Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното

Дебатът бе разгорещен и се превърна в историческа справка
Обновена: 5 фев 2014 17:24 | 5 фев 2014 11:53,
100
Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното
Христо Бисеров. Снимка: архив, Булфото

Парламентът създаде временна анкетна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка на Христо Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС.

Депутатите ще нищят и образуваните наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание от страна на ексдепутата.

Още по темата
Комисията ще търси и доказателства за потенциалното неправомерно изтичане на информация по скандала от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за кореспонденция и среща между Бисер Миланов–Петното и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Първоначално комисията трябваше да се занимава само с Христо Бисеров, но по предложение на ДПС предметът на комисията беше разширен.

Красимир Ципов от ГЕРБ поиска комисията да се занимае и с данните за срещи на Бисер Миланов с министър-председателя Пламен Орешарски, както и с председатели на комисии и журналисти, както и потенциална схема с купуване на гласове във Варна. Предложението му обаче беше отхвърлено.

В историческа справка се превърна дебатът за създаването на временната анкетна комисия. Премина се през идеи да се разследва цялото управление на Иван Костов, приватизационните схеми, действията на Емел Етем като министър по бедствията и авариите.

"Историята и паметта са нещо страшно. Господин Бисеров е извършил престъпление по служба. Трябва да се върнем да видим какви собствености на държавата са взимани около Момчилград и Кърджали и как са препродавани обратно. Недейте да смятате, че българският народ е сляп и не вижда, че тука поголовно се краде", каза Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Първото официално предложение за разширяване на дейността на комисията дойде от ДПС. Йордан Цонев поиска да се установят и всички факти и обстоятелства, свързани с кореспонденция между Бойко Борисов и Бисер Миланов– Петното, след като в медии изтече информация, че Петното е ходил в дома на Борисов, макар лидерът на ГЕРБ да отрече за подобна среща.

Десислава Атанасова от ГЕРБ пък направи предложение комисията да се запознае и с всички факти, довели до решението на съпругата на Сергей Станишев – Моника, да върне средства по европроекти. От споменаването на Петното Ципов се присети да иска да се разследват и данните за срещи между Петното и Пламен Орешарски.

Чуха се и предложения комисията да разгледа случаите с бившите депутати от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков, който вече четвърти ден излежава присъда от 5 години във Варненския затвор.

Направиха се и няколко опита дебатът да се върне в приемливи рамки. Това обаче не стана. В крайна сметка дебатът премина през лидера на "Атака" Волен Сидеров, неговите пътувания, комисията, която ръководи, действията на Цветан Цветанов като вътрешен министър и основно Бисер Миланов.

"Петното стана по-известен от всички артисти", заключи темата Вежди Рашидов.

Новосформираната комисия ще работи 3 месеца и в нея влизат 12 народни представители, разпределени на паратитен принцип.

Председател стана Сияна Фудулова от левицата. Членовете от Коалиция за България са: Атанас Пъдев, Кирчо Карагьозов и Сияна Фудулова, от "Атака" – Любомир Владимир, Деница Гаджева и Калина Балабанова. От ГЕРБ членове са Веселин Вучков, Стефан Дедев и Снежана Дукова, а от ДПС – Янко Янков, Хамид Хамид и Ахмед Башев. Опозицията настояваше начело на комисията да застане Вучков, но пленарната зала не одобри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
26
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
Не ни е толкова къса паметта и видяхме по телевизиите с кого се среща Бисер Миланов Петното - престъпник, току-що излязъл от затвора - с Орешарски, с Корнелия Нинова, с Мая Манолова да дава акъл за Изборния кодекс, с Цветлин Йовчев на когото обеща да арестува протестиращите и да помага за опазването на реда в държавата - престъпник се среща с престъпници.
26
0
 
9
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 години
А лелееееееее !!! Тия в Народното Събрание ще се избият кой повече е крал и кой да е на власт та да краде.... ПОМОЩ ! БСП=ГЕРБ=ДПС= БКП
25
12
 
2
 
! Отговори
Iliyco преди 10 години
Ataka I Gerb OUT. da jivee DPS
24
0
 
17
 
! Отговори
www преди 10 години
ЗАЩО НЕ Е В ЗАТВОРАА ???????????
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАПРАВЕТЕ КОМИСИЯ ЗА КОРУПЦИЯТА В РД"АА"ДАИ ЯМБОЛ,РЪКОВОДЕНА И КОНТРОЛИРАНА ОТ ДИРЕКТОРА ДИКРАН БОХОСЯН !
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До фактТОВА ДЕТО СИ ГО НАПИСАЛ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЗЪБОЛЕКАРА И ПАРТИЯТА МУ ***
21
23
 
3
 
! Отговори
факт преди 10 години
Тук е пълно с платени ГЕРБерасти но колкото и да се опитвате да защитавате вашият идол Бойко Методиев Борисов по-известен като "ТИКВАТА" той рано или късно ще свърши като колегите си...от куршум или в затвора.
20
21
 
0
 
! Отговори
до № 23 преди 10 години
Не,аз не съм тиква ! Тиква е фамозният прякор на една доказана проста мутра от СИК за която глазуваха мутромилиционери,*** и *** като теб...Бог да пази България и никога повече комунизъм и ГЕРБеризъм... с неуважение: ДА-ДА,АМА НЕ :-)
19
0
 
30
 
! Отговори
КРЕТЕНИ преди 10 години
Тия от ДПС са егати наглите ***!? Как може да слагаш наравно следствения Бисеров, крал, лъгал, и т.н. със бръщолевенето на някакъв криминално проявен че бил се срещал с Борисов?! Което на всичкото отгоре не е престъпление? Егати смешната държава сме! Срам ме е че съм Българин вече! Тия се самозабравиха, мислят си че всички са плиткоумни като избирателите им! НАГЛЕЦИ! ДЕМАГОЗИ! НЕКАДЪРНИЦИ! ОСТАВКА!
18
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До да-да,ама неТИ СИ ТИКВА И ВСИЧКИТИЯ, ДЕТО ГЛАСУВАТ И РОНЯТ СЪЛЗИ ЗА БСП, ДПС И АТАСА .
17
25
 
3
 
! Отговори
дедо преди 10 години
Преди много години баба Ванга ми каза че ще дойде ден когато един *** и неук пожарникар ще бъде министър-председател и ще доведе България до банкрут,фалит,мизерия и батак.Народа ще го свали с камъни от власт и България ще се оправи когато го вкарат в затвора...Бог да пази България !
16
1
 
7
 
! Отговори
ми4 преди 10 години
6.Танко_бг къртиш с точния коментар :):))))))Изключително точна картинка за реалния политически живот в БГ.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уважаеми сънародници, парламентарната комисия по случая Бисеров има задачата да замете нещата под дебелия парламентарен килим, а не да търси истината. Защото истината е, че разследването срещу бисеров е докладвано на доган, който е предупредил престъпника да се спасява.
14
0
 
24
 
! Отговори
Иво преди 10 години
А бе аз ли нещо не съм разбрал или Мая Манолова се хвалеше, че е направила промените в новия избирателен кодекс именно с петното!?!?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сетила се мара да се побара
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
статията просто те кара да гласуваш за ГЕРБ
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твърдял някой си от свитата на Петното че същия се срещал с еди кой си -после се разбра че този бил освен другото и от младежкото БСП -обаче *** и техните дружки депесари много услужливо забравят когато Петното бе не седенка при Орешарски ,и как се прегръщаше на снимка с онази дебелогъзата *** и как Бареков му плащаше на това Петно да прави масовки уж от симпатизанти на попиканата му партия . А Йордан Ментата да не злорадства щото ще дойде и Видов ден за такива мошеници като него !!!!
10
18
 
2
 
! Отговори
да-да,ама не преди 10 години
И комисията ще се нарича : "Бисер в тиква с петно" ...Бог да пази България и никога повече комунизъм и ГЕРБеризъм.Мутрите в затвора,а не във властта.
9
29
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
УУУУ... каква сбирщина на платени драскачи ГЕРБерасти има тук! Аз да взема да ви оставя да се хайдакате заедно!!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че ще го осъдят на 2год отсега е ясно ,но поне да върне парите