Подслушват, за да контролират опозицията

Цветанов с амнезия за какво му се е карал Борисов
Обновена: 31 яну 2014 09:13 | 31 яну 2014 09:13, Александър Попов
107
Подслушват, за да контролират опозицията
Снимка: БТА

Подслушвали са не само мен, но и други лица. Целта е да се контролира опозицията. Това заяви тази сутрин по телефона в ефира на Нова тв Цветан Цветанов по повод изнесените данни от неговия адвокат Менко Менков, че доскоро е бил подслушван.

"Обвиненията, по които ми се търси някаква отговорност, са извършени по твърдение на прокуратурата през 2009 и началото на 2012 година. По делото, към които са приложени тези разузнавателни средства, е от 2012 година за подписана заповед от мен при уволнение на служител и изплатено обезщетение, което се полага по закон. Кое налага използването на СРС-та, при положение че аз не съм административен ръководител на ведомството към настоящия момент?", попита Цветанов.

Още по темата
Той отхвърли възможността да е бил подслушван по друго дело.

"Това е делото, по което предявиха всички доказателства до този момент. И там беше намерено и това писмо, което показва, че са подслушвали не само мен, но и други лица. В случая е намерен някакъв формален повод, за да може да се приложат СРС-та, за да се контролира опозицията и разговорите и срещите, които провеждаме на национално и международно ниво", обясни още бившият вътрешен министър.

Според него няма как да са използвани СРС-та от страх да бъдат "замитани" следи, тъй като всички налични доказателства се намират в съответната дирекция.

Цветанов не си спомни за какво му се е карал Бойко Борисов. За този разговор лидерът на ГЕРБ призна вчера и заяви, че е достигнал до БСП и ДПС.

"От всичките им изказвания разбирам, че те знаят неща, които не би трябвало да знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов“, заяви Борисов по повод изказвания на опозиционни лидери. Борисов каза, че преди два дни сериозно се "накарал" на Цветанов, а на другия ден Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по „бобслея“.

"Откъде знае той, че го пускам по бобслея? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо? Виждате ли колко въпроси имаме към т.нар. управляващи“, каза Борисов.

"Не мога да възпроизведа разговора. На ден водя много разговори, с много хора. Това ще бъде установено със запазените СРС-та", измъкна се Цветанов.

Той не даде ясен отговор и на твърденията, че по негово време е имало 1300 операции на специализираните служби, от които 700 с показни арести и насилие без основание. За други 200 пък се провели без писмено разпореждане, което ги прави абсолютно незаконни.

"Аз не мога да си представя че основната цел на новото ръководство е да анализира всички полицейски операции, които са проведени през периода 2009-20013 година, защото ще отнеме много време и ресурс. Няма как за толкова кратко време да бъдат проверени тези 1300 операции. Министърът е политическо лице и всяко една от 28-те дирекции в страната имат оперативна свобода, със съдействието на прокуратурата, да извършва акции. Това са внушения и пропаганда на сегашния министър. По същия начин беше и информацията за Христо Бисеров, която се съдържала в една агенция извън националната сигурност и публично щяха да бъдат оповестени инетересни факти. Къде са те?", допълни Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Забравих да спомена и аферите Пеевски!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига вече с този Цветанов бе ! Той да си спомни какво е правил. Горна Оряховица ...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Съд за мутрата Цветанов-позор за МВР,..не обвинения ,а ефективна присъда и в затвора за престъпления по служба,зулумища и купища откраднати пари от нещастният ни народец..Въобще, г-да журналисти-ЗАЩО давате дума на този нагъл и *** човек!?!от улицата на 19.02.2013 -изхвърлили от властта мутро-милиционерите
25
3
 
13
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Цецко ти следствен ли си, или си порсто мозъчно увреден? Май и двете.
24
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
БСП, ДПС и Атака непрекъснато говорят срещу Цветанов, Борисов и президента, но досега не извадиха един уличаващ документ срещу тях! В същото време гърмят аферите на Моника Станишева- Хохегер, Моника и проект за 60 000 евро, Христо Бисеров и луксозния живот на Сидеров зад граница и всички те, потвърдени с документи! Фактите са си факти!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Куп лъжи, заявени с каменно лице това е еталонът на поведение на проваления за пореден път Цветанов.
22
2
 
3
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Тия докато бяха на власт яко стъпиха на вратовете на много червени ***, но и те са *** като тях. Вече всеки 15 годишен ***, който разбира малко повече от компютри може да те подслушва. Особено ако си със смартфон.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
5. Откривайте показно обектиНапоследък депутати и общински съветници от ГЕРБ се активизирали в рязането на ленти, но не на магистрали и спортни зали, а на селски градинки и водопроводи. Целта била да се покаже, че те берат плодовете на труда си, посят по тяхното управление, и да се създава впечатление, че сега не се стои
20
0
 
8
 
! Отговори
mind control преди 10 години
Цецо слушай ме внимателно, ти си под мой контрол, когато кажа кодова дума "шестак" ти започваш да правиш зулуми и престъпления. Сега ще броя до 3 и на 3 няма да си спомняш нищо.
19
1
 
6
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Това пък ако е опозиция:)
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
4. Не коментирайте с лошо напускащитеСлед серията напускащи! ГЕРБ една от опорните точки на партията е те да не се изпращат със скандали, а да се мълчи по техен адрес, въпреки че люспите не преставали да обвиняват Цветанов и Фидосова за потъването. Преценката за това е да не се влиза в полемика с напускащите, защото от нея могат да излязат тежки корупционни скандали отпреди година-две. Забранено било да се споменава публично и името на Николай Бареков, който от най-приближен до лидера им днес е най-върлият им враг и разобличител
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИДИЙОТ....от НАЙ ГОУЕМИТЕ....МРЪСЕН МАНИПУЛАТОР
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
3. Доган управлявадържавата, ДПС командва БСП След като атаката по Сергей Станишев в първите опозиционни дни на ГЕРБ не проработила, сега мозъчният тръст на ГЕРБ решил, че удобният противник е Ахмед Доган, разчитайки, че сатанизирането му отново ще хване дикиш сред електората. От два месеца насам Борисов не спира да се опитва да изкара БСП жертва на ДПС.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
2. Масово се подслушват опозиционните лидериТова е най-новата опорна точка, спусната на функционерите на ГЕРБ. Целта била да се размие скандалът около подслушванията, за които Цветанов е обвиняем, и да се вмени отговорност на новото ръководство на МВР. Методът за прехвърляне на проблема от болната глава на здравата работил безотказно три години и половина, докато били управляващи.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Виж 5-те мръсни измама, чрез които ГЕРБ се готви да катурне правилството на Орешарски5 ОПОРНИ ТОЧКИ:1. Спират еврофондоветеЗа да се всява смут в бизнеса и държавната администрация, бившите управляващи имат задача от ръководството при всеки удобен случай да натрапват, че Брюксел се готви да затвори кранчето на България по европейските програми. Служители от държавната администрация не отричат, че има известна доза истина в това, но твърдят, че парите са спрени по проверки от времето на ГЕРБ, когато се вършели най-много нарушения на регламентите.
13
2
 
7
 
! Отговори
v0da преди 10 години
*ahti maloumniq naglior... To che Balgarskiq narod e mnogo prost e vqrno ama pak slepi i gluhi ne sa oshte i smqtam che mnogo dobre se seshtame koi podslushva i banditski prebivashe i otstranqvashe hora koito ne sa im udobni.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
За близо 700 от проверените 1300 специализирани акции, в които е прилагана сила и помощни средства, няма основание по закона, а за над 200 няма дори документ.Проверката показва, че 200-те спецакции са се случили с устно разпореждане. За тях няма документи за това къде отиват и какъв е резултатът от тях.
11
8
 
3
 
! Отговори
mav преди 10 години
Много фантасмагории пишете, а нещата са мн простички - и преди и сега, подслушва единствено и само червената олигархия в лицето на наместан и серГей.Още колко скандалчета и флашки трябва да излезнат, за да ви светне тази така ярка и очеизвадна лампичка ?
10
5
 
13
 
! Отговори
mind control преди 10 години
Тоя има бръмбари ама в главата и те не го подслушват, а му говорят.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много тъпо е обаче, когато един *** прави *** опити да нагрее маслото телевизионно преди гротескния обявен вот на недоверие на правителството от ГЕРБ и то точно по темата, в която са най-мерзко жалки, тази на сигурността.