Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното

Дебатът бе разгорещен и се превърна в историческа справка
Обновена: 5 фев 2014 17:24 | 5 фев 2014 11:53,
100
Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното
Христо Бисеров. Снимка: архив, Булфото

Парламентът създаде временна анкетна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка на Христо Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС.

Депутатите ще нищят и образуваните наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание от страна на ексдепутата.

Още по темата
Комисията ще търси и доказателства за потенциалното неправомерно изтичане на информация по скандала от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за кореспонденция и среща между Бисер Миланов–Петното и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първоначално комисията трябваше да се занимава само с Христо Бисеров, но по предложение на ДПС предметът на комисията беше разширен.

Красимир Ципов от ГЕРБ поиска комисията да се занимае и с данните за срещи на Бисер Миланов с министър-председателя Пламен Орешарски, както и с председатели на комисии и журналисти, както и потенциална схема с купуване на гласове във Варна. Предложението му обаче беше отхвърлено.

В историческа справка се превърна дебатът за създаването на временната анкетна комисия. Премина се през идеи да се разследва цялото управление на Иван Костов, приватизационните схеми, действията на Емел Етем като министър по бедствията и авариите.

"Историята и паметта са нещо страшно. Господин Бисеров е извършил престъпление по служба. Трябва да се върнем да видим какви собствености на държавата са взимани около Момчилград и Кърджали и как са препродавани обратно. Недейте да смятате, че българският народ е сляп и не вижда, че тука поголовно се краде", каза Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Първото официално предложение за разширяване на дейността на комисията дойде от ДПС. Йордан Цонев поиска да се установят и всички факти и обстоятелства, свързани с кореспонденция между Бойко Борисов и Бисер Миланов– Петното, след като в медии изтече информация, че Петното е ходил в дома на Борисов, макар лидерът на ГЕРБ да отрече за подобна среща.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък направи предложение комисията да се запознае и с всички факти, довели до решението на съпругата на Сергей Станишев – Моника, да върне средства по европроекти. От споменаването на Петното Ципов се присети да иска да се разследват и данните за срещи между Петното и Пламен Орешарски.

Чуха се и предложения комисията да разгледа случаите с бившите депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков, който вече четвърти ден излежава присъда от 5 години във Варненския затвор.

Направиха се и няколко опита дебатът да се върне в приемливи рамки. Това обаче не стана. В крайна сметка дебатът премина през лидера на "Атака" Волен Сидеров, неговите пътувания, комисията, която ръководи, действията на Цветан Цветанов като вътрешен министър и основно Бисер Миланов.

"Петното стана по-известен от всички артисти", заключи темата Вежди Рашидов.

Новосформираната комисия ще работи 3 месеца и в нея влизат 12 народни представители, разпределени на паратитен принцип.

Председател стана Сияна Фудулова от левицата. Членовете от Коалиция за България са: Атанас Пъдев, Кирчо Карагьозов и Сияна Фудулова, от "Атака" – Любомир Владимир, Деница Гаджева и Калина Балабанова. От ГЕРБ членове са Веселин Вучков, Стефан Дедев и Снежана Дукова, а от ДПС – Янко Янков, Хамид Хамид и Ахмед Башев. Опозицията настояваше начело на комисията да застане Вучков, но пленарната зала не одобри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
1
 
! Отговори
Мишо бирата преди 10 години
А за мен Мишо-бирата кога ще има комисия ? Бойко,влез в затвора по-безопасно е ...ще си защитен от Сретан Йосич/Амстердама/
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАНЧО МЕНТАТА МНОГО АКЪЛИ ДА НЕ ДАВА.2004 ПРАШТАШЕ ШОФEРА СИ ПЕТКО ВЪВ ВАРНА ДА СЕ ПРАВИ НА МУТРА И ДА МУ СЪБИРА ПАРИ ОТ ДЛЪЖНИЦИ,ПА ПОСЛЕ ДОЙДОХА ПОЛИЦАИТЕ И АРЕСТУВАХА ПЕТКО,ТА ТОЗ ПЕТКО КРАДЕШЕ МНОГО ПАРИ ОТ ВИНИ СЛИВЕН НАКРАЯ ТОДОР БАТКОВ ИЗГОНИ ДАНЧО ОТ ЗАВОДА,ПОСЛЕ ОБЪРНА ЯГУАРА НА ДАНЧО ,ЯГУАР КОЙТО ДАНЧО ПРИДВИДЛИВО ПИСА НА ЖЕНА СИ.ОПЛАКВАЛ СЕ ЧЕ НА ПЕТЪР ЖОТЕВ НОСЪТ МУ БИЛ МНОГО ГРОЗЕН И ГО БИЛО СРАМ ДА ХОДИ С НЕГО ПО ЧУЖБИНА
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хе-хе поредната поръчкова комисия!!! Защо са отвхърлили разследването на Станишева? Ще разследваме *** и разни други ***, само прах в очите се хвърля... Смешници!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз чичак го лъзнаа здраватаДали ще престъпи омерта?Зависи от очакваната присъда.Като нищо ще стане защитен свидетел.
43
0
 
11
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Само не разбрах петното от човек на Барека как го лепнаха на Бойко?
42
0
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 10 години
До анонименХа ха, то се вижда кой е ***! Още като ни даваш за пример Бареков! Предложения и пожелания всеки може да прави! Тоя като си отвори устата и само помия се излива от там! Аман от наивници и шарани!
41
0
 
7
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
Дано още от тези мошеници в ДПС отидат в затвора
40
6
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 10 години
Но знаеш, че Сикаджийската мутра е депутат, нали? Чети внимателно - него ще разследват.
39
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Не е *** този който вярва на очите си ,защото всички видяхме петното при кой ходи и как се изявява . Но са *** тези които вярват на компромати и пропаганда , в случая силния електорат на БСП ДПС и атака.
38
2
 
9
 
! Отговори
Яяяяя преди 10 години
Не знаех,че Петното е депутат и ще го разследват заедно със ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ДЯСНА РЪКА НА АХМЕД ДОГАН ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ.Какви хора си избираме ние-русофилите -един разжалващ и биещ полицаи Кубинец,Украинец,Общата,Мастичката,агент Павел,аген Сава-Разпределителя,агент Гоце,Заобления КОЙ,областни управители от Турция,май.Пък всички били и патриоти,ама кат Пишурката,дето ода щял да пише на баба си на х......
37
1
 
16
 
! Отговори
УЖАС! преди 10 години
Жадните за власт ДПС, БСП, Атака и заместника им Бареков превърнаха държавата в долнопробна порнография! Всеки ден ни занимават само със скандали и мятане на помия наляво и надясно! Не са свършили работа за една стотинка, теглят заеми безчет и приказват празни приказки за светлото бъдеще! Всичко това на фона на жълтия картон дето ни показаха от ЕС! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТИЯ ПОДОБИЯ НА ПОЛИТИЦИ?! ВЪН ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! ОСТАВКА! ОМИТАЙТЕ СЕ, ДОКАТО НЕ СМЕ ВИ ИЗРИНАЛИ!!!
36
10
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
*** стига сте се занимавали с тия мафиоти,нищо не става от тях,а прочетете какви предложения за референдум прави Бареков.И ако това стане тези депутати ще ги гледаме вече през крив макарон.Но вие сте толкова *** че нищо няма да разберете.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ СИ ЯЖ СОПОЛИТЕЕЕ,ЕЙ ТОЯ БИСЕРОВ,МНОГО ГРОЗЕН НАВИК
34
1
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 10 години
Абсолютно се доказа връзката между Бареков и ДПС-БСП! Узакониха я дето се вика! Обичайте се докато смъртта ви раздели! Младоженеца може да целуне булката! Петно, дай пръстените...!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Бисеров сигурно умира от страх,ако е все още в БЪлгария.
32
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Заглавието е абсолютно подвеждащо и противоположно на самата статия. Защо?
31
1
 
5
 
! Отговори
Схемата преди 10 години
Цирк ДюБарек казва Петното е на Бойка -> ДПС излиза от парламентарната трибуна съобщава за прегръдка на Бойка с Петното -> ДПС предложение за комисия Бойка и Петното -> приета комисия в парламента Бойка и Петното. Ето Ви как се прави политика в БГ. Интересно ми е как е отразено по Пеевските медии, ама не много ;-)
30
11
 
2
 
! Отговори
ром с манго преди 10 години
Бат*Бойко е невинен само ГРОБ.Аз и *** пак ште гласуваме за него заштото е *** като нас и ни раздава пръжоли.
29
1
 
15
 
! Отговори
eххх преди 10 години
Липсва ми Бисеров да си призная...С интерес гледах как едновременно си бърка в носа и в ухото и как ловко сменя ръцете..А и не само там...:)))Правеше страхотни пипени топчета и ги подаряваше на Мая...Много са сладки и Михов също, много ме забавляваше това трио. Дано не му дадат много години...:)
28
0
 
4
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
boje boje kolko prestapnici ima v parlamenta.boje priberi gi ako li ne ste ti gi pratim.nadali ste gi pribere-nikoy neiska bokluci.