Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана

ДПС купува цели села, обяви той и се закани на опонентите: Ще ги бия пак!
Обновена: 31 яну 2014 16:53 | 31 яну 2014 16:21, Веселина Йорданова
171
Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана
Бойко Борисов с Нина Петкова (л) и Димитранка Каменова (д). Снимка: БТА

Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „смени“ областния координатор на партията в Монтана. Борисов отиде днес в града, за да обяви пред местната структура, че мястото, овакантено миналата година от Искра Фидосова, ще бъде заето от кмета на Берковица Димитранка Каменова.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, през юли парламентът прекрати правомощията на Искра Фидосова като народен представител, след като тя подаде оставка от ръководството на ГЕРБ и заявление за напускане на парламента. Оставката й дойде на фона на скандала с тефтерчето на Филип Златанов, където той "оправя" и "удря" депутати по нареждане на И.Ф.

В края на октомври пък стана ясно, че Фидосова е подала оставка като областен координатор на ГЕРБ в Монтана и от партията ще й търсят заместник.

Днес Борисов съобщи още, че общински лидер в Монтана ще бъде бившият заместник-областен управител Нина Петкова. Лидерът на ГЕРБ заяви, че смяната е трябвало да бъде направена отдавна, когато Искра Фидосова се е оттеглила от политиката, но това не е станало.

„Даже аз мислех, че е направена, защото още преди шест месеца съм казал да се направи, но се оказа преди няколко дни, че не е направена. Дойдох лично да я направя“, разясни той. На въпрос, защо това не е станало, Борисов прати журналистите да питат лидера на ДПС Лютви Местан с аргумента: „той знае разговорите ми и ще ви каже откъде е разбрал“. В коментар на думи на Местан, че твърденията на Борисов за подслушванията са параноя, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако него го подслушват 5-6 пъти, мисля, че неговата параноя ще бъде много по-голяма".

Борисов обяви, че в момента емисари на ДПС се срещат с кметове и арендатори на земи в селата и уговарят купуване на гласове. "Става въпрос за купуване на цели села", уточни лидерът на ГЕРБ, който получил тази информация от срещи с хора от Монтанско и от местни членове на ГЕРБ.

В тази връзка той заяви, че подкрепя идеята за въвеждане на задължително гласуване, тъй като само това ще е изходът срещу масовото купуване на гласове от страна на опонентите на ГЕРБ. Борисов съобщи, че ако Народното събрание не одобри провеждането на референдум по въпроса, както предлага президентът, то ГЕРБ ще започне подписка и няма да има проблем да събере 500 000 подписа за насрочването на национално допитване.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че структури на бившата Държавна сигурност организират послушването на разговорите му, за да знаят опонентите му какво прави и с кого говори. Той призова подслушаните разговори да се пазят, тъй като смята да ги използва като доказателство в съда за незаконно подслушване срещу себе си, предаде БТА.

"Цяло лято Петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца", изтъкна той. По думите му цяла година „Орешарски, Местан, Бареков се възползваха от услугите на тези хора“. Аз ще ги победя пак, закани се Борисов.

По думите му от ГЕРБ пожелават успех на Искра Фидосова. "Фидосова работеше много, но донесе и пасиви на партията", изтъкна той. Борисов заяви, че Фидосова ще реши дали да остане член на ГЕРБ, но беше категоричен „в ръководството няма да бъде, нито на областната, нито на градската организация“.

Той определи новия областен координатор като „сериозна жена, която има нашето доверие“. Каменова била приета единодушно от всички в местната структура на партията. „Накарах ги да гласуват и след това си поговорихме по актуални теми“, разясни Борисов подробности около двучасовата среща.

Той коментира, че силата на ГЕРБ е в идеята, а не в задкулисните игри и пожела на новото ръководство на партията в Монтана да работят по демократичен, ясен и отворен за обществото начин, и да върнат доверието в партията в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
9
 
! Отговори
SOS преди 10 години
Другари, извинявайте, но трябва да питам.На Бойко асвалтовия метър като му излезна по-къс от серГЕЙвия, сега какво да говоря тука на хората.Моля дайте някакви опорни точки, защото тука някакви атакисти ме затапват брутално и хората ми се смеят!!Кажете с какво да лансирам партията ни ГРЪБ?Спешно!!Жорко от Овча Купелски район съм, приклещен съм, помогнете ми !!
103
11
 
13
 
! Отговори
до 105 преди 10 години
Бойко,ти една Фиодоска не можа да изхраниш камо ли цяла България ще храниш!----------------------защо да те храни Бойко ти малък ли си ?
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do levski , ti ako si bil rob niakoi hora ne sa , ako ne si naisno ooklo 2 miliona bulgari se zaselvat prez 19 veg, ot volgograd , vlashko, avstro ungrskata imperia, grycko i drugi taka 4e ti ako si pomak zna4i si bil po robstvo ili taka nare4enite turci koito sa potur4eni bulgari s techenie na vekovete
101
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Бойко,Кърджали, 24.04.2013 :- ''Моят приятел премиерът на Турция Ердоган идваше на посещения в България за среща с мен, но не желаеше да се вижда с Доган. Тогава с какво плашат хората? Подпомагаме джамиите. В листите си имаме много хора с турски имена. Имахме министри, имаме кметове и общински съветници мюсюлмани.- Така аз се обрязах.
100
6
 
15
 
! Отговори
Вотан преди 10 години
Бойко,ти една Фиодоска не можа да изхраниш камо ли цяла България ще храниш!
99
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички политици в България са обречени на гибел ,защото българина мрази и ненавижда богати хора така че се търсят бедни хора който да могат да седят в министерски кресла търсим хора, който да не обичат парите ,да не харесват скъпи коли и къщи само те могат се харесат на българина
98
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко, Бойкоооо, когато боговете наказват някого, първо му взимат акъла.Верно, боговете при тебе са ударили греда, та ще минават директно на втора фаза.
97
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Политическите отпадъци като Сидер , Станишев и други крайно леви и крайно десни *** искат да ви вкарат в някакъв шаблон и да ви бутат по краищата. Хората не станат ли умерени няма спасение. Всичко крайно е обречено.
96
4
 
11
 
! Отговори
турчин преди 10 години
На Борисов все са му виновни другите. Четири години управлява и нищо сега пак говори как щял да ги победи. Чист популизъм. Но в страната балъците са много. Хора няма държавници. Питам се имат ли нужда депутатите от тези пари-350 лева НЕ. Но нашите са алчни те не мислят за хората. Що за безочие ДПС депутати да казват че подкрепят стачката на тютюнопроизводителите, нали са в управлението да ги решат проблемите им. Проблема на Българина е че си създава проблеми и после се чуди как да ги реши.
95
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gledam tuka kolko akyl imat niakoi bulgari mojeli da ste tolko naivni? erdogan bil pojelal uspeh na boiko , ami s kakva cel go napravi spored vas? da odrypne bulgarite da ne glasuvat za gerb , i po tozi na4in da pomogne na dps turskata partia da upravliava mislete malko , vzemete da stavate po umni , zashtotto turcite tolko hitro i naglo deistvat sreshtu Bulgaria 4e nemoje da go proumeiat niakoi hora
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората са казали" Да, когато си видиш ушите без огледало" Пак го изтрий.
93
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-полезния Премиер за България! Ама това *** и каскетите не могат да го проумеят с *** си ***. ..
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде пък са тръгнали тия да се мерят с Фидосова! Всичките на снимката може спокойно да се наместят на едното блюдо на везната, а Фидосова да скочи на другото, ще ги търсим през девет вселени в десета!
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров е единствения комунист в парламента който ще бъде изхвърлен на *** като ненужен в най скоро време. Той е слуга на Доган. Атака е партия създадена от ДПС за да дели турците от българите и така те да се обединяват около ДПС и Доган винаги да е управляваш. Просто и елементарно като безмозъчните *** избиратели на наркоманизирания пудел сидер
90
1
 
2
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Днес бях на лекар във Австрия след чакане от 8:20 до 13:40 направо ми домиля за здравната система от Бай-Тошово време. Лекарката бе на ниво но определено имат недостиг на персонал. А в поликлиниката навремео се чакаше по дълго само ако уцелиш профилактиката на някое училище
89
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А днес как беше бившият Примиер в тоалетната. Майната и на Фидосова.Борисов,Борисов , как с-а днеска?
88
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
turcite se aktiviziraha vzeha da plyat po boiko, shtom turcite sa protiv boiko zna4i e pravilnia chovek
87
7
 
8
 
! Отговори
AF преди 10 години
Кой се е допрял до Баце Банкянски Е ИЗГОРЯЛ - ПРОВЕРЕНО!НИКОГА ВЕЧЕ ОЗВЕРЯЛАТА ШАЙКА ГЕРБ
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко,мутро първо вземи си извади отзад средния златен пръст на Сидеров с който той те изнасили *** доказвайки собствената ти теза ,че си *** и с който пръст те уволни, завинаги пък после пак си показвай простотията и палячовщина
85
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пикая на комунизма , брадата на Ленин и очилата на съсела.