Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа

С нелеката задача се е нагърбил Хасан Хаджихасан от ДПС
4 фев 2014 08:25,
121
Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа
Снимка: Impact Press Group

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Депутати ще внесат отново поправка в Закона за здравето, с която ще искат облекчаване на пълното цигарено табу в заведенията. Това потвърди пред Нова тв Хасан Хаджихасан от ДПС, който е един от бъдещите вносители на законопроекта.

Още по темата

Той предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22:00 часа.

Според Хаджихасан така ще отпадне основната тревога, че заради цигарите семейства с малки деца не могат да посещават заведения.

Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март.

Припомняме, че смекчаването на пълната забрана за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Още в началото на мандата кабинетът се обяви за компромис, който да удовлетворява и пушачи, и непушачи.

Предишният опит обаче забраната за пушене да бъде отменена беше неуспешен, тъй като мнозинството депутати гласуваха против.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам кой човек и за чии *** настройва пушачите срещу непушачите в БГ. Нима определянето на всеки пушач като "спонсориращ Турската икономика", "***", "член на ДПС" и т.н. е толкова модерно ?Или пък бих казал политическата дестабилизация на БГ е главната ви цел.
79
0
 
25
 
! Отговори
Zlatin.Mladenski преди 10 години
*** мръсни!
78
1
 
33
 
! Отговори
оставка преди 10 години
оставка бе ***! Оставка! Докога мислите че ще успеете да изсечете българската гора? Пуснете да ни тровят по заведенията пак? оставка!Оставка червени и дпс ***!
77
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то си е паднало, нужно е само да се узакони фактическото положение.
76
2
 
26
 
! Отговори
Никотиново лоби преди 10 години
Ето сега ще видим част от лицата на мафията която внася този закон а останалите които ще го подкрепят.
75
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яяяяя се спрете бе, аз съм пушач закоравял но не съм ***, не съм и последния бедняк, или ***, против съм и закона да се пипа. Свикнах да пуша навън и да не преча на останалите, естественно понамалих и цигарите!!!! БСП и ДПС да престанат
74
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пореден опит на другарите с фесове да ни убиват бавно и сигурно!
73
8
 
26
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Аз пък искам да спрете да пушлявите с 20 годишните си кошници и да тровите въздуха с изгорели газове. Затова трябва паркирането да е платено 24/7 в целия град. Тогава съм съгласен да остане и забраната за пушене.
72
7
 
41
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е, че никотиновия дим пречи на хората около пушача, а добре се знае, че правата на един човек свършват там, където започват да нарушават правата на другите хора. Единственото разумно решение е, да се пуши само на определени места оборудвани специално за пушене и за нищо друго, т.е. да има пушални и само в тях да се пуши, а навсякъде другаде хората да са свободни да дишат въздух без тютюневата смрад.
71
1
 
42
 
! Отговори
Само вижте! преди 10 години
"Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март." Вече и "Атака" си подкрепят ДПС...Това е пародия, а знаете ли ако има избори какво ни чака? АБВ плюс БСП плюс Бареков плюс ДПС - още по-зле! С кеф да напуснеш тази държава!
70
7
 
37
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Добре, сядаш на заведение да се храниш и примерно 10 човека не пушат. Но на някой *** кифла и е скучно и запалва една цигара защото няма какво да прави. Останалите 10 човека трябва да дишат и да се тровят докато се хранят. Даваш пари някой да ти сготви и да ти е приятно, а на съседната маса друг те трови с една цигарка за няколко стотинки. Трябва да се забрани тотално пушенето в закрити помещения. Не знам, когато някой пуше в заведение на полицията ли трябва да се обади човек ?
69
7
 
39
 
! Отговори
пУшаЧ преди 10 години
Абе стига с тая тема бе! Ще спазвам правата на хора които ни тровяТ!! Що за извращение?! Който иска да се трови = излиза навън и го прави!Решението си е лично !Но не да страдат много хора заради някой си безволви *** решил че така е по-добре! Огледайте се - най-масово пушат най-бедните - *** ,социално слаби,бачкатори...Все хора с нисък доход ,но нямащи друго щастие...Аз *** - непушач не съм виждал...И още нещо от моят си опит - спрях цигарите през 2009 и сега пърхам като канарче
68
0
 
32
 
! Отговори
..... преди 10 години
поредния популизъм от страна на тройната коалиция! Факт е че забраната няма да падне никога! Просто се правят на загрижени видиш ли за собствениците на заведения
67
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблема е, че вместо да се контролира забраната и нейното спазване хората искат да си променят закона за по-лесно. Така няма да има наказани собственици, които разрешавайки пушенето са в нелоялна конкуренция с тези които спазват забраната, Няма да има нужда от проверки по места - *** докажи, че някой е пушил преди 22 или след като всичко е вмирисано. Въобще пълна идилия. Народа песен ще запее чак. Ако това е решаване на проблемите направо нямам повече думи.
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4.02-MEJDUNARODEN DEN NA BORBA S RAKAPODHODQSHTA ZA DENQ NOVINA............
65
1
 
27
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Какъв контрол в заведенията?!Снощи ватмана си пушеше в трамвая около 23 часа...Тази забрана е само на книга и да се взимат рушвети.
64
2
 
23
 
! Отговори
пена преди 10 години
То и в момента има неофициална забрана да се правят проверки и съответно на всякъде се пуши...
63
0
 
18
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
До Monster cockyМай само тази глупост успя да измислиш. Явно ти липсва интелектуален ресурс да се аргументираш и затова само мучиш и плюеш.
62
9
 
29
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Миналата седмица ходих на дискотека и понеже беше студено навън, разрешиха да се пуши вътре. Не знам, аз ли отвикнах от цигарения дим или какво. Но нея вечер ми се стори ужасно, как да се забавляваш когато някой *** селянин комплексат стои до теб и те трови с тъпата си цигара, защото не знае какво да прави и му е хубаво да си пуши. Стоях до 2 часа и не издържах повече. После писах и на управителите. Ако разрешат пушенето, аз ще спра да ходя на места където се пуши. Особенно в ресторанти
61
2
 
29
 
! Отговори
Бохем преди 10 години
И сега се пуши по заведенията.