Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова

"Проблемът е голям, но не сме на дъното"
Обновена: 4 фев 2014 07:57 | 3 фев 2014 22:50,
186
Не сме първи по корупция в ЕС, отсече Златанова
Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото

България не е на първо място по корупция в ЕС, има държави и след нас. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова пред bTV. Както Dnes.bg вече писа, по-рано днес беше разпространен докладът на Европейската комисия за корупцията в 28-те страни членки на ЕС.

В една група сме с държави, при които проблемът е най-голям – Литва, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния. Не сме обаче на дъното, каза Златанова. В доклада на Брюксел се посочва, че в страната ни корупцията продължава да се шири.
Според Златанова проблемът „корупция” е общ за 28-членния съюз, а не е „резервиран” само за България и Румъния, каквото внушение се правело.

Добре е този документ да се чете както е написан, а не както им се иска на някои. Ако мислим, че сме най-зле, няма да намерим лечение, каза тя.

„Истината е, че се слага общ европейски проблем на масата и се дават препоръки”, каза още Златанова.

По повод предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборното законодателство, който да бъде проведен заедно с евровота през май, Златанова коментира, че той би „разфокусирал” хората от важните европейски теми. Освен това, за да има информиран избор по такива важни за страната въпроси като изборните правила, трябвало да има време за продължителен широкообществен дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
0
 
! Отговори
анна преди 10 години
хахаха- аа хич не сме, хайде моля ви се, сусипахте ни още толкова страната, тъкмо малко бяхме тръгнали а вдигаме глава. Гадни комунисти
149
1
 
0
 
! Отговори
мечо преди 10 години
Това не ни задоволява госпожо,когато си заминете ще сме доволни !
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не сме първи по корупция защо ни отрязоха европарите? А и това какво трябва да означава, че правителството има за цел първото място?
147
1
 
0
 
! Отговори
Галя преди 10 години
И това трябвя да ни успокои ли? А..добре, действайте си корупционните схеми, щом не сме първи,,,може..може...
146
1
 
1
 
! Отговори
Мая преди 10 години
И това да ни успокои???
145
1
 
2
 
! Отговори
ТОНИ преди 10 години
САМО ПРАХ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СКОРО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КЪДЕ ОТИДОХА ТЕЗИ БЕЗСМИСЛЕНИ МИЛИАРДИ ЕВРО ЗАЕМИ КОЙТО ВЗИМА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ ОТИДОХА ТЕЗИ ПАРИ ? В КОЯ БАНКОВА СМЕТКА СЕ ПОТУЛИХА ?
144
1
 
0
 
! Отговори
Камачо преди 10 години
С това ли трябва да се успокояваме, че има и по-зле от нас. Отвратителна ***, станала министър чак, жалка, а и противна на всичкото отгоре. Когато и да подадете оставка ще е късно...
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зинаида Златанова е трансексуалният вариант на Зинедин Зидан.
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еми като не сме първи пък да вземем да станем да му се не види. Не може все ние да сме изостанали. Почвайте да смучете яко от чучура и да станем първи поне в едно нещо.
141
0
 
2
 
! Отговори
бат пеци преди 10 години
Ние не но вие от ДПС сте.
140
1
 
2
 
! Отговори
констатиращ преди 10 години
То да се бориш с корупцията не е като да си чистиш носа или зъбите със собствения език пред всички.
139
1
 
5
 
! Отговори
дорето преди 10 години
Права е Златанова - точно тяхното правителство са първи в света по корупция - няма и няма да има страна ,която да ни бие по този параграф
138
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 10 години
Последните десетилетия Европа е тръгнала стремително надолу. Напълни се с всякаква ***, корупцията нарастна, доходите спаднаха, появи се огромна дупка между богатите и другите. Всичко това след реформите за ограничаване на държавните регулации, най-вече в полза на банкери и монополисти. Производството се изнесе в Китай, безработицата нарастна (средната младежка е 25%). Така, че не ние вървим нагора, а Европа надолу.
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До г-жа Златанова - Скъпа госпожо Златанова това, че не сме първи нека не ви тревожи, с големи крачки сме тръгнали натам и скоро никой няма да може да ни го вземе първото място.Дано някой ден да разберете всичките управляващи а и останалите, че това е класация в която не искаме да фигурираме а не да сме в златната среда или на върха. Дано да схванете, че има нормални начини за вършене на работа и в момента никой не ползва нито един от тях защото с подкупи е по-лесно.
136
1
 
0
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Ха-Ха ! Няма ли най-после поне едно първо място да вземеме ?
135
4
 
2
 
! Отговори
lusi vasileva преди 10 години
Бедна България не е на първо място по корупция,защото бедния човек не може да корумпира.Вижте скандалите в Испания,Италия,Турция.Ето това е мащабна корупция.
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чубака от това най-смешно, даже трагично правителство раздада единия милиард и сега ще теглят още 4 милиарда! Явно им се услади много далаверата да прибират паричките, а народа да плаща лихвите! Ашкулсум, машалла, аферим червени ***-ефендита!!
133
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
прав си 157,същите са , като предишните...
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По думите на госпожата излиза, че всичко си е нормално. Да, ама за обикновения гражданин не е така. Всъщност когато си замесен в корупционни схеми, няма какво друго да кажеш, освен да се правиш, че няма проблем.
131
1
 
9
 
! Отговори
Степенуване преди 10 години
Тъпо, по- тъпо, най- тъпо, зинаидно!