Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След назначаването на 40000 калинки от Герб и липсата на воля в БСП и ДПС да ги уволнят, нещата са излезли тотално от контрол и гербаджийската администрация се облагодетелства като за последно! Така, че този доклад засяга гроб и Боко Тиквуня! С 4000 заменени калинки нещата няма да се подобрят, още 36000 саботьори чакат в засада! На тези дето ръчкат да станем като в Украйна ще кажа- само стъпете на криво...
109
0
 
2
 
! Отговори
world secret преди 10 години
Mafiata v bg e tzentralnata bg administratzia v sofia zaedno s bg evrodeputati v belgia.Lubovta i simpatiite na horata po sveta sa na stranata na bg narod - ***, turci i malcinstvoto balgari.V socialnite mreji bg mafiotski partiini lideri ne mogat da privlekat simpatizanti . Ciganskite muzikanti i balgarskite chalgadjii imat po-shiroka podkrepa i doverie ot mafiotskite partiini lideri v bulgaria. Desetki hyliadi pochitateli i ogromna zaslujena lubov sa v tehnite profili za dobrata rabota!
108
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Тази има спешна нужда от психиатър. Така че не чакайте да разбира какво чете.
107
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нали за това озурпирахте власта за да станете първи в ес по корупция
106
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грознаида ли си каква си , защо не отскочиш и ти до Куба да си починеш и ти както фикуса ...иначе не сте корумпирани неееее.ОСТАВКА НЕГОДНИЦИ!!
105
1
 
15
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
След като двата доклада на ЕС не бяха прочетени от управляващата тройна коалиция, сега еврокомисарите подготвят същите документи, но като книжки с картинки.Та дано ги разберат от правителството.
104
0
 
24
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Снощи гледах тая министърка по една телевизия и си спомних изречиние от един велик българин " БОЖЕ КОЛКО МЪКА НА ТОЯ СВЯТ " То бива да си *** и министер ама тоооолкооова да ти личи. Отвратих се .
103
0
 
13
 
! Отговори
high преди 10 години
Всички хора, които по някакъв начин успяха да набутат тоя нагъл и същевременно некадърен марсол и съпартийците й във властта, съвсем искрено им пожелавам бял ден да не видят.
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
учудващо безочие. дива работа.
101
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Румъния е три пъти по голяма държава ,затова е по корумпирана от нас.Да се гръмнеш.
100
0
 
22
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Ей, тази е голяма работа, и в *то ще намери витамините.
99
0
 
17
 
! Отговори
*_* преди 10 години
Ами като не сме първи, Зинаидке-ти и твойте колеги нали затова се борите-да ни изведете на първото място!! Оставка!
98
0
 
10
 
! Отговори
VB преди 10 години
Но напредваме смело и в тази класация. Единствено въпрос на време е призът.
97
0
 
10
 
! Отговори
мунчо преди 10 години
Толкова сме смотани,че даже и по корупция и далавери ни бият,срамота............
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голямо успокоение. Ама не сме и последни.
95
0
 
2
 
! Отговори
верно преди 10 години
Добре е написаното документите да се чете!
94
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 10 години
До Чочо - и в какво е по-добър! С абсолютното неглижиране на исканията на хората. Мисля, че всеки премиер до сега малко нещо се е вслушвав в изстрадалия ни народ. Този в първия момент се захвана с хазарта. Адски важен проблем, най-важният!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под "НИЕ" имате предвид всички политици в България, нали?
92
0
 
4
 
! Отговори
доброволец преди 10 години
И веднага след като защити българското правосъдие,показаха ограбвани и самотни хора и полиция, която само се оправдава.Вместо да се плаща на полицаи, дайте им парите/а те са много!/ на няколко човека, които ще обикалят денонощно по селата и ще пазят хората от *** набези.А за корупцията - няма управия.Поне в нашия живот.
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Чочо: Чочо,с извинение ама,*** си брато!!! Ама на такива като теб,такива премиери им се падат!!! Знаеш ли,че ако беше малко по-умен,след изказа:"да разтуряме седенката:"тоя твой измислен премиер отдавна да е вън от полизрението на обшеството!!! Нооо,на тези им трябват прости,а аз бих допълнил и гладни хора за да ги управляват по лесно!!! Е,ти напълно покриваш техните очаквания!!! Браво!!!