Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро

Адвокатът му Менков попаднал на него, сезира прокуратурата
Обновена: 30 яну 2014 17:43 | 30 яну 2014 08:37,
170
Секретен документ: Цветанов слухтян доскоро
Снимка: архив, Булфото

Секретен документ, предаден на адвоката на Цветан Цветанов - Менко Менков, показва, че бившият вътрешен министър е подслушван допреди няколко дни.

"А не е изключено и все още да е обект на СРС следене", обяви пред bTV самият защитник на бившия вътрешен министър, уточнявайки, че попаднал на документа, докато се запознавал с материалите по третото обвинение срещу Цветанов - за присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР.

Още по темата

Адвокатът изрази учудване защо той е бил подслушван при положение, че казусът с Орлин Тодоров е отпреди няколко години и следене със СРС-та сега е нелогично.

"Действията на Цветан Цветанов по въпросното дело са от февруари 2012 година. Въпреки това той е бил подслушван и след това. Получено е писмо до прокуратурата от 22 януари 2014 г., в което е поискано предсрочно прекратяване на използвани СРС-та за няколко лица - не се казва кои точно, но се говори в множествено число, значи е минимум Цветанов, тъй като не могат да се съберат данни по разследването или събраните данни нямат отношение по предмета на доказване", обясни Менков.

Той още днес щял да сезира прокуратурата, включително главния прокурор Сотир Цацаров, заради документа, тъй като по закон данните от "ненужни" СРС-та се унищожават в 10-дневен срок след получаването на такова писмо в прокуратурата.

Този срок изтича в събота – 1 февруари, затова още днес Менков щял да поиска изготвяне на веществени доказателствени средства по данните от СРС-тата.

"В противен случай тези материали ще бъдат унищожени, защото се водят ненужни – така няма да има доказателства, а ще започнат да излизат флашки. И никой няма да знае откъде са дошли тези флашки, няма да има доказателства за тях", каза още адвокатът и допълни, че в случая с подслушвания Цветан Цветанов важала сентенцията "Крадецът казва – дръжте крадеца!".

Самият зам.-председател на ГЕРБ обяви преди четири дни: "Подслушват ме – доскоро със сигурност, мисля, че и в момента. Винаги съм използвал един телефонен номер. Нямам никакви притеснения, защото когато говоря по телефона, аз не говоря за престъпления", каза тогава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
3
 
! Отговори
до 141 петкова преди 10 години
Петкова,питкова кой му дава право да подарява 59 хиляди на тоя 100000 на оняТи ли му даде правоА, д знаеш че това е престъпно поведениеДянков не даде стотинка на пенсионери и на работещи , защото''държавата била в криза''А за бонуси - намерилиИзвратеняци, а не политици са товаВ затвора им е мястото, да се таучат, че е лошо да се граби държавнотоТи може да те го разбираш,ама тая партия се разпада без подслушване, защото е клиентелистка
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво стана с ДнковОграби държавата и офейкаЦветанов направи кодекса на труда на нищоМалко му е да лежи в затвораХората не магат сега да си позват отпуските с цветановите глупави ''графици''Отговаряй да кражбите цецкоПосле и другите да си кажат50 хиляди лева за нищо ги няма тая стригана глава проста
135
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Цецоооо,а когато ти слухтеше,а?
134
0
 
6
 
! Отговори
миро преди 10 години
Поредните мутренски шмекерии на Тиквата и Цвък-кой ни *** в гащите?!
133
0
 
6
 
! Отговори
От подслушан разгово преди 10 години
- Шефе Боко?- Кажи Цвоко?- Да ти пазя ли масто при бай Ставри. Южното крило.- Да-а. Скоро и аз ще дойда. Ще си взема единствената книга "Винету" да си я четеме там. Ще имаме доста време да поседим.- Айде! До скоро!
132
0
 
6
 
! Отговори
Ушко преди 10 години
Цвъчко се увлякъл до толкова в предишното си амплоа, че започнал сам да се подслушва. По навик.
131
1
 
2
 
! Отговори
Слухчо Слухчев преди 10 години
Абе какъв е тоя глагол "слухтян"? Заради него ми секна желанието да чета статията. Пък нека го подслушват Цвъки, пука ми...
130
1
 
2
 
! Отговори
maora преди 10 години
Abe zashto si misliat che sa mnogo vajni. Shte sedna toz glupak da go podslushvam.Za kakvo? Osven da chuya nekakvi prostotii za pidali i t.n. Terminal 2 mu e maikata ....stiga ste si davali mladinite i jivota za tia keleshi. Dreme mi na onaya rabota dali go podslushvat ili ne.
129
3
 
1
 
! Отговори
USA преди 10 години
A njakoi ima li sumnenie che e Podslushvan..
128
3
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много тъпо е обаче, когато един адвокат прави *** опити да нагрее маслото телевизионно преди гротескния обявен вот на недоверие на правителството от ГЕРБ и то точно по темата, в която са най-мерзко жалки, тази на сигурността.
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ще го подслушват и трябва да го подслушват, защото Цветанов е способен на всичко за да притисне свидетели по делата си и това знаем поради менталните особености както на характера му, така и от управлението му на МВР по време на управлението на ГЕРБ.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
В арестите непрекъснато обвиняемите са със СРС-та, лицата с мерки за неотклонение са със СРС-та, а Цветанов бил опозиционен лидер.И сега някакъв си Менко проглушава държавата, че бившият вътрешен министър бил репресиран.
125
2
 
6
 
! Отговори
The king преди 10 години
Крадеца вика дръжте крадеца и глада да отклони вниманието от належащите въпроси.
124
2
 
6
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Несериозно е да коментирам Цветан Цветанов. Това са несериозни хора в сериозното пространство, наречено политика!!!
123
7
 
11
 
! Отговори
Петкова преди 10 години
Те не го подслушват във връзка с някакво престъпление. Първо за всички е видно че комунистите се задушават от яд само при мисълта за всеобщото предпочитание на ГЕРБ пред БСП. Те се опитват да разберат каква е активността на ГЕРБ по подготовката на предстоящите избори. Това е подслушване на политически опонент.
122
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оказа се, че един физкултурник познава престъпността по - добре от маститие полицейски кадри на БСП - намалиха контрабандата, спряха килърите, отвличанията, намалиха значително битовата престъпност, не като сега! Откъдето и да погледнеш, БСП са мноого по зле от "необразованите" ГЕРБ. Въпреки БСП дори решават проблема със софийския ***, ако не забелязваш. Въпреки, че теглиха толкова кредити от БСП, емиграцията продължава да нараства! А хора в БГ почти не останаха! Как става това?
121
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже той слухтеше,и си мисли,че и него го слухтят!!!
120
5
 
9
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
До анонимен 123: Венци Стефанов е привърженик на БСП. Поразрови се малко по ТВ предаванията и ще разбереш колко си в грешка. А точно той каза,че Борисов никога не е бил в СИК.
119
13
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
До Димитър-127 постЗаписал си:Цветанов подслушваше ЗАКОННО ! и не го отрича .А сега Цвъчко Йовчев и неговите служители подслушват НЕЗАКОННО и не си признават! Миткоооо-о ,откога един физкултурник познава законоста и Се-Ре-Се-ТатаТа, Цецо шлифера няма висше образование , а само едно квазиобразование от бившия ВИФ.Колкото Стоичков е културен и възпитан на терена толкова и Цецо шлифера познава законите в нашата татковинаКогато се срещнат един див пожарникар и *** милиционер, е неистово тъпо
118
2
 
2
 
! Отговори
Мистър Z преди 10 години
До Анонимен 128Не сте разпознали всичките. Сектите на кастата БКП са доста. Засега четири явни са в парламента. Появява се нова секта, именувана с първите букви на кирилицата. Има и други, който са или слабо активни или в летаргично състояние. Направо тихо, мълком изтупаха от праха чл.1 от ланшната конституция на НРБ-то и го вкараха в експлоатация без обсъждане.Явно нродеца това състояние го топли. Вся власть... и т.н.т.