Електронният фиш развързва ръцете на КАТ

Нови моменти и в регистрацията и при продажбата на коли
5 фев 2014 09:27,
41
Електронният фиш развързва ръцете на КАТ
Снимка: архив, Булфото

Транспортната комисия в парламента ще обсъжда промените в Закона за движение по пътищата, внесени от Министерския съвет през ноември м.г.

Една от идеите е да ни глобяват с електронен фиш за много повече нарушения, отколкото сега. В момента с електронен фиш ни санкционират само за превишена скорост, съобщава Нова телевизия.

Оттук нататък предложението е това да се случва и за преминаването на червен светофар, карането в бус лента, движението в аварийното платно на магистралите, използването на мобилен телефон, неправилно изпреварване, дори неправилно паркиране.

И още: ако купим нов автомобил, ще сме задължени в срок от един месец да сменим талона в местния КАТ. В противен случай ще ни свалят номера. Едномесечният срок за регистрация ще важи и за коли, внесени от чужбина. На практика срокът е удължен, защото сега той е 2 седмици. Ако срокът бъде пропуснат, купувачът ще плати 150 лева глоба, а продавачът - 100.

С измененията вносителите се надяват да бъде прекратена и практиката на румънците, които регистрират колите си у нас, а ги карат в Румъния.

Вече всеки, който продава автомобил на чужденец без постоянен адрес в страната, ще е задължен да го отпише от регистъра и да върне номера му. Ако не го стори, ще плати 300 лева глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
na 9 ti 02 s balgars izvor podraznensam ot slujitelite na mvr / kat 4e ne potarsiha svedenia ot svidetelite na katasstrofata.podraznen sam ot komentarite vav mediite za istinata za katasstrofata koito sam svidetel biah na 30 metra karahme sled mercedesa az se obadih na 112
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"С измененията вносителите се надяват да бъде прекратена и практиката на румънците, които регистрират колите си у нас, а ги карат в Румъния." - че кво лошо има да си плащат данъка тука, а да трошат румънските пътища? Нещо не вдявам.
28
0
 
40
 
! Отговори
dfgdfgd преди 10 години
Щом ще сме толкова стриктни, искаме равни и гладки пътища навсякъде, обозначени с пътна маркировка, пътни знаци и всичко необходимо !!!
27
0
 
11
 
! Отговори
жена преди 10 години
ТА КАРАНЕТО В БУС ЛЕНТАТА И АВАРИЙНОТО ПЛАТНО ПО МАГИСТРАЛАТА,ВЧЕРА НА ЦАРИГРАДСКО ПОСОКА РЕЗИДЕНЦИЯ ВРАНЯ,ДВА ДЖИПА БОГОПОМАЗАНИ КАРАХА ТОЧНО ТАМ КАТО ЛУДИ ,НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАХА С НИЩО И РАЗБИРА СЕ ЗАВИХА КЪМ ПОДЕЛЕНИЕТО НА ВРАНЯ ,КАКВИ ЛИ СА ПАЗЕХА СЕ КАТО ПО ФИЛМИТЕ,ЕДВА ЛИ ЩЕ ГИ ГЛОБЯТ
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нема *** - да му мисли мат'ряла ама мат'ряла не обича да плаща
25
0
 
1
 
! Отговори
'' преди 10 години
в пном пен(камб) махнали градски тран щот нема интерес= щото моторчетата са без номера(и без дан) и прираста на населени=+1
24
0
 
26
 
! Отговори
нали така преди 10 години
купувачът ще плати 150 лева глоба, а продавачът - 100.-АЗ МИСЛЯ ЧЕ ПРОДАВАЧА ЩЕ ГО ХВАНАТ ЗА ПАПУРА ДА ПЛАТИ СТО ЛЕВА,АМА АЙДЕ.
23
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се ли измете тая червена ***, няма живот в тая държава. 70 години бавно ни убиват и унищожават. Това и през турско не е било
22
4
 
36
 
! Отговори
fggffgfgdh преди 10 години
Майкави де*ба нещастна още какво няма да измислите, за да си пълните гушите за сметка на хората еиии.... Постоянно - ОГРАБВАЩИ НАРОДА СХЕМИ !!!! ПРАВИТЕЛСТВАТА СА ВРЕДНИ ЗА НАРОДА. ТОВА Е *** (БОЛЕСТ), КОЯТО ЖИВЕЕ ЗА СМЕТКА НА ХОРАТА ОТ КОИТО СЕ ХРАНИ И ПОДДЪРЖА!!!! НА ПРОТЕСТ И ВСИЧКИ *** ВЪН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
7
 
17
 
! Отговори
redordead преди 10 години
на мен пък един колега ми я регистрира и до 11 часа беше приключил...едва ли е отишъл много преди 9...а относно глобите - не виждам проблем - просто не правиш нарушения и няаш проблем - то не може хем да караш все едно си сам на пътя и да няма санкции...прав е човекът по-долу - даваме паири за подкупи да си затварят очите, а после мрънкаме, че са корумпирани, а никой не се замисля, че 5 пъти ченгета ще те спрат за првеишена, а на шестия ще блъснеш човек...и това може да е ваш близък...
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kolko sgofiori ima znachi imat pari shtom malchat da si plashtat globite.
19
0
 
40
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Сръбският Парламент,мисля,че е ,,Скубщина,,. Нашият по му оива да е ,,Сбирщина,,.
18
8
 
12
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
Единия ден си чесал оная работа, на другия ден спал до обяд, на третия не знам какво си, как да не ти е драго да го глобиш такъв? Остава като иде на гишето и служителката да го гледа тъпо и да си чеше и тя "оная" работа цял ден и идилията ще е пълна! После защо не вървят работите в страната. Свирепи глоби нон стоп да няма време да се почеше тиквата нечистоплътна!
17
1
 
51
 
! Отговори
Маню преди 10 години
Жалко че все Европата гледаме ама нищо не виждаме! В Германия продажбата с регистрацията трае половин час. При нас в милиционеро мутренската държава бщрокрацията е до небесата. Само пилеят времето на хората.Ама така ще бъде с тези дървени глави в парламента и полицията!
16
3
 
29
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Това, че някой е успял да си регистрира колата за два часа съвсем не значи, че по принцип процедурата отнема точно толкова време... Можеш да минеш и за два часа, може да ти отнеме и два дни... Аз 4 часа висях, докато ме извикат за номерата...
15
14
 
15
 
! Отговори
Писна ми преди 10 години
Леле, като чета коментарите само виждам как всички мрънкат. Е защо? Защото ще вземе да ви секне идиотията, да карате като *** стъпквайки всички закони, и след това да не плащате. Ами те катаджиите са корумпирани защото вие ги направихте такива. На мене всичко като ми е изрядно, няма от какво да се боя. Не че защитавам КАТ, или милиционерите, но проблема в момента сме си ние. А за справка на невежите регистрация на кола в Германия отнема също толкова време, колкото и тука.
14
2
 
22
 
! Отговори
ppq преди 10 години
До до 5Аз регистрирах август и ми отне един следобед и следващия ден 2 часа и много нерви и малко:-) псувни
13
1
 
3
 
! Отговори
ppq преди 10 години
До Черен Петъри не само в Германия а и в други страни)
12
2
 
36
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Къде тази регистрация става за час и половина? Аз виждам как хората си остават автомобилите на опашката от предната вечер. После като отвори КАТ за работа с граждани на автомата 10 минути по късно талоните за ред и обслужване клонят към късния следобед и оставаш за следващия ден. Някои агенти си купуват по 30 сеанса на ден и те чакалят да ти предлагат услуги. Нямало корупция.Създават бюрокрация за да може да я продават.
11
5
 
14
 
! Отговори
gun преди 10 години
глупавите румънци си плащат за това а парите влизат в бюджета какъв е проблема