Подслушват, за да контролират опозицията

Цветанов с амнезия за какво му се е карал Борисов
Обновена: 31 яну 2014 09:13 | 31 яну 2014 09:13, Александър Попов
107
Подслушват, за да контролират опозицията
Снимка: БТА

Подслушвали са не само мен, но и други лица. Целта е да се контролира опозицията. Това заяви тази сутрин по телефона в ефира на Нова тв Цветан Цветанов по повод изнесените данни от неговия адвокат Менко Менков, че доскоро е бил подслушван.

"Обвиненията, по които ми се търси някаква отговорност, са извършени по твърдение на прокуратурата през 2009 и началото на 2012 година. По делото, към които са приложени тези разузнавателни средства, е от 2012 година за подписана заповед от мен при уволнение на служител и изплатено обезщетение, което се полага по закон. Кое налага използването на СРС-та, при положение че аз не съм административен ръководител на ведомството към настоящия момент?", попита Цветанов.

Още по темата
Той отхвърли възможността да е бил подслушван по друго дело.

"Това е делото, по което предявиха всички доказателства до този момент. И там беше намерено и това писмо, което показва, че са подслушвали не само мен, но и други лица. В случая е намерен някакъв формален повод, за да може да се приложат СРС-та, за да се контролира опозицията и разговорите и срещите, които провеждаме на национално и международно ниво", обясни още бившият вътрешен министър.

Според него няма как да са използвани СРС-та от страх да бъдат "замитани" следи, тъй като всички налични доказателства се намират в съответната дирекция.

Цветанов не си спомни за какво му се е карал Бойко Борисов. За този разговор лидерът на ГЕРБ призна вчера и заяви, че е достигнал до БСП и ДПС.

"От всичките им изказвания разбирам, че те знаят неща, които не би трябвало да знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов“, заяви Борисов по повод изказвания на опозиционни лидери. Борисов каза, че преди два дни сериозно се "накарал" на Цветанов, а на другия ден Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по „бобслея“.

"Откъде знае той, че го пускам по бобслея? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо? Виждате ли колко въпроси имаме към т.нар. управляващи“, каза Борисов.

"Не мога да възпроизведа разговора. На ден водя много разговори, с много хора. Това ще бъде установено със запазените СРС-та", измъкна се Цветанов.

Той не даде ясен отговор и на твърденията, че по негово време е имало 1300 операции на специализираните служби, от които 700 с показни арести и насилие без основание. За други 200 пък се провели без писмено разпореждане, което ги прави абсолютно незаконни.

"Аз не мога да си представя че основната цел на новото ръководство е да анализира всички полицейски операции, които са проведени през периода 2009-20013 година, защото ще отнеме много време и ресурс. Няма как за толкова кратко време да бъдат проверени тези 1300 операции. Министърът е политическо лице и всяко една от 28-те дирекции в страната имат оперативна свобода, със съдействието на прокуратурата, да извършва акции. Това са внушения и пропаганда на сегашния министър. По същия начин беше и информацията за Христо Бисеров, която се съдържала в една агенция извън националната сигурност и публично щяха да бъдат оповестени инетересни факти. Къде са те?", допълни Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Opozitsiata triabva da se stegne I obedini I svali ot vlast I izgoni ot Balgaria tezi omrazni mizerni komunisti!!!!! Gospoda, obedinete se, sastavete otlichna programa, izlachete silni kandidati, za koito da mojem da glasuvame. Samo taka shte obezmoshtim mizernite komunisti! Ne im obrashtaite vnimanie na tezi glupatsi ot bsp I dps. Te sa otchaiani I zatova svidetelstvat otchaianite im deistvia.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едно и също повтаряте :да ги осъдят ,да ги осъдят !не виждате ли че това няма да станеизмислете нещо друго
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чист ,честен човек няма ,незнам кой ще търсите да ви управлявакойто и да ви покажат все не ви харесва
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Не махайте затвора доживот, докато не осъдят Борисов и Цецо!!!
44
5
 
9
 
! Отговори
кншо преди 10 години
Цецоу нали , и вие бяхте същите ку.ви...аман от такива пишман политици , докога ще се учите , и крадете на наш гръб , и наша сметка?!
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Наглостта и простотията ГЕРБ-ажийска няма граници.
42
2
 
5
 
! Отговори
синоним преди 10 години
До Илиянайде стига с тия отвличания ! то се е знаело кой ги отвлича , който е трябвало е знаел и е можел да ги спре. без да съм запознат, едполагам, че просто не са се "отчитали" на новите господари и затова са ги ударили! то герб пък отвлече половин България после, те за 2-*** 3-*** отвлечени милионера /как ли са станали милионери?/
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Никога повече няма да има фалшификации с бюлетини, никога повече те няма да се печатат в печатницата на Костинброд, никога повече ГЕРБ няма да печелят избори, никога повече Цветанов няма да бъде вътрешен министър, никога повече Борисов няма да бъде премиер
40
3
 
9
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
до 30бастун некадърен! факт е, че Боко си изчисти миналото със убийствата на мафиоти!!! факт е, че държи целия наркопазар в България!!! други факти искаш ли? или са ти по-важни кой е ходил на почивки и какви имоти има?!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Припомням Ви един стар, виц: Борисов и Цветанов са на посещение в някаква африканска държава. Визитата приключва. Ще се връщат. Преди да се качат в самолета става ясно, че се готви атентат срещу тях. Местните специани служби рашават да подменят Борисв и Цветонов с един *** и една ***. Излитат. Нищо не се случва. Кацат. Излизат от самолета. Журналистите са във възторг. Оооо, г.н Биросов, колко сте почернял! Направо нямаше да Ви познаем. Добре, че водите г-н Цветанов с Вас.
38
0
 
1
 
! Отговори
синонимният преди 10 години
До Анонимният"трябва да ви кажа, че..."
37
3
 
4
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
Цветанов много ми падна в очите , но аз ПОМНЯ преди да стане министър !! Вие помните ли ОТВЛИЧАНИЯТА ,КРОКОДИЛИТЕ.....
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие да не сте марионетки, че да ви контролират? Риторичен въпрос.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо останахме последни от бившия източен блок? Бедата не е, че ни управляват бсп, дпс и атака, а в това, че не знаем кой ни управлява. А другите знаят, защото разкриха и забраниха на бившите ченгета от тайните служби да участват в обществения и политически живот под каквато и да е форма. Ние не го направихме и сега всички сме зависими от тях. Докато не го направим и ние, нищо няма да се промени. Те притежават банки, медии, формират общественото мнение, те са олигарси!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветанов всъщност нищо съществено не каза в студиото на Цолова и Николаев. Лексикалните му конструкции се въртяха около заучените стотина думи, които от години върти в публичното пространство. Все пак Цветанов рече, че ГЕРБ щели да искат вот на недоверие към правителството на Орешарски и не успя да обясни защо се налага това безсмислено действие.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадеца пак крещи на висок глас дръжте крадеца, но защо все още му дават трибуна, за да върши това???????????
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мафията се опитва да накисне Цветанов
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Споменавайте по често Тиквата и Подсъдимия щото ще ги забравим Сигнализирахте за неуместен коментар Стози коментар се вижда кого подържа ДНЕСБГ
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Цветан Цветанов, в типичния си изумително интелектуален стил на изказ, коментира натрапчиво демонстративно как между него и Бойко Борисов конфликт няма. Цветанов, на който амбицията му за кариера и власт е изписана на особената форма на главата му, прави пореден пропагандно нелеп опит да убеди ехалето, че той продължава да е верния съратник на премиера.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ Е по -грешен Бисеров или Цветанов?