НС отхвърли затвора за ходене на гей паради

"Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ
Обновена: 30 яну 2014 10:04 | 30 яну 2014 10:04,
159
НС отхвърли затвора за ходене на гей паради
Снимка: архив, Булфото

Парламентът отхвърли на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Те предвиждаха от една до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева за хора, които „манифестират“ хомосексуална ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова взе думата за отрицателен вот. Тя цитира Библията, като призова, който е безгрешен, да хвърли камък пръв. Нямате право да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение. Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани?, каза Соколова. Тя каза още, че осъжда тази поправка.

Още по темата
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет. С тях се въвежда директива на Европейския парламент за борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография.

Определя се наказателната отговорност при нарушение на режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и прилагането на предвидените в закона санкции, когато предметът на престъплението е в „особено големи размери".

Цели се изпълнение на препоръка на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма (МОНИВАЛ) към Съвета на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
9
 
! Отговори
реалиста преди 10 години
Предлагам убийци, педофили (между другото, голяма част са именно хомосексуалист), изнасилвачи, и тем подобни също да демонстрират своята ориентация.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
96 Тези бяха местни муджахадини от селата , на тях помагаше Рамбо , но на талибаните също е помагано когато воюваха срещу Съвсткия съюз , общо взето и двете Велики сили направиха големи грешки с Виетнам и Афганистан . В Афганиста никой не може да се оправи това е май най-дивия народ на земята . Хич не ми харева да се родееме точно с тях.
94
0
 
10
 
! Отговори
Толераст преди 10 години
До 101 - Кои са децата на хомосексуалните? Как хомосексуалните правят деца? Отговори ми на тези въпроси, и после ми обяснявай колко е нормално.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"94 какво етническо приочистване бе щурчо , ти болен ли си , 16% от населението на Израел са"За последните 60 години са прочистени над 1 милион палестинци в окупираните от Израел теритирии.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не се въведе на тези прайдове да се ползват традиционни бг духови инструменти...
91
8
 
3
 
! Отговори
до Умник преди 10 години
Какво лошо има да се пропагандира нещо нормално като хомосексуализма на децата - нека детето само да избере и реши какво да стане - така е в цивилизована Европа, тук има много хомосексуални двойки с деца които вече все по често се виждат по улиците, в метрото, в парковете и детските площадки е нормално да се видят двойка татковци с малките си деца които играят с другите деца на хетеросексуалните - може би трябва децата на хомосекуалните да не се изолират от другите защото това е пропаганда?
90
2
 
2
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
...кога си го мечатал това бе ***...Световна валута, дето не я знаят в Китай. На времето рублата се обменяше във всички световни банки, въпросът е, че не бе разрешено да се изнася. Така бе и с българския лев. Защото зад рублата и лева стояха железни държави, а не фалшиви съюзи, с милиарди задължения. Кой щеше да бръсне долара за слива, ако не бе армията на САЩ? Това е въпросът на деня, защото американците отслабват военно. Доларът няма бъдеще, да не говорим за еврото. Затова са гърчовете в Укр
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
94 какво етническо приочистване бе щурчо , ти болен ли си , 16% от населението на Израел са палестинци , арабския език е втория официален език в Израел , стига плиткоумна комунистическа пропаганда в стил Студената война минаха 25 години от тогава
88
1
 
2
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Христо Ботев, Наместо програма.Българинът, напротив, каквато омраза храни против турчина, такава (може и по-дълбока, като е по-вета) и към чорбаджията и духовенството, тази непорината византийска воня, коя продаде и съсипа народа, а днес носи на шия ключовете на неговите окови
87
1
 
4
 
! Отговори
от 89 талибана 2 преди 10 години
Припомням политиката на ценност кога талибаните бяха добрите,смелите и народа които се бори със Саветския Окупатор!Рамбо3!Посвещава се на смелия талибански народ!Хахахаха! От една къща две к...и са излязли!
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
евала толерасти
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
88 Да *** но не от Под игото единство в многообразието кога си мечтал на втората по сила СВЕТОВНА ВАЛУТА , която е самбициите да стане ПЪРВА , да пише на БЪЛГАРСКИ / има надпис "ЕЦБ" - Европейска Централна Банка / и третият шрифт означавщ валута " ЕВРО" , това стана благодарение на факта , че от 2007 година България е член на ЕС м кога си го мечатал това бе ***.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Иначе това с Гей парад в Афганистан и реакцията на Талибаните ще е интересно ,но и ясно как ще се развие."Такъв парад ще се развие абсолютно по същия начин както парад в Париж или Брюксел против окупацията и етническото прочистване в Палестина иавършвнано от Израел, а реакцията на европейскта демократична полиция ще бъде точно същата като на талибаните спрямо гейовете,
83
0
 
2
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
лачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!Кълнете комунистите, че съсипаха столицата ви и измряха с разбойническите за вас думи: свобода или смърт, хляб или куршум! Плюйте на техните трупове и на труповете на
82
1
 
3
 
! Отговори
до 85 от "талиб преди 10 години
Не Българин съм ,роден в България образован в българско училище и живял в България.Нито съм проповядвал джихат ,нито съм бил домениращото племе в Хорезъм-Афганистан.Та не разбрах религиозно-образователно или социално кое ми е близкото с онова племе?Ако не съм про-гейофил съм враг !Евала на такива "българи" !
81
0
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
единството в многообразието...Милиардери и клошари в единен строй...ЕС-обединен германски капитал под американска диктовка деградира. Един процент тъне в разкош и разврат и се чуди как да се закрепи на власт. Затова мобилизира *** на обществото. Плаши ги с комунистите - което е вярно. Вместо гей-парад ще има бригади на село.
80
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Макар да знам, че това предложение никой не е смятал че ще мине и е направено от популизъм, НЕ ПРИЕМАМ парадирането със сексуалност!!! Ако си се затварят в гей барове и т.н не ме интересува и нямам нищо против. ПС: Доста са гнусни тези двамата на снимката
79
2
 
6
 
! Отговори
Мъж на място преди 10 години
Не е срамно да си гей. Срамно е да се парадира с това.
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
81 Виждаш ли , че сте си лика прилика с талибаните , имай си свое мнение и както виждаш си го изразявш на воля и позволи да не се съглася с твоето мнение
77
0
 
3
 
! Отговори
Петър Гейчев преди 10 години
До vargСладурче, теб никак не те слуша главата.