БСП сериозно обезпокоени от корупцията у нас и в ЕС

Партията приема евровота като референдум срещу безобразията
Обновена: 3 фев 2014 21:20 | 3 фев 2014 21:10,
74
БСП сериозно обезпокоени от корупцията у нас и в ЕС
Снимка: архив БТА

От БСП сме сериозно обезпокоени от факта, че корупцията продължава да бъде важно предизвикателство за целия Евросъюз, и в частност в България. Това се казва в позиция на БСП по повод доклада на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

Както по-рано Dnes.bg писа, от Брюксел разпространиха доклад, в който се посочва, че България корупцията продължава да се шири. В него се посочва още, че борбата с корупцията отдавна е приоритет за България, а законодателните реформи доведоха до създаването на нови структури, но въпреки това корупцията продължава да се шири, се посочва в текста.

Приемаме заключението на доклада, че борбата с корупцията е приоритет за нашата страна и това, че са необходими още усилия, за да бъде ограничено това явление, завяват от левицата.

От БСП отбелязват, че борбата и превенцията на корупцията е дълъг и труден процес, който, освен законодателни механизми, предполага и премахването на възможността политици от високите властови етажи, включително министър-председател, "да се месят в работата на прокуратурата, да търгуват с власт и да поставят политически чадър".

От левицата не си спестяват и критиките към предишното управление.
Примерите с Мишо Бирата и прокурор Кокинов не изчерпват картината на превръщане на корупцията в основен властови лост на управление при ГЕРБ. Без категоричното прилагане на закона в тези и други случаи, битката с корупцията на по-ниските етажи е обречена на неуспех, посочват от БСП.

Според социалистите докладът показва и колко е важна битката на предстоящите избори за Европейски парламент, защото констатациите в него доказват провала на дясното управление не само в България, но и в другите страни от ЕС. Затова от БСП приемат, че тези избори ще бъдат и своеобразен референдум срещу корупцията и безобразията на политическата власт през предходните 4 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Мале колко е страшна тая корупция. Те я борят вече 23 години а тя се шири като невидяла.Хайде стига с простотиите господа и дами в НС. Искате ли бързо и практично решение? 240 куршума за настоящите + 240 за следващите като повторно лечение. Бас слагам на външния дълг на страната, че корупцията не само ще намалее ами ще изчезне, и то за 480 х 1.75 = 840 лева вместо милионите дето се отчитат в борбата сега.***!
52
0
 
3
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
обезпокоени? хахахаххахахаха това е шегата на века !! Станишев ?! свеотвно признатия крадец, син на масов убиец притеснен? Та той е на върха на корупцияата ...корпупцияата в Българиа се олицетворява с името Станишев! *** наглоста брат!!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тръгнали герберунгелите да атакуват БСП за корупция...присмял се хърбел на щърбел...а от къде мутрата има 2 милиарда? Да не е спестявал от закуски! Наглеци! При герб нямаше корупция по простта причина, че самата система на управление беше мафия!
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аааааа, много сериозно са обезпокоени от БСП-то ама и как да не са, кат беха свикнали от 70 год само те да крадът. Сега какво се оказа, че и други слухтят, имат си обръчи от фирми, знаят как да крадат, могат да обещават и нищо да не правят!!!! Ех нема как, за толкоз години власт променихте народопсихологията на две три поколения българи, пък и не-българи!!!!ОСТАВКА!!!!!
49
0
 
13
 
! Отговори
Ха така! преди 10 години
Мая Манолова каза че е предложила Пеевски! Прокуратурата да се самосезира, чист пример за корупция! Дайте положителен сигнал на ЕС!!!
48
1
 
10
 
! Отговори
bg преди 10 години
До социолог: засега комунистите получават само турски х*й.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами като са обезпокоени да спрат да крадат тогава
46
1
 
14
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
БСП е най-обезпокоена от корупцията в ЕС и това, че няма достъп и до нея.
45
2
 
22
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
Корупцията е създадена от вас-БСП, ДПС, Атака, затова докато не отидете в затвора, няма да има положителни доклади от ЕС, и живот за обикновеният Българин!
44
1
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Хахаха, загрижили се най-после, че им ос,рани гащите ! Лицемери !
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той и Путин на тоя принцип взе да упреква ЕС за неспазване правата на човека.Крадеца вика "дръжте крадеца".Където нямаме аргументи, излизаме с наглост, нали другари!Докато имаме работа с народи-роби, можем да си правим каквото си искаме, те нека мъкнат пиана и картонени танкове по площадите. Оставка и съд, казвам аз! Референдум за забрана на червените и закони с обратна сила.
42
1
 
18
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
БСП каза това, БСП каза онова. А БСП не каза ли каква вина има за корупцията в периода 2005-2009? Или пък корупцията е започнала едва през 2009, а преди това не е съществувала у нас? Много говори БСП. Ама говори само за греховете на предишните. Защо не поговори малко за корупцията при Тройната коалиция, за Цанков камък, за хидроинженера Доган, за скандалните сделки с тръбопровода и Белене... Или за Делянчо дебелия, който и зам. министър беше и забогатя за 4 години с десетки фирми?
41
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪЛГАРИ ЧУВАТЕ ЛИ,НАЙ НОВАТА НОВИНА,БСП СА СТРАШНО ПРИТЕСНЕНИ ЗА ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ В БГ И ЕС.КРАДНАТ С МИЛИАРДИ И САСЕ ПРИТЕСНИЛИ.ТОВАЕ СВРЪХ НАХАЛСТВО.ОТДАВНА СА ПОДАЛИ МОЛБИ ЗА БЕСИЛКАТА.И СЕГА САСЕ ПРИТЕСНИЛИ.
40
1
 
13
 
! Отговори
bai Ivan преди 10 години
Vyi, koi sa obezpokoil :)
39
8
 
9
 
! Отговори
точно казано преди 10 години
провала на дясното управление не само в България, но и в другите страни от ЕССега сме в една дължава, наречена ЕС и ще гласуваме кой ще я управлява.На вас харесва ли ви какво ставаше досега?
38
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП изобщо не са обезпокоени от корупцията защото според проучванията на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев такава изобщо няма у нас. Цялото притеснение на БСП е заради корупцията в ЕС която разлага опозицията у нас и има голяма опастност в девствените за корупция български земи да се промъкне европейския корупционен вирус.
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво сте обезпокоени нали вие другари създадохте мутрите олигарсите а за тях т енеобходима корупция как се разграбва държава за нула време ! Приватизация под масата без корупция не става!
36
1
 
22
 
! Отговори
Паисий преди 10 години
Българска партия ли е БСП? Зададох този въпрос преди три месеца, когато на Орлов мост Сергей Станишев се извини за възродителния процес и попадна в прегръдката на екзалтирания Лютви Местан. Сега отново се питам: що за партия е БСП и ще я бъде ли като ремарке на турската пета колона в България.
35
2
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Е как няма да са обезпокоени? Та нали доклада визира тях. Те са управляващите. Но като истински комунисти ще обвиняват предишните.Сега ще кажат а мишо бирата идр.Но за Пеевски и Бисеров ще мълчът кАто комунист на разпит.Но това си е техен стил, винаги виновни са другите, никога БКП.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видяхте ли сега че БСП-то са най-добрите ученици на другаря Путин. Бий врагът от Запад с неговите камъни. Може да си потънал до ушите в корупция, но не може ний да сме по корумпирани от ЕС, те със сигурност са корумпирани минимум колкото нас. И по правилото на другаря Путин заклеймяваме омразния ЕС че са потопени в по-голяма корупция от нас особено по корумпирани са те от перфектните соц кадри на БСП. Другари само така ще съкрушим капиталистите от ЕС и ще се придвижим плътно до путинова Русия.