Борисов предрече катастрофа в държавата през 2015г.

Менда Стоянова очаква актуализация на бюджета
Обновена: 2 фев 2014 20:20 | 2 фев 2014 16:06,
721
Борисов предрече катастрофа в държавата през 2015г.
Бойко Борисов. Снимка: БТА

ГЕРБ са изключително обезпокоени от състоянието на финансите в държавата. Ако това правителство остане, този бюджет няма да издържи и ще го актуализират с нов дълг и държавата ще катастрофира, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

Според него правителството тухла по тухла разгражда държавата и бута построеното от ГЕРБ. Ние градихме България и това никой не може да ми го вземе, каза Борисов. Той предрече редица проблеми в държавата в бъдеще.

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на в България, предрече лидерът на опозицията. Според него тези проблеми ще станат факт през 2015 година.

Според Борисов сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата. Но няма да им мине този номер – всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили, ядоса се Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова съобщи, че вчера се е  запознала с данните на Министерството на финансите за отчета към края на 2013 година. С тревога констатираме цифри, които досега не бяха споменавани, посочи Стоянова. По думите й данните не кореспондират със заявените от правителството мерки за капиталови разходи, за увеличаване на инвестициите, за т.нар. реиндустриализация. Забелязва се тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи, посочи депутатът от ГЕРБ.

По думите на народния представител от опозицията правителството не контролиратекущите си разходи. Правителството трябва да събере 2 млрд.лв.повече приходи от предходната година. Това няма как да стане и поради това най-вероятно ще се наложи актуализация на бюджета, посочи Стоянова.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че не се интересува от случващото се в БСП и АБВ. Не ме интересува тази драма, която си разиграват в БСП, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


721
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гербомутрокомунярски лъжи 9786 епизод.При ГЕРБ - СПАД, при Станишев и сегашния кабинет растеж, ГЕРБ безработица стабилно 13 процента, сега намалява до 9,8, ГЕРБ 8,5 милиарда дългове и спад на резерва, сега 1,4 милиарда. ГЕРБ прибиране на парите за здраве, сега - връщане на парите за здраве. Когато трагичните факти говорят, такива бележите управници и шлангфинансисте да си траят
492
0
 
2
 
! Отговори
ББ лъже некомпетентн преди 10 години
Проф. Христина Вучева, много уважаван финансист и експерт, каза, че изказването на Борисов за финансите на държавата е НЕВЯРНО, НЕКОМПЕТЕНТНО, злонамерено и безотговорно към България, защото разпространява неверни слухове за страната.Това нещо борисов, който направи дългове от 11 млрд за Б-я и стана милиардер като едноличен диктатор в държавата, нарочно разпространява клевети, защото основната му цел е да пречи и да става лошо в Б-я.Сега се връщат се заеми, взети от Герб и НДСВ,чийто срок изтича
491
2
 
0
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Имам пълно доверие на Борисов!!!
490
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако комунистите останат на власт не само, че ще има катастрофа, а по скоро ще ни затрият нацията!
489
1
 
0
 
! Отговори
силвия преди 10 години
е то е ясно, че ще я има - на хората им пис,а всичко се вдигна, от ЕС ни изхвърлят от Щатите също, а най-важното е , че тъпите комунисти ни обрекоха да изплащат и децата ни цял живот заемите им, с които забележете, че нищо не се случва. Къде отидоха тези милиарди не знам....
488
2
 
1
 
! Отговори
Рони преди 10 години
Прав е! Сметката му е проста и много правилна. За разлика от тази на министъра, който и сам не знае какво говори.
487
1
 
0
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
Борисов е много прав ако не се спрат на време тези комунистически *** ще оберат държавата до последната стотинка и България ще фалира
486
1
 
0
 
! Отговори
Аня преди 10 години
Ако не се смени правителството ще има не катастрофа, ами апокалипсис!
485
0
 
1
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
10. Тъмните 90-те години БОКОВИ и на ЦВЕТИТО компромат.11. Сик-аджийското му минало и то е компромат.
484
1
 
1
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Как от ГЕРБ могат да предричат подобни неща, при положение, че те са пълни с калинки и двойкаджии. Имахме шанса да опознаем икономическия гении на Дянков, не ми се мисли какви тикви са останали.
483
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
шменти капели
482
2
 
4
 
! Отговори
doreto преди 10 години
Това не е никакво пророчество , а нормално развитие на нещата ,ако малоумното правителсво остане още малко на власт - затова който желае да има бъдеще да се вземе в ръце и да подпомогне свалянето му
481
2
 
4
 
! Отговори
мартин преди 10 години
За съжаление ,е прав ! Ако по скоро не се махнат БСП ще ни завлечат на дъното ...после и Борисов няма д аможе да ни извади ;(
480
2
 
8
 
! Отговори
ив! преди 10 години
И е прав!
479
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички ни е известно това, господин Борисов, ама какво да направим, да да променим ситуацията???
478
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Теорията на икономиката не е като формулата колко трябва да е дълъг един маркуч, за да стигне от точка А до точка Б, господин Борисов.
477
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината за управлението на Борисов е, че той изсмука докрай всички ресурси в държавата, не за да строи магистрали, а да напълни собствения си джоб и офшорните си сметки. В края на управленския му тандем с Дянков над 100 хиляди малки фирми бяха фалирали, безработицата беше рекордна и бяха натрупани над 4 милиарда нов държавен дълг. За какво отидоха тези 4 милиарда? Нищо чудно това да са откраднатите от Борисов пари, които сега стоят заровени под земята в някой имот в Банкя.
476
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера втрещен наблюдавах как неграмотният доктор по аварийно развиване на пожарникарски маркучи Бойко Борисов говореше нещо за бюджетен дефицит и дългове. Това е все едно магаре да ти пуска дискомузика. Същото това магаре Борисов домъкна Симеон Дянков и оставиха пенсионерите и младите майки да умират от глад по улиците, заедно с децата си.
475
10
 
3
 
! Отговори
Пишман финансист преди 10 години
Е тва е добре, значи какастрофата се отлага с една година. А по едно време ми се струваше, че вече сме катастрофирали.
474
15
 
7
 
! Отговори
дянков преди 10 години
този пожарникар може да говори за маркучи, а не за финанси.