Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана

ДПС купува цели села, обяви той и се закани на опонентите: Ще ги бия пак!
Обновена: 31 яну 2014 16:53 | 31 яну 2014 16:21, Веселина Йорданова
171
Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана
Бойко Борисов с Нина Петкова (л) и Димитранка Каменова (д). Снимка: БТА

Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „смени“ областния координатор на партията в Монтана. Борисов отиде днес в града, за да обяви пред местната структура, че мястото, овакантено миналата година от Искра Фидосова, ще бъде заето от кмета на Берковица Димитранка Каменова.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, през юли парламентът прекрати правомощията на Искра Фидосова като народен представител, след като тя подаде оставка от ръководството на ГЕРБ и заявление за напускане на парламента. Оставката й дойде на фона на скандала с тефтерчето на Филип Златанов, където той "оправя" и "удря" депутати по нареждане на И.Ф.

В края на октомври пък стана ясно, че Фидосова е подала оставка като областен координатор на ГЕРБ в Монтана и от партията ще й търсят заместник.

Днес Борисов съобщи още, че общински лидер в Монтана ще бъде бившият заместник-областен управител Нина Петкова. Лидерът на ГЕРБ заяви, че смяната е трябвало да бъде направена отдавна, когато Искра Фидосова се е оттеглила от политиката, но това не е станало.

„Даже аз мислех, че е направена, защото още преди шест месеца съм казал да се направи, но се оказа преди няколко дни, че не е направена. Дойдох лично да я направя“, разясни той. На въпрос, защо това не е станало, Борисов прати журналистите да питат лидера на ДПС Лютви Местан с аргумента: „той знае разговорите ми и ще ви каже откъде е разбрал“. В коментар на думи на Местан, че твърденията на Борисов за подслушванията са параноя, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако него го подслушват 5-6 пъти, мисля, че неговата параноя ще бъде много по-голяма".

Борисов обяви, че в момента емисари на ДПС се срещат с кметове и арендатори на земи в селата и уговарят купуване на гласове. "Става въпрос за купуване на цели села", уточни лидерът на ГЕРБ, който получил тази информация от срещи с хора от Монтанско и от местни членове на ГЕРБ.

В тази връзка той заяви, че подкрепя идеята за въвеждане на задължително гласуване, тъй като само това ще е изходът срещу масовото купуване на гласове от страна на опонентите на ГЕРБ. Борисов съобщи, че ако Народното събрание не одобри провеждането на референдум по въпроса, както предлага президентът, то ГЕРБ ще започне подписка и няма да има проблем да събере 500 000 подписа за насрочването на национално допитване.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че структури на бившата Държавна сигурност организират послушването на разговорите му, за да знаят опонентите му какво прави и с кого говори. Той призова подслушаните разговори да се пазят, тъй като смята да ги използва като доказателство в съда за незаконно подслушване срещу себе си, предаде БТА.

"Цяло лято Петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца", изтъкна той. По думите му цяла година „Орешарски, Местан, Бареков се възползваха от услугите на тези хора“. Аз ще ги победя пак, закани се Борисов.

По думите му от ГЕРБ пожелават успех на Искра Фидосова. "Фидосова работеше много, но донесе и пасиви на партията", изтъкна той. Борисов заяви, че Фидосова ще реши дали да остане член на ГЕРБ, но беше категоричен „в ръководството няма да бъде, нито на областната, нито на градската организация“.

Той определи новия областен координатор като „сериозна жена, която има нашето доверие“. Каменова била приета единодушно от всички в местната структура на партията. „Накарах ги да гласуват и след това си поговорихме по актуални теми“, разясни Борисов подробности около двучасовата среща.

Той коментира, че силата на ГЕРБ е в идеята, а не в задкулисните игри и пожела на новото ръководство на партията в Монтана да работят по демократичен, ясен и отворен за обществото начин, и да върнат доверието в партията в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
4
 
! Отговори
zx14 преди 10 години
Въъъййййййййй, Двама Мъже и половина с нов рекламен постер!Ми кво, супер са излезнали!!!
83
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистическите отпадъци и *** да обвиняват другите в комунизъм ! Що за шизофрения е това.
82
6
 
9
 
! Отговори
Kreti преди 10 години
Ой мамини сладки , как да не гласувам за вас.На следващите избори решаващите гласове ще са на *** , за мислищея Българин няма избор никакъв. Бих гласувал за АТАКА или БСП защотот ДЕФОРМАТОРИТЕ И ГРОБАРИТЕ ги мразя повече.
81
8
 
11
 
! Отговори
така било то преди 10 години
Тикво, вече си демоде! За тебе ще гласуват само номенклатурата ти и ***-пласьори на цигарките ти! Това са някъде около 600 хил. Хората се усетиха бе, ти ги мислиш за ***, но не са! След изборите отиваш при Цара!
80
7
 
11
 
! Отговори
Спас преди 10 години
Айде стига си ги бил че направи за държавата нещо малко направи .Ама колко съсипа и ти за това по добре далече вече от властта че вяра никаква ти нямаме.ВИДЯХМЕТЕ!!!!!
79
7
 
10
 
! Отговори
еее преди 10 години
Пак е ходил по кръстовищата...
78
9
 
13
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА НА ГЕРБ, БЕ ИЗПЪЛНЕНА ПРЕДСРОЧНО!!!- Българинът все по-трудно се изхранва... - На пазара има всякакви ментета, от соя и палмово масло - Децата и възрастните получиха тежки хипотрофични увреждания от системно недояждане. - Непрекъснато се увеличава дистанцията м/у цените на стоките и заплатите- Покупателната способност неспирно спада и стигнахме нивото, нужно само за биологично оцеляване - Има масова безработица. Най-квалифицираните млади и стари българи ДЕНОНОЩНО напускат страната- Мизерия, глад, болести, нищета това бе УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!
77
7
 
14
 
! Отговори
селяния преди 10 години
На снимката тракторист с две доячки.
76
4
 
8
 
! Отговори
рибар преди 10 години
Бойко хванал златната рибка и горкото животно трябвало да му изпълни три желания.-Искам всички комунисти да изчезнат-рекъл Бойко.Златната рибка се учудила и попитала - Сигурен ли си Бойко, имаш още цели две желания!?
75
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бочката угасна да видим кой ще е новия "спасител"
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
злобата и гнева ще унищожи напълно българите вие да сте видяли и чули някой турчин да обижда местан и доган -не а българите побеснели дет се вика ,брат на брата нож вади
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много зле
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората са казали: "Да когато си видиш ушите без огледало"
71
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идете в гората ,там има овчари ,свалете го в града -направете го премиер. предлагам ви този вариат защото само овчарите са чисти като сълза -нямат пари ,нямат коли,нямат нищо ,няма да се дразните че е богат
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,Петна,***...,, е,какво да кажеш.
69
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е, че пак ще ги биеш Бойче, но няма да има смисъл... Белята вече е сторена... Затова сега се пенят форумните гноми, щото много бой са яли от теб...
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как може едни да живеят добре във България , а други само да ревът
67
2
 
10
 
! Отговори
до 73 преди 10 години
Той от тоя кръжок си взима кадрите.
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тука пишат само хора дето ги мързи да гледат и само се оплакват ,че някой не ги е оправил докато е бил на влст няма тъкъв дето ще ви бута насила да се размърдате
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
веселинк, цяла статия си написала, а можеше само с една дума да заковеш пирона - простащина!