Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!

Българите да си кажат мнението по злободневната тема за изборите, зове Борисов
Обновена: 30 яну 2014 13:59 | 30 яну 2014 10:38,
185
Ако НС не се съгласи на референдум, ще правим подписка!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. Вчера държавният глава задейства процедура за инцииране на национално допитване.

Той предлага на Народното събрание да вземе решение за произвеждане на национален референдум по въпроси, свързани с избирателната система през май заедно с евровота.

Още по темата
Ако парламентът не се съгласи, ние ще инициираме подписка и ще го направим, заяви днес Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че се надява чрез референдума да се сложи край на купуването на гласове.

Той обясни, че по принцип е "за" референдумите. "Не виждам нищо лошо да се направи. Все пак нека българските граждани да имат правото да кажат своето мнение по тази толкова злободневна тема вече 20 години – купуване на гласове, манипулация на избори", добави Борисов.

Плевнелиев предлага референдумът да е по три въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Задължителното гласуване се ползва с широка подкрепа в ГЕРБ. Партията е готова да внесе подобни промени в Изборния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
9
 
20
 
! Отговори
Sylvianna преди 10 години
Имаме си президент който е мастит бизнесмен и милионер. И как очаквате такъв човек да мисли за народното благо? той цял живот е работил за мафиоти, сега обслужва интересите на политическата мафия.
116
5
 
23
 
! Отговори
Black Widow преди 10 години
Борисов ясно свали картите на масата и си призна, че играе задкулисните игри на Росен Плевнелиев. Явно това е мислено доста време, щом Боко веднага реагира. Сякаш само чакаше Президента да подаде за тоя референдум. Избора ни е при кои олигарси да поверим управлението на държавата? При сегашните или при кръга на белите якички и ГЕРБ?
115
3
 
16
 
! Отговори
Инфантилност преди 10 години
Печели се време , разиграват се комедии , със задължително гласуване се цели , народа чрез избори да легитимира една криминална и деградирала държава.Явлението е и инфантилно , защото тази страна изчезва и се превръща в историческо понятие , доказателство за което е опразването на територията , невероятният по мащаби геноцид и необратимата демографска катастрофа.
114
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
133,трудно ми е да те стигна.Не съм слуга и не получавам надници от мутрата Борисов.Нещо против това?Борисов е аут от политиката .
113
6
 
15
 
! Отговори
The king преди 10 години
Е как Борисов няма да подкрепи предложението на президента. Нали са си един кръг от хора и заедно си измислят глупостите. Много ми е интересно, ако се стигне до подписка, Борисов с X ли ще се подпише или с О?
112
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките социалисти....пак са на колене :)
111
5
 
10
 
! Отговори
бубулина преди 10 години
Дали ще бъде електронно или не гласуването винаги може да се манипулира и гласове да се купуват. Така, че всичко това е отклоняване от важните въпроси и най-вече от вниманието към Плевнелиев и връзките му, но няма как да се случи.
110
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙКО ПОДКРЕПЯ БОЙКО
109
5
 
6
 
! Отговори
алооо 129 преди 10 години
Срещу мен да тичаш неможеш да ме стигнеш с мизерната ти надница, като платен драскач..А съм сигурен, че не си един от протестите..
108
3
 
7
 
! Отговори
data преди 10 години
Майсторски ви го подадоха , нали друга ри ?п.п. Хахахах не се сещам да имате полезен ход . Мухааааааааа
107
4
 
11
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Несериозно е да коментирам Николай Бареков. Несериозно е да коментирам Бойко Борисов. Несериозно е да коментирам Цветан Цветанов. Несериозно е да коментирам Росен Плевнелиев. Несериозно е да коментирам блокове и кооперации. Това са несериозни хора в сериозното пространство, наречено политика!!!
106
4
 
10
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
Как няма да го подкрепя като Бойко го е издигнал и сега двамата ще направят всичко възможно да си прокарат недомислените идеи.
105
7
 
6
 
! Отговори
Един от простите преди 10 години
До Анонимен 128Ей, умник, добре че сме ние простите. Защото ако ни нямаше нас, вие умните (и красивите) нямаше как да се откроите като квинтесенцията на нацията. А дали именно заради вас, които от години миете чиниите, метете улиците и чистите клозетите на западните си господари, ту тук, ту там не искат и да чуят за българите? Нищо че някои от вас, новите лакеи и слугини на ояла се Европа, се перчат с висшето си образование.
104
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живея в кралство Белгия от години.Тук гласуването е задължително.Това е една уредена държа каквато България благодарение на гея, бея и *** никога няма да стане..*** народе вярвайте ми , че Бойко ви е най добрият вариянт и го слушайте , защото яко ви дупенце..От тия *** в момента няма да почивам на родното ми черноморие лятото, а ще го заменя с Испания..Е нема такъв цирк и нема по *** народ...!!
103
7
 
9
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Абе, какъв референдум.. Ако се прокара електронното гласуване, още по - лесно може да се манипулира . Президентът пак не е в час .
102
7
 
6
 
! Отговори
бг преди 10 години
БОИКО ВЕЧЕ Е В ИСТОРИЯТА И КАТО ЦАРЯ ЩЕ СЕ РАДВА НА ВНУЦИТЕ СИ НО ЮЕ БЪДЕ ПИЧ ДОКРАИ И ЩЕ ПОДКРЕПИ РЕФОРМАТОРИТЕ С ОБЩА КВОТА И АЗ СЪМ ЗА ..ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА - СЕГА ГО РАЗБИРАМ ЗАЩО Е НА НС
101
5
 
8
 
! Отговори
Jordan преди 10 години
Общо взето президентът Плевнелиев винаги е показвал своите пристрастия към ГЕРБ и ако не се лъжа само 1 път е оспорвал тяхно решение. Ясно е на всеки, че е съпричастен много, така че това не бива да ни учудва ни най-малко. Ще видим ситуацията как ще е занапред, аз лично вярвам, че той пречи на политиката. Партиите трудно биха се разбрали, когато поставя въпроса за такъв референдум, без да се е допитал до никой.
100
10
 
15
 
! Отговори
Непукист преди 10 години
"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично подкрепи искането на президента Росен Плевнелиев за референдум за избирателната система. " ...Как няма да го подкрепи като сам му е заповядал ,какво да каже пред медиите ?!?Айде сега приказки под шипковия храст ...
99
11
 
14
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
ЧЕРВЕНАТА *** Е В ПАНИКА И СМУТ, след удара, който получиха изневиделица. Загубиха ума и дума и започнаха да плещят пълни глупости и тъпизми.
98
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЙКО - ТИКВО - ГУБИ СЕ ТАКА ТАКА - ПОЯВЯВАЙ СЕ ЧАТ ПАТ - ТОВА ТИ ОСТАНА - СЪВСЕМ СКОРО ШЕ ТЕ ЗАБРАВИМ НАПЪЛНО