Вот на недоверие за сигурността? Много добре!

Йовчев: Ще стане ясно откъде тръгнахме и колко много направихме
Обновена: 29 яну 2014 17:57 | 29 яну 2014 17:30, Веселина Йорданова
85
Вот на недоверие за сигурността? Много добре!
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Вотът на недоверие в сектор „Сигурност” е много добра тема, която ще даде възможност ние да кажем откъде сме тръгнали. Така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира обявеното днес намерение от ГЕРБ да внесат вот на недоверие по тази тема.

„Това ще бъде много добре за правителството – да стане ясно откъде сме тръгнали, какво сме направили за изключително кратък период от време и да се види кой в този кратък период от време точно какво е правил, дали е помагал на страната, или е вредил“, изтъкна той.

Още по темата
Йовчев даде пример, че два пъти и половина е намалено използването на СРС-та. „Гарантираме в момента, че няма да има незаконно подслушване, което не беше факт преди. От тази гледна точка мисля, че можем да получим само адмирации“, коментира той.

МВР шефът заяви, че има известни подозрения за намеса на български политици във връзка с писмо от ЕК за бежанците.

„Доста активно се работи и не прави чест на тези, които го направиха, защото всички усилия, които положихме, бяха да успеем да овладеем тази криза и всичко беше в името на българските граждани“, заяви той. По думите му в писмото не е имало заплаха за наказателна процедура.

Йовчев изтъкна, че има регулярна комуникация с ЕК, включително и по въпросите за бежанците. Критиките на Брюксел основна са насочени  към това, че България засили охраната на границата си и по този начин ограничи количеството нелегални имигранти на своя територия. Според някои експерти в Европа и според някои институции би трябвало ние свободно да допускаме всеки, който иска да потърси убежище у нас.

„Аз съм готов да отстоявам това, което ние правим до момента, тъй като считам, че това е в интерес на сигурността на българските и на европейските граждани”, изтъкна той.

По думите му на последния Консултативен съвет по национална сигурност е имало тези, че не би трябвало да имаме такива засилени мерки по границата и „едва ли не, би трябвало свободно да допускаме хора, след което да се съгласим веднага да ги третираме като бежанци". Йовчев  допълни, че тезите са били на депутата и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Вицепремиерът напомни, че за по-малко от 6 месеца институциите, ангажирани с проблема, е трябвало да открият 3000 нови места за настаняване на бежанци, ускорено е и обработването на документи и произнасянето на Държавната агенция по бежанците по случаите.

Йовчев заяви, че в Харманли проблемите с бежанците са решени и там хората живеят при нормални условия. Все още има проблеми в кв. „Враждебна” и „Военна рампа” в София.

Очаква се до два месеца там да бъдат извършени необходимите ремонтни дейности, които да гарантират добри условия за живот на настанените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
Погледнете очите на този човек, вижте погледа му и лицето, то казва много за същността му, за задачите с които го е натоварила безродната хунта задушаваща България с полицейщина, репресии, лъжи и отровна дезинформация.
66
3
 
5
 
! Отговори
Боко ТИКВАТА преди 10 години
Стига толкова тука , пичове ! Аѝде утре пред парламента като на Хелоуин носете по една тиква и да не забравите! ОСТАВКА!!!
65
0
 
0
 
! Отговори
Katolikov преди 10 години
hahaha...na bg mediite ne im davat da pokajat daje 2 metra ot novopostroenata ograda po sinora bg/tr....ne im davat da pokazvat brakuvanite angliiski land roveri na bg voiskata i bg mitnicharite....ne im davat da pokazvat mrasotiata i razruhata v policeiskite kancelarii, koridori, ofisi...ne im davat da snimat ogromnia park ot luksozni avtomobili na ministrite i na deputatitevse ni nabivat v surata mvr minister...v eu darjavite delata i horata govoryat za tehnite ministri. v bg zabraneno!
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАТЕ ОНЯ ПАСКВИЛ, ДЕТО 2/3 БЕШЕ ИСТИНА! ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ! И КАК НЯМА ДА ГО ПРАВИТЕ, КАТО ЗНАЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ ПОВЯРВАТ ОНИЯ, ДЕТО ОСТАВИХА *** В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, КОГАТО ГИ ДОКАРАХТЕ С АВТОБУСИТЕ. ВСИЧКИТЕ ВИ ЛЪЖИ СЕ СГРОМОЛЯСВАТ, СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПОДСЛУШВАНИЯ Е ИМАЛО, САМО ЧЕ ЗАКОННИ И СРЕЩУ ПРЕСТЪПНИЦИ! А ВИЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ХВАЩАТЕ! БОРБАТА ВИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ СЪСТОИ В СКАЛЪПВАНЕ НА СТАТИСТИКА В ПОДЗЕМИЯТА НА 6-ТИ СЕПТЕМВРИ! ТОВА Е НАЙ-МРАКОБЕСНИЯТ ПЕРИОД
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в България няма бежанци - има нелегални престъпници - гнусни арабски и африкански ислямисти - никакъв статут и никави условия не им дължим -единственото което трябва да се направи е всички да бъдет екстрадирани и върнати обратно на турците - каналджии, както ида се затвори незабавно границата от Резово до Свиленград! На еврпейските "експерти" дължим средн пръст , а на предателите политически *** - съд за национално предателство! Вън незабавно цялата нелегална ***- парите за болните деца !!!!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не само трябва да отстояваш, но и да затвориш цялата граница - незабавно. *** от ЕС да го духат, а Цв. Цв.,Местановци и всички други продажни предатели съд и затвор и линч!Гнусната нелегална *** от ислямисти - нелегални престъпници - екстрадиране! Ако ти стиска - давай - иначе и ти си като другите - стиска ли ти а ? Би ли защитил българското и родното от предателство - би ли защитил земята на Ботев и Левски от турски амбиции за османска империя-би ли защититл българските деца от гаврата
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имам причина да не харесвам Плевнелиев това е причината че остави този *** в президентството.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Върна време разделно заптието долно. Цеетанов е като ангелче в сравнение с този ***.
59
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Пак ще го изпързаляме, както с "радикалните протести" на 10 и 15 януари и ще внесем вот по друга тема. Този *** ще се готви и ще остане с пръст в уста.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев е наглото лице на мафията! Личен приятел на доган, сумиста и алексей петров.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не подслушва, този направо разработва и готви политически арести за недоволните от управляващите турци и еничари.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В данс има много информация за теб овчев и малко време да влезеш където трябва.
55
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе калинчоци, пишете си, не ми пречите!проф. Йовчев
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Личен приятел на бисер петното.
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имах някакво уважение към полицията но от както личния министър на доган стана министър на мвр вече виждам в тях само биячи на студенти и личен аскер на депутатите. Никой не се занимава с престъпниците а се проверяват честните хора дали не отиват на протест и кой да разработват. В лицето на този *** виждам безнаказаното дс.
52
2
 
9
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Какво си направил, бе Овчев? Върна ни в едни мракобесни времена.
51
1
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Йовчев да не му знае балалайката много, защото не се знае дали някой ден няма да седне на подсъдимата скамейка. А и като се сетя как при скандала със Сидеров е питал Хамстера "Ами сега какво да правя" и просто нямам думи. Това момченце по-добре да се скрие и да не приказва много, защото носа му ще стане по-дълъг и от на Пинокио.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя възроди дс!
49
1
 
6
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Йовчев само заради Петното ти стига беше до премиера има го на снимки( но то не е доказателствен материал дааа вееее)
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, и аз искам всички хора да са богати и доволни , но не знам някъде да е станало.Няма държава от бившия соц.лагер да е добре, и това е така защото думите за братство, равенство, социализъм галят слуха но са неверни.Например Станишев,Цацаров ОрешарскиУУовчев,Бареков ,Първанов,Алексеи Петров.Р.Овчаров,Кънев .РПетков,Масларова,К.Нинова,М.Манолова и всички около тях са милионери.Е как да стане този социализъм с такива ***.Докато БКП-БСП-ДС не се махнат от политиката в България няма да има управия.Бойко дае жив и по здрав.