Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа

С нелеката задача се е нагърбил Хасан Хаджихасан от ДПС
4 фев 2014 08:25,
121
Пореден опит да падне пушенето в бара след 22 часа
Снимка: Impact Press Group

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Депутати ще внесат отново поправка в Закона за здравето, с която ще искат облекчаване на пълното цигарено табу в заведенията. Това потвърди пред Нова тв Хасан Хаджихасан от ДПС, който е един от бъдещите вносители на законопроекта.

Още по темата

Той предвижда заведенията, които вече разполагат с изолирани зали за пушачи, да могат отново да ги използват. А в останалите, където такива зали няма, да може да се пуши след 22:00 часа.

Според Хаджихасан така ще отпадне основната тревога, че заради цигарите семейства с малки деца не могат да посещават заведения.

Депутатът от ДПС обясни, че инициативата му има подкрепа в БСП и "Атака". Законопроектът ще бъде внесен в началото на март.

Припомняме, че смекчаването на пълната забрана за пушенето на закрито бе едно от предизборните обещания на БСП. Още в началото на мандата кабинетът се обяви за компромис, който да удовлетворява и пушачи, и непушачи.

Предишният опит обаче забраната за пушене да бъде отменена беше неуспешен, тъй като мнозинството депутати гласуваха против.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Едно си баба знае, едно си баба бае!
99
1
 
18
 
! Отговори
1+2=3 преди 10 години
ОСТАВКА!!!
98
2
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 103-мест преди 10 години
Искаш да местиш, ама няма какво атрофирал го е никотинът.Нормалните хора пък го местят, че ти не влизаш в заведение. Леле, какво ще правим без просташка отрова, пускана от селендури. Мъ-ъ-ъ-ка-а. Най-после чист въздух в ресторантите и кръчмите като те няма там, щото и като не пушиш увоняваш на простащина всичко наоколо си. То и на улицата тебепособните воните, пречите на хората да дишат, като вървят, заради вас, простаците, безволеви и *** самоубийци, но и убийци на нормалните хора. Неграмотнико-о-о.
97
2
 
20
 
! Отговори
До „дядо Йоцо”- Мунч преди 10 години
Като гледам тука, едно сметище *** наркомани, барнали порока, не могат да се преборят с него,пушат като запалено гюбре, смърдят на *** ***, замърсяват въздуха, тровят себе си и околните, ние им плащаме лечението от рак и други белодробни страхотии, а те викат ли, викат, че видите ли те са умните, те са правилните. Е...га ти селендурската простащина и нагла тъпотия. Искат нормалните хора да станат като тях извратеняци наркомани с висящ олигавен фас от устата, кървясали виснали клепачи, гнусна като свинско грухтене кашлица...
96
2
 
18
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Ало, непушачите! Наливайте още вода в мелницата на ДПС, поддържано от Родопския си електорат тютюнопроизводители и на БСП, сбирщина от кръчмари (работническата класа на 2014) щото останалите са крупни олигарси. Аз пък искам да се забрани и пиенето на твърд алкохол в заведенията, щото като се напоркат беснеят и ми вредят на здравето! Пушачите не се бият, не крещят и не издевателстват над цялото заведение! Но цар Киро има силна поддръжка в парламента...плаща си. А Местан втвърдява електорат
95
1
 
21
 
! Отговори
Факт преди 10 години
След няколко години, когато над половината електорат ще са ***, пушенето ще се върне в заведенията. Все пак никоя партия не иска да загуби по-голямата част от електората.
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, защо така депутатите от ДПС все правят неща, които са вредни за българската държава? Все правят закони, които са вредни за здравето на хората? Все не приемат правни норми, които защитават здравето и земята на българите? Защо така, а?
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местим го за забраната, не стъпвам в заведение откакто я приеха. Но си научих урока за Селяни и сикаджии глас няма да дам. Имаше едно постановление гласувано 2010 година със срок до края на 2010 година , което все още не е отменено. Трите дни от болничните които трябва да тиги плаща работодателя.
92
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забраната за пушене пада или пада правителството.
91
10
 
20
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 10 години
Като ви гледам тука една камара полунепросветни *** , не само че са непушачи ами и на заведение не са стъпвали,а мнения прилагат.Ами отворете си заведения ,забранете тютюнопушенето и си седете да дишате чист въздух на първия месец ще квичите на умряло следователно.......Глупав народ-слаба държава.....първо си отбийте военния дълг към страната *** недорасли
90
0
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
За да спре да се повдига тази *** тема за цигарите, спрете да пускате бюлетина за БСП и ДПС. И яки глоби и отнемане на лицензи на нарушителите, иначе само ще си разтягаме лукуми по форумите.
89
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ..пушач съм и то заклет но мисля че забраната трябва да остане .И да се спазва.
88
4
 
34
 
! Отговори
d преди 10 години
Пушенето в бара след 22 часа и в момента и факт! Затова искам да тегля п.... майни на всички собственици на заведения, които карат сервитьорките да слагат чаши с напоени с вода салфетки по масите. Една голяма псувня и за всички пушачи, които се възползват от това, тровят ни и ни вмирисват! Развалял му се кефа на пушача, като трябва да излиза навън.. ай сиктир бе!
87
3
 
26
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
до Просто , ясно/ Преди няколко вечери бях в дискотека, лудница и всичко живо пуши! Щ е почнеш да обикаляш всички маси да ги молиш да си изгасят цигарите ли?! Управител не се вижда.. Имаше и хора, които си излизаха навън и си пушеха! Е, мен лично въпросното заведение ме изгубиха -повече няма да ходя там...И това е бегъл пример от целия проблем с пушенето...
86
9
 
23
 
! Отговори
боко преди 10 години
Най-справедливо е да има места за пушачи и непушачи, както беше преди време. Какво толкова го умуват?
85
3
 
23
 
! Отговори
Просто, ясно преди 10 години
Когато забраната не се спазва в някое заведение, където сме отишли, отивам директро при хората и ги моля учтиво да загасят. Напомням им, че има забрана. Никой досега не се е противопоставил. В случай че го направи и ако не получа съдействие от управителя, може би ще откажа да платя сметката си. Дори да не се спазва навсякъде, забраната ми дава право да изискам прекратяване на пушенето и на тоя етап това е важно за мен.
84
13
 
23
 
! Отговори
7 преди 10 години
Непушачите, недейте само да пищите, ами си използвайте малко пипето. Тази забрана си е талибанска и докато я има и за вас няма да е добре - в момента не ми е проблем да си пуша дет си искам - никой не спазва "забраната". Така че по-добре ще е това с отделните зали, поне да имате де си дишате чистия въздух, защото сега нямате
83
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пр*сти ***, хиляда дребни тарикатлъка ще измислят за да се тровят
82
7
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Пушенето е смъртоносно заболяване, предавано по въздушен път. Вдишвайки чуждият дим, аз развивам зависимост към никотина. В този ред на мисли, ако някой одобри пушенето на затворени обществени места, той одобрява умишленото разпространение на заразна болест...което май беше престъпление по смисъла на НК....
81
2
 
30
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Забраната в много заведения въобще не се спазва! Институците не работят, оплакваш се и ти връщат писмо: "Не констатирахме нарушения!", а ти си видял с очите си , че се пуши!!!!! Такава е нашата мила родна картинка - батко и братко, нашите и вашите, заведението е на еди кой си, все сме големи тарикати...Така беше при ГЕРБ от първия ден на забраната, така и при тези....