Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа

С нелеката задача се е нагърбил Хасан Хаджихасан от ДПС
4 фев 2014 08:25,
121
Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа
Снимка: Impact Press Group

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Депутати ще внесат отново поправка в Закона за здравето, с която ще искат облекчаване на пълното цигарено табу в заведенията. Това потвърди пред Нова тв Хасан Хаджихасан от ДПС, който е един от бъдещите вносители на законопроекта.

Още по темата

Той предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22:00 часа.

Според Хаджихасан така ще отпадне основната тревога, че заради цигарите семейства с малки деца не могат да посещават заведения.

Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март.

Припомняме, че смекчаването на пълната забрана за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Още в началото на мандата кабинетът се обяви за компромис, който да удовлетворява и пушачи, и непушачи.

Предишният опит обаче забраната за пушене да бъде отменена беше неуспешен, тъй като мнозинството депутати гласуваха против.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
29
 
! Отговори
Iwan преди 10 години
Как може да сте такива предатели и интересчии?! Нямате никакъв срам и страх от този народ! Мисленето ви е на ниво 19 век...Когато и да ви стигне дамата с косата, все ще е късно.
19
5
 
39
 
! Отговори
депутат преди 10 години
Няколко души от БСП-ДС са получили сериозна сума от кръчмарите и сега трябва да я заработят. Иначе на всички ни е ясно, че няма как пушенето да е пречка за оборота на заведението. Като пиеш едно кафе от 1 лв. с или без цигара все тая. В цяла Европа е забранено пушенето на обществени места и никой не се оплаква.
18
5
 
32
 
! Отговори
KDK преди 10 години
А непушачите какво да правят? И те да не излизат по барова а да си седят в къщи, за да не се умиришат на цигари и да не дишат на пушачите дима.
17
4
 
39
 
! Отговори
redordead преди 10 години
абе по всички проучвания хората, над 65% са против падането на забраната, депутатите гласуваха със съкрушително мнозинство - пак против - тия докога ще харчат грешни пари за нещо, което е пбречена кауза?
16
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В барове и заведения в ЕС се пуши в Австрия и Чехия, частично в обособени помещения както беше при нас в Дания, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург,Малта, Румъния, Словения, даже и в Швеция има специални помещения.
15
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе да отпада бе, дреме ми. нека си димят в заведенията. непушачите няма да ходим по заведения, к`во толкова. не е края на света, ако не ходиш по заведения.
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа"По принцип мисленето на тези хм "родители" се ограничава до това:Моито бебинце го тренирам да става баровец от мальък. Че как нема да ходим по баровете с него след 22 часа ? Ами тиз лошите пушачи и пушачки го тровят. Ъйййййй че лоши. Амън.
13
16
 
25
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
Като не ви се диша тютюнев дим марш на сладкарница или някоя закусвалня.Кои сте вие със скъсаните джобове да придавате някакъв тон на бизнеса смешни индивиди,със сигурност се въртите под опашката на мама и татко за някой лев мижитурки .Да се върне малко тая казарма,че се изпедерастихте ве ей меки китки
12
4
 
27
 
! Отговори
Опаа! преди 10 години
Припомняли че това било предизборно обещание!? Няма такова нещо! Това е обещание на няколко депутата към няколко "бизнесмена" да върнат закона и да вземат едни ПАРИ! Това си личи от настървението и упорството с което натискат за пушенето! Явно им се изплъзват пачките! ПРОДАЖНИЦИ! ЛОБИСТИ! БЕЗСРАМНИЦИ! ПРЕСТЪПНИЦИ! КОМУНИСТИ! ОСТАВКА!!!
11
0
 
22
 
! Отговори
kiro преди 10 години
Спешно си оправете заглавието, че има точно обратен смисъл.
10
15
 
25
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
До ДСТи бил ли си въобще в Европа ве ***,аз в момента се намирам там ела да видиш дали се пуши или не ,а въпроса с парите за хляба може да ги нямаш ти .А тези които имат и за цигари ще си пушат,заради това съм затворил заведение и 10 души са останали без работа и съм емигрирал заради такива като вас изчадия неземни.
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДДС на тутуна да стане 50% и никакво пушене на закрито.
8
6
 
32
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Хасан Хаджиосран да си стяга багажа
7
4
 
29
 
! Отговори
й преди 10 години
Не е само тоя хасан.Другото име е спас панчев от червените- в комбина са двете партии-подривници!!!Пиша имената им с малки букви в знак на неуважение!!!!
6
1
 
23
 
! Отговори
Само питам № 3 преди 10 години
Иначе ако не отидем там - какво ще стане ?
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идват и избори ловът на баламурници почна.
4
8
 
39
 
! Отговори
1 преди 10 години
Турчин,в турция не се пуши , в България да се пуши.Батал ненормален ние сме европейска държава и у нас няма да се пуши.ТОЧКА по въпроса.
3
19
 
22
 
! Отговори
tumnia1 преди 10 години
Няма Европа *** тук е България, ще се съобразяват с нашите изискания :)
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо нема
1
10
 
54
 
! Отговори
ДС преди 10 години
А е престанете с това пушене. Пари за хляб нямате. А пушенето ви е най-големия проблем. Такъв е закона. Така е в ЕВРОПА. Нали все с тях се сръвняваме.