Втората окупация на Ректората била медийно събитие

Проф. Илчев: Съвременниците имат преувеличено мнение за събитията
Обновена: 1 фев 2014 19:52 | 1 фев 2014 19:45, Анисия Иванова
17
Втората окупация на Ректората била медийно събитие
Ректорът на СУ "Свети Климент Охридски" професор Иван Илчев. Снимка, архив: Булфото

Втората окупация на Ректората беше медийно събитие. Това е мнението на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев. Пред bTV професорът обясни относно двете окупации на Алма Матер, че съвременниците имали преувеличено мнение за събитията, които преживяват.

Той каза, че при първата акция познавал студентите. Опитал се да ги разколебае от „практическа и реалистична гледна точка”.

Още по темата

Илчев допълни, че с „ранобудните студенти” спорил през цялото време, докато при втората акция нямало почва за спор, защото ставало дума за хора, твърдо убедени в своите стереотипи.

„Мислете за това, което е най-добро за България и не допускайте моментни причини да влияят на дългосрочните ви перспективи”. Това каза проф. Иван Илчев, обръщайки се към студентите.

Той заяви, че редовно спори с политици, но не винаги има чуваемост от тяхна страна. „Но много е важно какъв е мотивът за този спор. Ако мотивът ти за този спор е да направиш политическа кариера, това за мен не е политически спор. Ако мотивът ти е да подобриш областта, в която работиш по някакъв начин, - да, трябва да се спори непрестанно”, коментира Илчев.

Той разказа, че вчера сутринта се обадил на образователништ министър Анелия Клисарова във връзка с несъгласие с нейно изказване. Преди два месеца спорил с премиера Пламен Орешарски за отношението към университета. „Така че това са съвсем нормални взаимоотношения. С предишното управление имаше много спорове. Там имаше орязвания на бюджет и то абсолютно неразумно, което ни вкара в 3-годишна дупка. Имаше откровенопренебрежение към образованието и науката, което ни докара и до тези тежки моменти в БАН, университетите и т.н.”, каза още проф. Илчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
32
 
! Отговори
Христо БСП преди 10 години
"безрaботен съм и си търся рaботa кaто протестирaщ, окупaтор също тaкa съм и рaннобуден.... нямaм опит но могa дa викaм и остaвкa и подкрепa могa дa бъдa студент, честен грaждaнин или пенсионер всеотдaен съм и с желaние зa рaботa aко имa някaкви предложения зa рaботa моля търсете ме в чужбинa. "Връщай се от чужбина, търси ГЕРБ, да те зачислят на заплата. Такива хора ще оправят България.......завинаги .
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakto samiq Il4ev kaza - toj e unikalen slu4aj. Po edno i sy6to vreme Ivan Il4ev i ba6ta mu sa bili profesori v Universiteta v edna i su6ta katedra . I sega prodaljava da e unikalen slu4aj.
13
3
 
38
 
! Отговори
Студент преди 10 години
Изкуфели дъртофелници продали се на политически върхушки киби4ат в тоя университет....като тоя караконджул на снимката отгоре. Трябва реформа в тази образователна система.....само дърти комунисти и гъ*омийници са се навъдили.
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горкичкият. От една страна го притискат студентите от собственния му университет. От друга "Университета" е натиснат от правителството. А той невинния седи си по средата, чопли си носа като на снимката и разсъждава и обвинява другите.
11
3
 
35
 
! Отговори
Мълчи преди 10 години
Мълчи *** комунистическа ***!
10
0
 
34
 
! Отговори
ММ преди 10 години
Образователништ...Абе пишете ги тея статии бе!
9
2
 
40
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Ами то и първата си беше изцяло медийно събитие. Лошото е, че България се управлява основно през тАлавизорУ, както правеше и Боко Рапоня почти 4 години. А метериялат вярва ли вярва ...
8
0
 
45
 
! Отговори
681 преди 10 години
До 3 Мили деца ,това което вие искате сега е просто невъзможно, защото там при вас почти всички увеселителни заведения и кафенета са собственост на онези от парламента или жените им!И ви питам как тези алчни дерибеи ще се откажат от огромните си доходи от вашите пари?Трябва да се закрият всички капанчета и клубове, за да се премахнат и дилърите и продавачите на дрога сводниците и всякаква такава *** дето не е там за да учи.
7
6
 
40
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,Помните ли крилатата фраза, която е девиз на професионалните Протестери и софийски Талибани:- Мъч мъни протест стори, но мъни ай,м сори!!!Да-а-ааа, и Ай,м сори.
6
7
 
36
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Преди орязвали бюджета .Сега от заемите сигурно текат реки от пари към образованието .Или насочихте студентите директно към терминал 2 ?
5
10
 
45
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
История на "Протестите"Избори - ГЕРБ купили от Мишо-бирата 10 ТИР-а с бира, но се провалиха в "Костинброд" и... останаха в опозицияА Кой да изпие бирата:- Ще поканим Буда-лите, но не за победа, а за "Оставка" на правителствотоСъбраха се, изпиха бирата и нищо- Да си купим Протестери Протестери взеха парите, повикаха и се прибраха на топло- Лесно е да купим студентите! Но, Талибаните сами разбраха, че нищо не разбират- Опитаха пак и, СТАНАХА ЗА СМЯХ!!!НО РАЗБРАХА - Не ставало само с Винету, трябвало и акъл.
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Илчев подкрепяше студентите през юни, но сега се обърна на 180 градуса.
3
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ние сме група непротестиращи студенти който искаме професора да оправи бардака в студентски градне може да се спи до 5часа сутринта
2
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проф. Илчев не ви прави чест да се заигравате политически
1
3
 
55
 
! Отговори
Протестър преди 10 години
"Втората окупация на Ректората била медийно събитие"-Щи има и трета но все още не може да се съберем повече от 5 човека!