БСП сне доверие от Първанов и Петков, не ги изключи

Забраниха им да ръководят в партията и да са в листи, само за година
Обновена: 1 фев 2014 22:32 | 1 фев 2014 17:25, Анисия Иванова
76
БСП сне доверие от Първанов и Петков, не ги изключи
Националният съвет на БСП. Снимка БТА

БСП снема политическото си доверие от Георги Първанов, Румен Петков и останалите привърженици на АБВ.
Това реши Националният съвет на партията със 125 гласа „за", трима „против" и двама „въздържали се".

С решението пленумът отнема за една година правото на Първанов, Петков и останалите да заемат ръководни постове и да участват в листи.

Още по темата
Въпреки предварителните закани на ръководството, привържениците от АБВ не бяха изключени от партията.
Според запознати обаче с приетото решение те автоматично отпадат от състава на Националния съвет.

Останалите членове, от които е снето политическото доверие, са: Анатоли Младенов, Бойка Арабаджиева, Владимир Калчев, Дилян Енкин, Евгени Желев, Емил Константинов, Крум Милетиев, Людмил Веселинов, Росица Янакиева, Светлин Николов, Трифон Митев, съобшиха от БСП.

Преди пленума се чуваха и мнения, че ангажираните с АБВ може да бъдат изключени от БСП, но това не стана.

Както Dnes.bg писа по-рано след обявяването на проекта АБВ, БСП отправи призив към членовете си, които се отцепиха към проекта на Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата

През изминалата седмица лидерът на левицата Сергей Станишев протегна ръка към формацията на президента Георги Първанов и покани членовете на движението за разговор вътре в БСП.

Първанов и останалите знакови членове на левицата на специална пресконференция заявиха, че няма да уважат партийния форум. Румен Петков днес категорично заяви своята увереност, че той и колегите му, приобщени към АБВ, няма да бъдат изключени.

На днешния НС на БСП Първанов и Петков не присъстваха. Единственият човек, който подкрепя АБВ и присъства в залата, беше кметицата на Перник Росица Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП или АБВ са оригиналната издънка na БКП/дс,кгбГЕРБ е мутро-милиционерската издънка на БКП /дс,кгб! ДПС е етно-доносническата издънка на БКП/дс,кгбАтака е псевдо-националистическата ,а всъщност проруската издънка на БКП/дс,кгбЗатова не трябва да се гласува за каквито и да било муцуни, били на власт, от последните 20 години. Те доказаха многократно своята неморалност и некомпетентност.
57
0
 
1
 
! Отговори
соц преди 10 години
Станишев го е страх, като дете се моли на Първанов ,помислете пак, хайде още три дена помислете ,елате недейте, наистина стана СМЕШЕН.АБВ то казват ясно НЕ , но Станишев явно до евроизборите ще им се моли, напротив прави ги по-силни
56
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
Явно столетницата остаряват не са сериозни. Навремето преди 50 години Мао откри фракция от няколко души срещу него и направо ги прати на село да копят и не помня останаха ли живи.
55
0
 
4
 
! Отговори
Практиката на бсп-то преди 10 години
Че то няма изключване в устава на БСП. Как да ги изключат, като няма такова нещо.Те в бсп-то направо разстрелват.
54
0
 
3
 
! Отговори
Ahaaaa преди 10 години
Създаването на АБВ е наследствен приом по подобие на Луканов-създал ДПС и СДС навремето, за да останат всеки път комунистите на власт. Понеже се задава партията на Бареков, да не би отчаяните българи, да отидат в Новата партия. Това ни подсети акад. Сендов и е истина. Историята показа това през първите години на демокрацията. БСП+АБВ = Забогателите наследници на Политбюро и сие. Защо са против задължителното и ел.гласуване задавате ли си тоя въпрос ?Има опастност от развод на БСП с ДПС и др.п
53
0
 
4
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
Каква партия, какви идеи? Става въпрос за пари! Парите са на бившия президент са на привършване. Ще трябва да се делят с партийната върхушка. Всички бивши президенти се пробваха в това упражнение, защото си мислеха, че този рог на изобилието ще е вечен!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ДАНО СЕ ЗАТРИЕТЕ ,НАРОДА ДА СИ ОТДЪХНЕ ....
51
0
 
6
 
! Отговори
www преди 10 години
И НАРОДА СНЕ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ВАС ОТДАВНА АМА НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖИ..
50
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Някакъв цирк разиграват другарите-крадци.........
49
1
 
8
 
! Отговори
Факти преди 10 години
"Ние отдавна сме свалили доверието си от ръководството на Позитано 20, така че изпреварващо сме решили този въпрос и сме дали своя отговор. Недоверието ни към ръководството на партията се дължи на няколко основни причини ръководството предаде нашите ангажименти към избирателите, подмени с действията си техният вот и превърна социалистическата партия в изпълнител на решения, които се вземат другаде, като така я постави в тежка зависимост"
48
0
 
7
 
! Отговори
Как Сийка преди 10 години
Божкеее,какъв бил тоя Станишев-за една седмица ТРИ ПЪТИ СИ СМЕНЯ МНЕНИЕТО:няма да се кандидатирам за еврокомисар,ще се кандидатирам за еврокомисар,няма да се ...Ами докога с тая ленинска догма,бре момче -шаг напред,два шага назад?! Язък ,че ти вярвахме и те под крепяхме толкова време - ами то всичкото било напразно! Казвах му аз на моичкия,че от Ста нишев само обещания и празни приказки може да очакваме,ама той все вярваше...Нооо, край вече-такъв позор не е имало от създаването на партията!
47
0
 
14
 
! Отговори
пленум преди 10 години
В крайна сметка на този смешен пленум никой ли не повдигна въпроса защо Първанов стартира АБВ? Забравиха ли култовата му фраза, че ръководството на БСП е в тежка зависимост от мафията.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи стана ясно, че ще клатят лодката за пред хората, но няма да я обръщат. Защото далаверата трябва да тече, а *** да плащаме ток, парно, вода, винетки, данъци, такси, акцизи, осигуровки, данък общ доход, данък печалба, данък смет, данък сгради, сградна инсталация, общи части и т.н. ПЛАЩАЙТЕ БАЛЪЦИ ЗАЩОТО СТЕ БОГАТИ И МНОГО, АМА МНОГО ПРОСТИ
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О Боже! каква е тази пария,толкова ценна че лишаването от членство в нея да се поставя над всякакви принципи и морал? Не им ли омръзна на тези нейни членове да ни занимават с проблемите си?
44
17
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
БСП за пореден път показа, че е демократична партия. За подобни действия в СДС задължително следваше отлюспване, а в ГЕРБ - просто отстраняване с директива от Бойко или Цецо.
43
2
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Хвани единия удари другия ,все отбор от еднакви айдуци.
42
3
 
15
 
! Отговори
Ха,ха,хааа преди 10 години
"БАЛШОЙ ТЕАТЪР"....НА *** -20!!!ОПИТ ЗА "НОВА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ".....MADE IN GOTZE!!!!ОКАЗВАСЕ ОБАЧЕ ..ЧЕ ВСЕКИ ДЕН НЕ Е ВЕЛИКДЕН!!!!!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното комунистическо театро !
40
1
 
14
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Време е за тутурутки АЙДЕ моников ти си
39
2
 
19
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
За пореден път БСП показа своето лице. Както жената не може да бъде малко бременна, така и АБВ не могат да бъдат малко предатели, те или са такива или не. Сергей не е гей, той е мъничко. Без коментар, идете на майната си всичките заедно.