Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана

ДПС купува цели села, обяви той и се закани на опонентите: Ще ги бия пак!
Обновена: 31 яну 2014 16:53 | 31 яну 2014 16:21, Веселина Йорданова
171
Борисов се намеси, намери заместник на Фидосова в Монтана
Бойко Борисов с Нина Петкова (л) и Димитранка Каменова (д). Снимка: БТА

Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов „смени“ областния координатор на партията в Монтана. Борисов отиде днес в града, за да обяви пред местната структура, че мястото, овакантено миналата година от Искра Фидосова, ще бъде заето от кмета на Берковица Димитранка Каменова.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, през юли парламентът прекрати правомощията на Искра Фидосова като народен представител, след като тя подаде оставка от ръководството на ГЕРБ и заявление за напускане на парламента. Оставката й дойде на фона на скандала с тефтерчето на Филип Златанов, където той "оправя" и "удря" депутати по нареждане на И.Ф.

В края на октомври пък стана ясно, че Фидосова е подала оставка като областен координатор на ГЕРБ в Монтана и от партията ще й търсят заместник.

Днес Борисов съобщи още, че общински лидер в Монтана ще бъде бившият заместник-областен управител Нина Петкова. Лидерът на ГЕРБ заяви, че смяната е трябвало да бъде направена отдавна, когато Искра Фидосова се е оттеглила от политиката, но това не е станало.

„Даже аз мислех, че е направена, защото още преди шест месеца съм казал да се направи, но се оказа преди няколко дни, че не е направена. Дойдох лично да я направя“, разясни той. На въпрос, защо това не е станало, Борисов прати журналистите да питат лидера на ДПС Лютви Местан с аргумента: „той знае разговорите ми и ще ви каже откъде е разбрал“. В коментар на думи на Местан, че твърденията на Борисов за подслушванията са параноя, лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако него го подслушват 5-6 пъти, мисля, че неговата параноя ще бъде много по-голяма".

Борисов обяви, че в момента емисари на ДПС се срещат с кметове и арендатори на земи в селата и уговарят купуване на гласове. "Става въпрос за купуване на цели села", уточни лидерът на ГЕРБ, който получил тази информация от срещи с хора от Монтанско и от местни членове на ГЕРБ.

В тази връзка той заяви, че подкрепя идеята за въвеждане на задължително гласуване, тъй като само това ще е изходът срещу масовото купуване на гласове от страна на опонентите на ГЕРБ. Борисов съобщи, че ако Народното събрание не одобри провеждането на референдум по въпроса, както предлага президентът, то ГЕРБ ще започне подписка и няма да има проблем да събере 500 000 подписа за насрочването на национално допитване.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че структури на бившата Държавна сигурност организират послушването на разговорите му, за да знаят опонентите му какво прави и с кого говори. Той призова подслушаните разговори да се пазят, тъй като смята да ги използва като доказателство в съда за незаконно подслушване срещу себе си, предаде БТА.

"Цяло лято Петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца", изтъкна той. По думите му цяла година „Орешарски, Местан, Бареков се възползваха от услугите на тези хора“. Аз ще ги победя пак, закани се Борисов.

По думите му от ГЕРБ пожелават успех на Искра Фидосова. "Фидосова работеше много, но донесе и пасиви на партията", изтъкна той. Борисов заяви, че Фидосова ще реши дали да остане член на ГЕРБ, но беше категоричен „в ръководството няма да бъде, нито на областната, нито на градската организация“.

Той определи новия областен координатор като „сериозна жена, която има нашето доверие“. Каменова била приета единодушно от всички в местната структура на партията. „Накарах ги да гласуват и след това си поговорихме по актуални теми“, разясни Борисов подробности около двучасовата среща.

Той коментира, че силата на ГЕРБ е в идеята, а не в задкулисните игри и пожела на новото ръководство на партията в Монтана да работят по демократичен, ясен и отворен за обществото начин, и да върнат доверието в партията в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
9
 
! Отговори
зяпнал преди 10 години
"ДПС купува цели села, обяви той и се закани на опонентите: Ще ги бия пак!"На шах, белот или в доджото? Макар и последното не е сигурно като го гледам този *** на какво е заприличал.
63
2
 
9
 
! Отговори
беби преди 10 години
пуснете заявка в Гугъл 'Бивш полицай от Берковица заплаши да се пали срещу кмета '' и вижте какво представлява новата кривогледа ' Фидосова'
62
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ=ДПС преди 10 години
Бойко,Кърджали,24.04.2013 :-''Моят приятел премиерът на Турция Ердоган идваше на посещения в България за среща с мен, но не желаеше да се вижда с Доган. Тогава с какво плашат хората? Подпомагаме джамиите. В листите си имаме много хора с турски имена. Имахме министри, имаме кметове и общински съветници мюсюлмани.
61
1
 
11
 
! Отговори
Демагог преди 10 години
В МОЯТА партия АЗ, АЗ, АЗ коля, аз беся, но ако след малко кажа противоположното и то ще е вярно. Вервайте ми.
60
4
 
17
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛА преди 10 години
Уникален тъпоъгълник.
59
3
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
Божкееееее ...! Вижте ги тея двечките, дето ги е гушнал БУДА-та какви рапони са само! Ха ха ха!
58
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предложен за генерал-лейтенант лично от агент Сава, втора генералска звезда лично от агент Гоце. ДС креатура.
57
3
 
11
 
! Отговори
до 60 преди 10 години
Махна няколко незаконни етажа в Несебър, а няколко десетки остави!Борисова работа - скара едните хора с другите!
56
4
 
6
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
при избори,50% от гласовете за БСП и дпс са купени,вижте разпечатките от *** секции в столипиново,сливен,мъглиж,варна,казанлък .....после защо са тези данъци за нас и защо те не работят а само получават
55
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора , опомнете се!Този глуповат *** е едно недоразумение.Просто Царя направи от своя телохранител полицейски началник.И от майора от пожарната Гоце направи генерал.Най-тъпия генерал в историята.И този *** се взе на сериозно.Обикновената мутра от СИК и най.младия член на БКП /на 18 г.и два дни Боку Тиквата става партиец/ , сега го раздава супермен ,демократ и политик!...Ужассс..."Нема такава държава"
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Д И И О Т !
53
1
 
6
 
! Отговори
ds преди 10 години
"Около моята личност няма нищо интересно. Била съм член на БКП до 1989 година, но не се срамувам от този факт, защото тогава БКП беше държавата. Работила съм чисто експертно и не се срамувам", обясни Цачева.
52
3
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
Не виждам да ги е махнал, даже ги виждам на власт, но виж махна дувара на Доган.
51
2
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смени областния координатор на партията в Монтана."Тоест ако се изразим по Неговия начин - новата Фидосова е лично Будата? Тиквуний, вземай си ***, дето я подслушват, и си ходете двамцата в Монтана. Не че хората там са ви заслужили, но по-добре така, отколкото да се пречкате из медийното пространство.
50
8
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 10 години
Борисов вече го доказа. Махна и турци и комунисти и фашисти. Не на думи като сидеров ибрика който е полегнал на бейското рамо. Трябва да си ***, *** , та вдлъбнат за да не си разбрал. Явно си сидераст.
49
1
 
3
 
! Отговори
от 40 преди 10 години
Избори 2017-та казах, освен ако "мегапротеста" не е нахлузил шапката невидимка.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво го грее бедния работник, че ги биеш вече няколко пъти, БЕ?
47
2
 
12
 
! Отговори
dragko преди 10 години
"Той коментира, че силата на ГЕРБ е в идеята,........"Каква идея?Чрез полицейска репресия да заграбва бизнесът на хората и да смачква по този начин конкуренцията?Много е лаком,но накрая ще се задави с някой крив кокал!
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
48 ако не си разбрал това са бюлетините на Манолова и Бареков. Ти едва ли ще разбереш, като зависим сидераст. Всички знаят че сте простички.
45
0
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 10 години
Аз присъди нито нямам, нито съм с регистрирани нарушения в МВР, не се напъвай да не се наакаш. :)