НС отхвърли затвора за ходене на гей паради

"Който е безгрешен, да хвърли камък пръв", призова депутатка от ГЕРБ
Обновена: 30 яну 2014 10:04 | 30 яну 2014 10:04,
159
НС отхвърли затвора за ходене на гей паради
Снимка: архив, Булфото

Парламентът отхвърли на първо четене промените в Наказателния кодекс, внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Те предвиждаха от една до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева за хора, които „манифестират“ хомосексуална ориентация чрез участия в шествия и паради или чрез средствата за масова информация и интернет.

Депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова взе думата за отрицателен вот. Тя цитира Библията, като призова, който е безгрешен, да хвърли камък пръв. Нямате право да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение. Смятате ли, че сте хората, които можете да кажете, че интернет, вестниците, телевизиите са мястото, на което хората с различна ориентация трябва да бъдат неотразявани?, каза Соколова. Тя каза още, че осъжда тази поправка.

Още по темата
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс, внесени от Министерския съвет. С тях се въвежда директива на Европейския парламент за борбата със сексуалното насилие и със сексуалната експлоатация на деца, както и с детската порнография.

Определя се наказателната отговорност при нарушение на режима на сделките, вноса, износа или други действия с валутни ценности или задълженията за тяхното деклариране и прилагането на предвидените в закона санкции, когато предметът на престъплението е в „особено големи размери".

Цели се изпълнение на препоръка на Комитета на експертите за оценка на мерките срещу изпирането на пари и финансирането на тероризма (МОНИВАЛ) към Съвета на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
от 61 преди 10 години
Толерантност на български означава "Търпимост"Не ме пращай в афганистан ,че там търпимоста е към хашишопроизводството!Всеки съд има вместимост ,а сам знаеш ,че между гей и чичко дето зарибява непълнолетни разликата е огромна.С БХК идитизми и тълкователи на свещените евродеградиращи пророчества не ме омаиваи.С какво право ти търпеливия ме изпращаш от родината ми ?Няма ли толерантност към трезвомислещия?Виж колко нагло звучи и как ми диктуваш как да мисля!
55
3
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 10 години
До EU citizenДа ти е.а голямото ***.ейско семейство! Българската конституция наистина трябва да се промени и там да се запише, че за пропаганда на ***.астия, за възхвала на педофилия и за реклама на сифилиса(например) се носи наказателна и имуществена отговорност!
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
54 " Клишето толерантност " както казваш се отнася до всички аспекти на човешкия живот , толерантни преди всичко към различните , към по слабите , към болните , към другите , към съседа , към пътника в метрото , към бездомника и неговто бездомно куче . Това е съвременната Цивилизация , ако не ти харесва отивай в Афганистан , там колкото и да им втълпяваме толеранстността ще си остане чуждо понятие .
53
1
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До 43 Анонимн,Няма значение от коя партия си или кого подкрепяш.Тези в парламента са за това,да решат кое е най-доброто за страната ни,а не да гледат кой и от коя партия го предлага.Преди всичко да се водят от нашия интерес,а не какво ще кажат на запад или на изток.Криворазбраната ни демокрация и слугинското ни поведение само ни прави още по-зависими и насажда недоверие сред хората.Но нямаме политици,нито държавници -още веднъж се вижда.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не затвор а 100 тояги на гол гъ.. пред публика
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цялото насаждане на социални извращения на непълнолетни смятам ,че е нещо което си иска наказание.Имаше една ненормална по БНТ дето от едно детско предаване направи някаква порно-образователна глупост ,е това не трябва да се случва.Бизнес за милиарди е какво го умуваме !
50
12
 
8
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
България като член на голямото европейско семейство трябва да си промени конституцията - не може да забранява еднополовите бракове и осиновяването на деца от хомосексуални. Директивата на еврокомисарите е България да промени конституцията и това ще стане в най-скоро време независимо дали се харесва или не на хомофобските групи в България . Вече е нормално в цивилизованите градове да запад да се срещнат хомосексуални двойки с малките си деца на обществени места и това не учудва никого.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3-5% огледайте се ослушайте се около вас , колкото и да са прикрити ги има , имало ги е винаги , независми че Хитлер и Сталин , че и Светата инквизиция са ги заклймявали има ги и сега , има ги на Запад има ги и на Изток ив страната на Путин , просто това си е природа , молете се синут ви или дъщеря ви да не са , другото няма значение . И не си мислете че Гейпарадите ще ги направят повече , който си го влече си говлече , който си обича жените ще ги обича до гроб . Мерака умира последен
48
5
 
11
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
До stКолкото и да повтаряте, че ***.ията е биологична, вродена, генетична и не знам си още какви глупости, не може да промиете мозъците на нормалните хора! ***.астията е ПРИДОБИТО ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ, което може да се лекува, стига да се затъкнат вонящите усти на пропагандистите и защитниците на това заболяване. Нямам нищо против заболелите, съчувствам им и съм готов да внеса посилна помощ за лечението им, но пропагандата на това заболяване трябва да бъде наказуема!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То колко лесно било едни 10 реда в закона и цялата глупост отива в киреча.Ама нали това е евроценност и ни образоват да сме търпеливи с клишето толерантност.Определено не са ми нещо което е на първо място по значение в държавата ,ама и там иска сериозно да се пипне.По скоро гейовете не пречат ,но насаждането на объркана сексуална ориентация за подраствщи е престъпление и нещо вредно.Винаги нещата са били прости и зад всичко стоят пари и влияние.
46
5
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
Как може да дискриминираш природата хехехехехех обратни хора е имало от както го има човечеството.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
49 Не знам в Библията , но какво се случва в Манатсирите били те католически , протестански или сакън източноправславноосртодоксално путински , само затворите могат да им съперничат , аре да не си говорим за религия и хомосексуализъм , че такова двуличие ги тресе сладострастните божи отци.
44
0
 
2
 
! Отговори
ева минчева преди 10 години
олеее, на снимката армагедило готвачката и нейната пипилота. да им бяха дали по един кавал.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болшинството от пишештите тук , които се правят на мъже са свикнали комунистите да ги *** от десетилетия и не само ,че им харесва но се е и наместват , а иначе големи мъжаги ама им дай да хленчат за живота си като п........
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соколова чете Библията както дяволът - Евангелието. Да се поразрови малко из Стария Завет и ще открие много неща. Например, че Бог заповядва мъжеложците да бъдат убивани с камъни.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На заден план зад систъра със синята *** се вижда част от дъртия електорат на БСП - една червена бабичка която явно се е объркала като видяла че Станишев води парада и тръгнала редом със систърите!
40
4
 
7
 
! Отговори
сафо преди 10 години
аз съм поетеса и харесвам жени.
39
3
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 10 години
Соколова може да е лесбийка, но аз харесвам лесбийките за разлика от ***! А ти като толкова ги защитаваш, явно си от другия левия(БСП) бряг!
38
4
 
4
 
! Отговори
sssssss преди 10 години
che kak ste go priemat, nali po tozi nachin avtomatichno tryabva da se zabranyat manifestaciite na ataka. Prosto go predlojiha, za da kajat posle, eto zakona ne ni zabranyava.
37
12
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
Хомо сексуалността е биологична деформация, и никой не иска да се ражда такъв обаче е факт в човешката популация, както има паради и концерти така има и гей паради и тн и не мисля че на някой му пречи ако мине един гей парад през една улица, който си е обратен си е такъв и ако дискримитираш такъв утре и твойте деца може да се родят такива.