Йовчев обеща: Ще се справим с битовата престъпност

Ресурсът на МВР е достатъчен, убеден е вътрешният министър
5 фев 2014 15:30,
117
Йовчев обеща: Ще се справим с битовата престъпност
Снимка: Булфото

МВР ще се справи с битовата престъпност. Това се зарече вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на изслушването си във вътрешната комисия към НС.

"Явлението придобива такива размери, каквито могат да се отнесат към националната сигурност. Изпълняваме комплекс от мерки, които вече дават резултат. За нас този резултат не е задоволителен", обясни Йовчев. Той се зарече, че стъпките на полицията ще продължат, за да се подобри ситуацията.

Това е проблем, който през последните няколко години съществува. Сега е един от първите моменти, в които имаме намаляване на нивата и има повишаване на разкриваемостта, заяви още министърът.

Той разкритикува предишното ръководство на МВР, затова че е отдавало битовата престъпност на социалната и икономическа криза.

Това е работа на МВР. Ние имаме достатъчно ресурс да се справим с битовата престъпност и ще го направим, зарече се Йовчев. Той обясни още, че не споделя мнението на ексминистъра Цветан Цветанов, че вътрешното ведомство има нужда от по-голям ресурс, за да се справи с този проблем.

Считаме, че ресурсът, с който разполагаме, е достатъчен, заяви Йовчев. Той обясни, че се работи по преразпределение на ресурса. Считаме, че има голям резерв. Засилва се сътрудническият апарат, разработва се и система от извънщатни сътрудници.

Имаме обнадеждаващи резултати, но продължаваме да работим. Няма да чакаме да излезем от икономическата криза, ще се справим, отсече Йовчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
Не ви вярвам преди 10 години
Колкото и жестоко да звучи, може би расистки, справянето с битовата престъпност може да стане при следните условия: Да се унищожи контингентът, който упражнява вродената си наклонност към престъпност. По-хуманния начин - да се изгони от държавата този престъпен контингент. Това са стотици хиляди, в чиито подсъзнание е залегнала простъпноста като начин на живот и битие. Третия начин е затворени обществени места - бандустани, където контингентът, за да оцелее, трябва де си произвежда сам.
92
0
 
1
 
! Отговори
ХА ХА преди 10 години
Абе ние знаем че ви е достатъчен ресурса! Въпроса е защо не си вършите работата?! Другия въпрос е защо пазите Народното събрание, а по селата хората ги е страх да заспят!? Превърнахте държавата в *** рай! КАКВО ИСКАТЕ БЕ, ВСИЧКИ ДА ПОЧВАМЕ ДА КРАДЕМ И ДА ЧАКАМЕ НА ПОМОЩИ ЛИ?! НЕКАДЪРНИЦИ! ОСТАВКА!!!
91
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
oresarski,ovcarov i t.n.t samo im poglednete familiite,tova sa vjat njakoga sloi bg,nizi na nai.dolnii tova e elitat na bg, mrasni zarvuli...
90
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
ne stiga teritoriata v bg,ziganskata-turska sgan zaliva i germania.uzas,hora,
89
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 10 години
golemi gluposti,zasto non stop laze,
88
0
 
0
 
! Отговори
sova преди 10 години
VSICKO PRI SEGASHNITE E V BADESHTE.SMESHNI MANIPULATORI.
87
2
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
Чакай бе, Йовчев, за каква престъпност говориш? Нали Цветанов каза неведнъж, че се е справил с цялата престъпност и повече няма такава у нас?! Значи ти нямаш работа там, а Цветан Велики е свършил всичко преди теб и след Него няма нищо за правене...
86
0
 
0
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 10 години
До до 83да, а едно кафе е 4 лева. За наемите няма да ти казвам. Всичките ми познати, които се бяха изнесли се върнаха.
85
1
 
2
 
! Отговори
trafoPOST преди 10 години
Ей, тоя вътрешен *** не спря да дудне глупости. Абе, свърши нещо бе говорител. Егати простата ученичка е тоя милиционер. Не е спрял да приказва от 9 месеца, какво щял да направи. Ами, хайде, досега сме те видяли само как пазиш депутатите, как привикваш в 6 часа сутринта невинни хора и как събираш незаконно лични данни, за друго не ставаш, Пинокио на Вътрешните работи.
84
0
 
3
 
! Отговори
COLONEL K преди 10 години
*** престъпност !!!Всеки ден някъде някого убиват или насилват/от глад/.Г-н министъра е или Лъжец ,или Наивник.На никой от така наречения Консултативен съвет по Нац.Сигурност не му пукаНЕ ИМ ВЯРВАМ.Сънародници ,обединявайте се и си помагайте сами.
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е първия министър, които има някакъв потенциал - професинален да направи нещо по въпроса! Без политически пристрастия - има потенциал - остава да има желаниеи воля - това е изпитанието - има ли ги ?! ВРЕМЕ Е някои властимащ да направи нещо за този окаян и изтерзан от проблеми и мародерства народ - Време е да спрем да бъдем роби на анадолци, атлантици, либерасти, псевдохумаисти и всякаква *** и да кажем истината - БИИ да те уважават - Дебелата сопа да зайграе и без поклони пред чужди лакей!
82
1
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
Средната пенсия в Гърция е 940 евро.
81
0
 
9
 
! Отговори
HST преди 10 години
За да се справите с битовата престъпност, трябва да почнете да биете *** като по татово време. Факт!
80
0
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
ПО СЕЛА,ГРАДОВЕ,ВЪТРЕШНИТЕ ЧАСТИ НА КВАРТАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПОСТОЯННО ДЕЖУРНИ! А В СЕЛАТА БЕДНИТЕ ОТРУДЕНИ И ГРОХНАЛИ СТАРЦИ,КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ВЗИМАТ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ЗАЩО НЯМАТ НИКАКВА ЗАЩИТА ОТ ДЪРЖАВАТА? БОГ ДА ГИ ПАЗИ!
79
0
 
1
 
! Отговори
ДО 85 преди 10 години
До Анонимен ТОЧНО ТОВА МИСЛИХ И АЗ!
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Йовчев, за да се справите с битовата престъпност, трябва да се справите с ***! Искате ли??????
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
разрешете да се ползва оръжие за защита на имуществото и живота , като се отстрелят десетина *** и ще има хепи енд
76
1
 
13
 
! Отговори
jan преди 10 години
Точното определяне на проблема е основа за решаването му. Няма битова, има *** престъпност.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А политическата/легализираната престъпност?
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха-ха-ха! Остави тия опорни точки, признай си че не разбираш от тая работа и слез на земята! Ако поне малко беше в час, щеше да разбереш, че адвокатите "вият", защото нямат работа, демек няма задържани престъпници! Прокурорите също вият, защото също нямат работа. Полицията се занимава с охрана на Парламента и измисляне на статистика! Това се нарича провал! Пълен провал! И то защото системата за сигурност се оглави от истински некадърници.