Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
26
 
! Отговори
Дъгод преди 10 години
Ти го плюеш, той си мисли че вали.Добре че е тази миснистърка, та да ни прочете между редовете на доклада....Аз досега бях останал с впечатлението, че по корумпирана държавата от нашата бедна страница няма....ама ти да видиш - имало. Сега се успокоих пине. Ше лягам да спя!
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Права е другарката товарищ Зинаида, тя си мисли че Русия е в ЕС и затова съвсем коректно констатира, че не сме на дъното. Има и по долу от нас като Путинландия.
28
1
 
16
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Тая отново не е доразбрала..
27
2
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
корупция няма... моля върнете се на работните си места !
26
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до сега всички министри бяха ***, но поне имаха вид ( с някои изключения), а тези хем са *** хем са грозни.
25
0
 
17
 
! Отговори
Simeon преди 10 години
Питам се как може наще депутати да са толкова абсурдни... Какво значение има къде сме и що сме? Важното е да се изкорени и унищожи тая корупция и да се спре! Не да се спекулира дали сме на дъното ... Добре щом не сме на дъното в Европа сме на предпоследно място... Какво значение има мястото...А по-абсурдно е как медиите дават гласност на още по-абсурдни статии като тази, в които се говори как някакви си скоба, която по незнам какъв начин е станала това се изказва къде сме по корупция и т.н.....
24
3
 
14
 
! Отговори
яслата преди 10 години
Ами,*** ***,като е така,защо мълчите,като устройствата си между краката,а не се изрепчите на господарите от Брюксел?Или,плюенето оттам, за вас е като благословия?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато проблемът е част от решението, не ни чака нищо добро. Продължавайте да се надявате на избори.
22
1
 
15
 
! Отговори
сандо преди 10 години
не сме на дъното, но сме ***
21
1
 
30
 
! Отговори
Unufri преди 10 години
Аз едно време, като обяснявах на майка ми, че имам двойка по физика й виках, че целия клас имаме двойки, а тя ми викаше - Мен не ме интересуват другите, че имат двойки, интересуваш ме ти, че си със слаба оценка..Та така и с тези червени та червиви чак от наглост комунисти долни! Абе аланкоолу, кой те пита ти на кое място си и че не си на дъното. Виж се, че си затънал до уши в корупция, това коментирай, а не другите как са!
20
2
 
18
 
! Отговори
Радост преди 10 години
Ами постарайте се още малко де! Пак изостанахте в класациите! Мъка, мъка!
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази пък нещастница, вярва ли си?Егати и смешната!А, да и споменаваме ли, че има и други страни като Германия, Австрия, Холандия, Франция, където почти няма корупция или тя е в мижави проценти.Тези комунисти, поне да имат малко срам и да си замъчават, а не да стават смешни и жалки.
18
2
 
19
 
! Отговори
РУМЕН преди 10 години
ЛЪЖЕ ГАДА (както всеки комунист) В отчета има само една графика и тя показва как сме на дъното... вижте сами.ввв. ec.europa.eu/dgs/home-affairs/e-library/documents/policies/organized-crime-and-human-trafficking/corruption/docs/acr_2014_en.pdf
17
2
 
23
 
! Отговори
boc преди 10 години
Боже, Боже!!Не помня някога да сме имали по-неадекватен министър(меко казано)!Абе Монико, абе СтанишеФ, абе Орешарски(тебе поне те спрягат за умен експерт), не виждате ли, не проумявате ли, че тази не става за нищо!Знам, че вие сте казали "****ната й на България, важното е ние да сме добре", ама тази и вас ще закопае!
16
2
 
19
 
! Отговори
С бсп напред преди 10 години
С тези тенденции ше станем първи. С бея, гея и лудия скоро няма да ни има и в класацията.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 15 za maia mangalova sym syglasen 4e e goliama lyjkinia, no i e na pyrvo miasto po naglost
14
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре Мая Манолова ще излезе и ще каже че сме осми в класацията,тя е по-добра лъжкиня от колежката
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече корупция толкова повече бедност щом сме с най-ниски заплати и най-високи партийни субсииди това е признак че е най-голяма корупцията у нас от цяла Европа! и в БГ няма осъден висш държавен чиновник или министър в другите държави има и в Рунъния има! Да защото няма правосъдие в България И как ще има като властта се е сраснала с организираната престъпност независимо БСП или другите отрочета на БКП като СДС или ГЕРБ са на власт
12
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зинаидо ти какво си чела *** ,хората казват ,че сме първи -ти си знаеш твойта ?
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има време да наваксате до май месец и да станем първи ,поне по корупция...