИ.
118
1
 
3
 
! Отговори
DJERI преди 10 години
OSTAVKA.PROMQNA NA IZBORNIQ KODEKS.NAMALQVANE NA DEPUTATITE NA 80 BROQ.MAJORITAREN VOT.NIKAKYV IMUNITET NA DEPUTATITE.MAKSOMUM DVA MANDATA NA KADYREN RABOTE6T DEPUTAT.DRUGOTO VYN .DOLU MAFIQTA
117
2
 
13
 
! Отговори
Мразете се... преди 10 години
Станишев започна разсипването на БСП. Първанов просто довърши планираното. Кукловодите искат всички партии на прехода да изчезнат, за да заметат грабителството.БСП ще се разпадне, защото на новите ни господари БЪЛГАРИ НЕ СА ИМ НЕОБХОДИМИ. На тях им трябва земята и природните ни ресурси.Разединени и парчетосани, един срещу друг, българите са лесна плячка.
116
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ли би те накарало да гласуваш за подобна ***-това само ромската душа го знае.Простотията е опасна не само за вас, а и за околните.Нека всеки да даде по 20лева на един от избирателите на БСП, защото те на толкова се радват и са доволни , за да не гласува за тази ***. Нагли, прости, цинични крадци -присвоили парите на поколения българи се гаврят с нас ДА изхвърлим тази *** от политиката и от държавата
115
3
 
12
 
! Отговори
До Бай Вълчо преди 10 години
Стискам ти ръката.Съвсем искрено: Проблема не е в БЪЛГАРСКИЯТ народ. Проблема е в бившите и НАСТОЯЩИ правоимащи.П.П Все още пазя книжката от БКП.За какъв --й ли ми е, ама НЕ СЪМ ВРЪТКА.Затова ме боли.Нещо се развълнувах, НО НАЛИ ТАЗИ БЪЛГАРИЯ е наша, за децата ни.При тая мерзост и това морално падение ЩО ще стане с тях? А другарите Станишев, Първанов, Борисов, Местан и т.н и т.н.....ТА ЩЕ СА ДОБРЕА ТИ ТРУДОВИ БЪЛГАРИНО???????????????????????????????
114
2
 
10
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
До пост-113 /С леви увеждения/Съгласен съм с теб.Може би до 1990г. все пак имаше хора от бсп които имаха някаква стойнисттна политика и човечност.Какво обаче се случи:Александър Томов, Луканов и компания поведоха държавното хоро с голямата кърпа/лъжицаИ настана една ...голяма плюсканаица.Какви са сега С.Станишев,Дъбов,и всякакви мекерета?--- Комисионери или ***?Никога повече БСП или милиционерската партия ГЕРБ! Всите са от едно котило!Котилото на БКП.
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите политици от години крадат средствата, които ЕС осигурява са да вдигнат доходите!!!Борбата е за милиарди, които няма да стигнат до нас простосмъртните.Вервайте им!!!