Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 134 Ти си пълен ***.Малко са те били.
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие *** ли сте? Както винаги - печелите избори, дори когато сте ги загубили. По-големи популисти от комунистите не познавам.
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da be ne. tova e osnovna orientalska cherta, koiato ia imame vse o6te.
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, не сме. Хайде виж след последната изцепка във Финландия, като депутат беше взел служебна кола да отиде до вилата си - 15 години моментално.
126
1
 
10
 
! Отговори
евалла преди 10 години
Щом се борим дали сме последни или предпоследни по корупция в Европа,браво на Златанова!Явно толкова са й възможностите.Да дойде друг,който реално да се пребори с корупцията,а не само да констатира и да си чопли носа.
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това,че има и други като нас,не е повод за успокоение.В България всеки ,който е на служба,от която българинът е зависим е мотамо корумпиран.По-скоро затънал до ушите в корупция. .Рушветът отваря врати,рушветът кара държавния служител да се усмихне благосклонно.Чака си рушвета като наследство.Недай се,боже,реагираш остро срещу подобно поведение,пиши си некролога.Ще ти разкатаят фамилията.
124
0
 
15
 
! Отговори
един преди 10 години
Жалко значи още може иначе ще ни падне рейтинга
123
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не сме първи вероятно сме втори и какво,да не би да искате да ни убедите,че сте се преборили с корупцията,или че имаме напредък в резултат на управлението ви.
122
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Маааааа ви деееееееееа простите коминяги, вървете си беееееее. Хората неколкократно ви казват че в Б0лъгария нещата са пълен батак, че нищо не сте свършили, че само крадете, че сте потънали до уши в корупция, а вие продължавате да мажете и да увъртате и да се изкарвате прави. Деееа вашата *** долна, оставка бее, веднага!!!! Само барикадите като в киев са решението явно. С добро няма да стане, жалко, но е така!!!!
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОСПОЖО,питайте колко ще струва ЕДНА ПЪЛНА ПРОМЯНА !ДОКТОРИТЕ ДА направят и малко отбивка от цената /ЗАЩОТО Е ПРОФЕСИОНАЛНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО И РЕКЛАМА ,ако успеят/АЗ ЛИЧНО ЩЕ ЗАСТАНА НА ВИТОШКА,НА ЛЕТИЩЕ,НА ГАРИТЕ И ще събирам парички!ДАНО НА ВЪНШЕН ВИД ви промени хирургията,ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО Е ПОД СКАЛПА няма шанс!ПРАЗНОГЛАВИЕ съчетано с ПОКАЗНОСТ и добавен МАЙМУНСКИ ИЗГЛЕД И ПОВЕДЕНИЕ/постоянно си криви муцуната грознишка/ИСКАТ от нас МНОГО ТЪРПЕНИЕ,А КОЛКО СА НАГЛИ папагали с опорни точки
120
0
 
15
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Докъто станишев и местан и националния предател сидер ага са в България и НА власт то винаги ще сме на първо място по корупция ...таке е било, така е сега и така ще бъде ...световнопризнати крадци и мародери и синове на световнодоказани масови убици друго не знаят ...бащите им , майките им целите им родове така са ги учили да крадат , убиват , мародерстват това им е в природата те са научени да убиват хора от собствения си народ без да изпитват капка угризение от деца !!!!!
119
0
 
15
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Потресаваща грозота - не само физическа, но и ментална...
118
0
 
13
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
Ние може да не сме в челото , но това се дължи на сметки и на по голямата численост (популация) в другите изброени държави . Ясно е , че в България редовия човек е най засегнат от корупцията , която е на всички етажи . А тази някога ще излезе ли да каже нещо смислено , или са я избрали с цел да плаши събеседниците си , за да не задават въпроси ?
117
0
 
13
 
! Отговори
straightForAreason преди 10 години
много гнусен травестит е това същество на снимката
116
0
 
15
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Да ви *** в тъпите анонимници по-долу, които пак засмукахте на Боко грездея и пак той ви е виновен. Айде стига де, това адски омръзна. А някакъв жалък *** е написал, че имало 40 000 калинки на герБ - чул-недочул някаква си опорна точка и се хванал за нея като червен бръмбар за сламка.
115
0
 
16
 
! Отговори
Противогаза преди 10 години
Един от министрите без професионализъм какъвто и да бил, назначен на пост заради факта, че е лична приятелка на Моника Станишева. Тази жена, че не си разбира от работата е ясно, но изглежда че въобще е объркана -- зер с лице на противогаз не е лесно да се живее.някои разбира ли какво е искала да каже? Ту има ту няма!Г-жо Противогаз, помолете поне да не Ви дават снимката като Ви цитират, че получаваме ортикарии.
114
0
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Абре то ако питаш такива кат сегашните управляващи, то и водата не може да мокри и слънцето не може да пече и вятъра не може да го духат!!!! Абе това е, хората ги плюят те ко си мислят и те не знаят! Ама така е те са тук САМО И ЕДИНСТВЕНО ДА КРАДЪТ както правиха последните 20 години и да МАМЯТ както правиха и предишните 20 годиники а и ще правят следващите 1000 годинки! ОСТАВКА!
113
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези дето ще кажат, че щом подкрепям БСП съм комунист ще призная, че целият съм в белези от тоягите на шестаците и, че щом ги подкрепям днес, значи десните правят предателство на Родината и трябва да бъдат спрени с цената на всичко! За да я има България!...
112
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешков поне уведомява ПРЕДИ да тегли заем, за разлика от Тиквата проста и нагла, която кри до последно, че е изтеглила 2,5 милиарда заем!
111
1
 
21
 
! Отговори
ударник преди 10 години
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова"Проблемът е голям, но не сме на дъното".......................тюююююююююююююююююю, язък!давайте братя и сестри! депутати и депутатки, минстри и министЕрки, кметове и кметици .... и т.н! Да напрегнем мищци и да достигнем първото място! Има мегдан за това! Я правителството как се грижи, заем след заем ви тегли, пък вие не мож*те го усвои!аааа-***, ха! Петилетката предсрочно, другарки и другари!