Чобанов опроверга ГЕРБ: Няма катастрофа

"Много сме далеч от апокалиптичната ситуация, която се рисува от ГЕРБ"
Обновена: 2 фев 2014 22:08 | 2 фев 2014 22:08,
182
Чобанов опроверга ГЕРБ: Няма катастрофа
Петър Чобанов. Снимка: Булфото

Финансовият министър Петър Чобанов категорично отхвърли твърденията на ГЕРБ, че страната ни върви към катастрофа, защото правителството не се справя с финансите.

Много сме далеч от апокалиптичната ситуация, която се рисува от ГЕРБ, отсече Чобанов пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес от опозицията обясниха, че събираемостта от приходните агенции е ниска и се забелязва тенденция за неизпълнение на приходната част и на капиталовите разходи. Те предрекоха необходимост от актуализация.

„Дефицитът е със 150 млн. лв. по-малък от планирания, дългът е с 500 млн. лв. под лимита – припомням, че лимитът беше заложен от ГЕРБ. Фискалният резерв е с 200 млн. лв. над законовия минимум от 4,5 млрд. лв.”, настоя министърът. „Ако погледнем тези показатели, ние нямаме никакво основание да смятаме, че е налице апокалиптична картина или катастрофа”, категоричен бе Петър Чобанов.

По негови думи през втората половина на предходната година са събрани с 520 млн. лв. повече данъчни приходи, отколкото през първата половина.

Салдото на ДДС-то – това, което не е върнато на бизнеса, е на исторически минимум, каза още министърът. Той беше категоричен, че засега нищо не налага да се мисли, че ще има актуализация на бюджета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
10
 
7
 
! Отговори
Светлозар преди 10 години
Бойко разбира от финанси колкото амеба от ядрена енергетика-ЯЕЦ-АЕЦ.
50
5
 
13
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Тоя Чобанов като го гледам какъв е залюхан,даже и да дойде апокалипсиса,той едва ли ще разбере!!! ***!!! Не мислите ли!!!???
49
1
 
5
 
! Отговори
бобо преди 10 години
До Гюро Михайлов Благодаря!!! Това обеснява вече всичко!!! Каквато ни икономиката,такъв ни е и фин.министър,такива ни са и националистите!!! Въобще много брак в БГ!!! Е,това са плодовете на комунизма!!!
48
12
 
10
 
! Отговори
Стас преди 10 години
ГЕРБ е политически труп.
47
1
 
11
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
до 54 - БобоЧобанов освен, че е преподавател в УНСС ами е и градски на Волен и нИдялко...А може и да са роднини :D
46
2
 
9
 
! Отговори
aaaa преди 10 години
До PeshonizerПокъртително си прос Саше. Ти, за да използваш логика трябва начално училище да минеш. Доколкото помня, Герб теглиха кредит, който ЕС щеше да ни върне 2 месеца по-късно.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пич, като те гледам колко интелигентен и експертен изглеждаш, изпитвам известна резервираност относно финансите на държавата.
44
13
 
9
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Aйде у лево. Га ядоха кифтета герберунгелите и теглиха милиардите не ревахте. Сега без нищо да се е променило значително, ревете... я ми обяснете логиката си или просто щото вожда ви е дал опорни точки и спящите форумни агенти се активираха?
43
1
 
9
 
! Отговори
55 преди 10 години
До пътят е този?Не само получаваш,ами и те управлява ДПС,а кудук партия БСП хапе устните....
42
2
 
8
 
! Отговори
бобо преди 10 години
До val4o: Вълчо,няма и да видиш!!! Все едно да има девствена ***!!! Макър,че и двете неща много си приличат!!!
41
4
 
17
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 10 години
Чобанов, кажи ми само защо гледаш като изнасилен вече повече от половин година?Да не празнуваш и ти довечера със Сергея?
40
3
 
19
 
! Отговори
aaaa преди 10 години
"Много сме далеч от апокалиптичната ситуация, която се рисува от ГЕРБ" - този човек носи очила и говори колко сме били далеч.Трябва да стана рапър.....
39
1
 
11
 
! Отговори
plamen.grudev.3 преди 10 години
Сега, нека се уточнят - 2015-та шампанско ли ще отварям или консерва с боб?!
38
4
 
18
 
! Отговори
пътят е този? преди 10 години
Гласуваш ли за БСП,получаваш и ДПС.Нито искаме,НИТО ЩЕ ДОПУСНЕМ, Бат ви Сали или шалварите да решават съдбата на децата ни и да крадът от парите им.Само задължително гласуване и електронно такова?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
chobanina, da obqsni kak darjavata ne varvi kam katastrofa kato za edno rabotno mqsto kandidastvat mejdu 200 i 800 dushi, broqcha ne laje, samo naglite cherveni ibrici lajat veche godina, chudq se maje ne osnaha li v tazi darjava koito da izgonat prestapnicite v parlamenta???????
36
4
 
26
 
! Отговори
val4o преди 10 години
Още не съм видял комунист да си признае.
35
22
 
7
 
! Отговори
До Стойко преди 10 години
Благодарим все пак на новото правителство което според западните медии е съставено от технократи и експерти а не от лица събирани от кръстовищата! Благодарим му че за 8 месеца успя да увеличи фискалния резерв от 2.7 млрд. лв. на 4.8 млрд.лв. Благодарим че намали и външния дълг с 200 млн. лв. и макар да взе 2 млрд.лв. заеми погаси стари задължение от времето на Герб за 2.8 млрд. лв. Ако бе тиквун не само ел. енергията сега би увеличена с 40% каквито планове имаше,а България би била в реален фалит
34
8
 
7
 
! Отговори
Стойко преди 10 години
Положението в страната в деня в който Буда бе принуден да се махне от властта:Фискалният резерв в БНБ падна на критичните 2.7 млрд. лв.Паричните резерви на държавата отново слязоха на критично ниски нива. По последни данни на БНБ към 8 март фискалният резерв в централната банка възлиза на 2.7 млрд. лв.Данните на БНБ показват, че в рамките на седмица резервът се е стопил с около 713 млн. лв
33
4
 
21
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Чудя се как може толкова прости хора. В момента Държавата потъва . Само заемите са над 4 милиарда, а се готвят още 3 милиарда външен заем. И тука позитавовските драскачи за една ракия се чудят какви глупости да пишат. Абе прости и неуки комунисти-социалисти кой ще плаща тези заеми? КОЙ........КОЙ....
32
3
 
14
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Грозен смях!!!!!!!!!!!! Представете си Чобанов и Занаида Златанова да са мъж и жена!!!! ХАХАХА!!! Споко,това не е нищо!!! Сега представете си как би изглеждало тяхното дете!!! ХАХАХА!!! Да пази Господ!!! Честито и на двете министерства!!!