БСП готова с евролистата, но засега мълчи

Станишев има силен европейски авторитет, смята Кутев
5 фев 2014 09:14,
35
БСП готова с евролистата, но засега мълчи
Снимка: архив, Булфото

БСП засега няма да обяви кои ще бъдат първите пет човека, които ще водят листата на Столетницата за евроизборите, заяви пред Нова телевизия червеният депутат Антон Кутев. Той добави, че първо ще видят другите и тогава ще обявят тяхната листа.

 
„Ако изведем сега нашата листа, всички щяха да се упражняват по нея. Не ни притеснява нищо, ние сме готови с нея и с хората, които трябва да бъдат вътре”, допълни той.

Попитан дали Сергей Станишев е взел решение да води листата, Кутев заяви, че не знае, но лидерът на БСП имал много силен европейски авторитет, който би бил полезен. Той не го губи, ако не е там, добави Кутев.

Още по темата
Според в. „Стандарат“ БСП ще покаже кандидатите си за евродепутати на специално събитие до края на този месец.

Председателят на Европарламента Мартин Шулц, който е и единна номинация на Партията на европейските социалисти за президент на ЕК, се очаква да пристигне в България за представянето на червената листа. Коментираната дата е 21 февруари, посоча още изданието.

„Стандарт“ съобщава още, че Станишев ще оглави евролистата на партията. След него ще са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Според Кутев темата за Георги Първанов и алтернативната листа вляво за евровота е твърде преекспонирана. С какво Първанов и Петков са важни за българите през последните 2-3 години - вдигнаха доходите ли, пенсиите, подпомогнаха икономиката ли, възмути се Кутев. Защо тези хора са толкова важни, че да говорим само за тях, отсече още депутатът.

Относно провеждането на референдум заедно с изборите за евродепутати Кутев заяви, че те винаги са подкрепяли провеждането на такова допитване до хората. „Проблемът на този референдум е, че въпросите не са зададени правилно. Смятам, че има много по-съществени въпроси в момента, които биха могли да се зададат”, аргументира се той.

Като пример той посочи дали да имаме пълно безплатно здравеопазване, което по думите му е много по-важно от това дали да има електронно гласуване.

Попитан смята ли, че българите трябва да решат как да бъдат избирани народните представители, които решават доходите и пенсиите им, той отговори, че това е задължително да бъде тема за обсъждане с хората. „Само че това обсъждане се прави по много различни начини. Референдумът е един от тези начини, но не единственият”, заяви той.

Кутев обаче добави, че все пак е напълно възможно да се подкрепи референдум с редакция на въпросите, които предложи президентът Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Кражбата на *** е оценена на 8 милиарда (не милиона) лева. Един *** крадец винаги следва принципа на алчността, за това и нашия Винету си плаща, защото си мисли, че ще се върне, за да може да краде още и още. Само ние можем да му попречим.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Хора събудете се ! Обидно за нас и страната ни е този елемент да ни облъчва с простотиите си , камо ли да ни управлява!
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Г-н Цацаров, трябва ли обикновените редови юристи да Ви посочват текстовете от Наказателния кодекс, които инкриминират описаните действия на лицето гастролиращо в публичното пространство като "ТИКВАТА от Банкя"!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДениславДо Няма ли други в БСП?Пука му на него, че щяли да му напомнят за далаверите! Ми той може просто да не ходи на места, където могат да го срещнат и да му напомнят! А и - какво ще му стане от едно напомняне?
26
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименОт една страна - вече са готови с листата, но чакат другите да обявят своите листи?! От друга - не знае дали Станишев ще е в листата?! Кое от двете е вярно, все пак?!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ги е страх, че ако има електронно гласуване, вместо възрастните хора, ще натиснат "копчето" внуците им, а пък се знае за кого са те. По-точно, против кого. Убеждаването и доводите в семействата досега не успяха да разбият упорството на зомбираните баби, но с използването на новата техника кой знае? Във всички случаи от БСП ще се борят до последно с такъв вариант, което пък показва, че добре знаят какъв ще е резултатът. Но нали сме за прогреса, модерна лява партия?
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другари и другарки, гответе се за огромна загуба на евроизборите заради недемократичното си управление.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП е готова за бунището
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да четем внимателно, Кутев казва, че лидерът на БСП имал много силен европейски авторитет, който би бил полезен. Той не го губи ако не е там. Значи се допуска, че Станишев може и да не е там. Най-вероятно ще се ослушват докъде ще се развие историята с Моника в ЕС и тогава ще бъде взето решението. И там са хора, и те забравят.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимният 15, преди 10 години
Много емоционално изказване, с много страст! Само че защо според теб страната ни е "едва дишаща"? Колко години БСП самостоятелно или в коалиции имаше пълната възможност да управлява и да даде въздух на страната за да се развива нормално? Какво пречеше на тази стара и опитна партия да направи най-необходимото за да тръгнем напред, както останалите бивши соц.страни? Няма нужда да отговаряш - ние знаем какво: алчността и стремежът на всяка цена цялото народно богатство да премине към шепа хора.
20
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 10 години
След избори всички ревът, че няма избирателна активност. А когато сега има възможност активността да стане 100% мафиотските партии се опъват като магаре на лед.ЗАЩО?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** как са го барнали на снимката - та дрънка :)
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мълчи и чака знак от Меди Доганов.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другаря Кутев ни съобщи ,че ние българите не сме способни да взимаме важни решения като натискане на копче ,от което произтича избор .Кой носи отговорност за кашите ,които в момента забъркват управляващите щом като хората избрали БСП са невменяеми.
16
0
 
1
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Смешници, какъв "силен европейски авторитет" - та той е политически труп там. След изцепките с жена му сигурно тия от ПЕС се чудят как да го разкарат. Дано по-бързо си ходи в родната Украйна, там може да им "помага".
15
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Анонимният, дали се усещаш колко си смешен - къде намеси и Кулезич в управлението, тя сега ви дразни със свободата си да критикува. А в затвора други ще влизат и те не са от ГЕРБ - ако *** имаха нещо сериозно досега и Бойко и Цветанов сто пъти да бяха осъдени, ама няма - само компромати.
14
0
 
1
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Има правописна грешка? Силен еврейски е правилното.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Крайно време е да започне чистенето на Авгиевите обори, в които превърнаха България такива муцуни като Люба Кулезич, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и вся остальная кволочь , защото иначе държавата и народът ще загинат. Само това е пътят на оздравяването чрез хирургическа намеса на закона и прибирането на тези герои на мястото им зад решетките. Времето за действие, след сковаващия страх от мутрите настъпи.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ако БСП проумява мисията си на националноотговорна партия не трябва да допусне тази национална катастрофа. Защото ТЕ чакат, вече съюзени и, предвкусващи бленуваната власт, точат зъби, обградили плячката: герберасти, реформатори, куневисти, резесета, абевета, нефесебета чакат уречения ден, за да нападнат вкупом едва дишащата страна и всеки, подобно на хищник, да отнесе своя дял от пировата победа
11
0
 
2
 
! Отговори
До Българин 6 преди 10 години
Ха, ха! Привържениците на БСП не копаят, а сега си доживяват (да са ни живи и здрави) дълбоки старини в къщи пред телевизорите. Ако имат ток разбира се. Правилно пише в Библията - трябват 40 години преди да се изтрие едно погрешно, изкливено съзнание и мнение за нещата от живота. И истините. Е - остават ни още 15 години.