Над 50% от влизащите у нас – икономически имигранти

Те не са бежанци от страни с военен конфликт, отсече Йовчев
5 фев 2014 19:28,
37
Над 50% от влизащите у нас – икономически имигранти
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Повече от 50 на сто от имиграните, които се опитват да влязат на наша територия, нямат основание да искат статут на бежанци, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

По думите му прииждат хора от страни, където няма военен конфликт. Това са икономически имигранти, обясни министърът. Той каза още, че се наблюдават и опити на наша териория да влизат лица, свързани с терористични организации.

Още по темата
Ние не можем да допуснем тези лица на наша територия, беше категоричен Йовчев.

Той обясни, че ЕК има критики към страната ни за справяне с бежанската криза в няколко насоки, например че не осигуряваме добри условия за живот на бежанците и не успяваме достатъчно бързо да обработим документите им.

Вътрешният министър беше категоричен обаче, че трябва да сме внимателни кого допускаме на наша територия.

Той отчете още, че условията за бежанците се подобряват, вече се осигурява и топла храна. Към започването на зимния сезон няма бежанци на палатки, съобщи министърът.

По думите му забързва се и процедурата по обработка на документи. Преди процедурата за издаване на разрешително за пребиваване е продължавала 6 месеца.

50 разрешителни за пребиваване на бежанци са издадени през 2011 г., 609 през 2012 г., над 1800 през 2013 г., близо 800 са издадените разрешения за пребиваване до този момент на 2014 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Katetoo преди 10 години
Bratia!! Ne mojem da pozvolim nashata strana da stane cherna ne go zaslujavame! Nie ne sme grabeli Africa ako biahme shtqhme da sme cufnali a ne mladi hora kato men da triabwa da bqgat! Triabwa da se spasim ot multikulturalizma tova e genocid na bqlata rasa!! Ne triabwa da se prevrushtame v edin konglomerat i internacionalno geto kato zapadna evropa nie sme bqla strana vseki kojto ne e bial ne e bulgarin tova e inda se rodqt tuka i 10 pokoleniq da sa!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да,защото в България управлява коалиция,която осигурява живо,малко по-добър от този в Сомалия,например.
30
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 10 години
лелееее,колко си ***!!!! Ама май и ти не си вярваш!!!! Колко наивен трябва да бъдеш за да си повярваш,че някоъй ще избяга и ще дойде в БГ щото сме били много развити и финансово и икономически добре!!! Алооо,господа ***,събудете се!!!! От сън спомен няма!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Икономически имигранти, които обаче не са дошли да работят, а да цоцат помощи.Един мъж, с3-4 жени с по 3-4 деца и всички искат къща, помощи, пари
28
1
 
18
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Ами които са влезли нелегално - на влака и обратно откъдето са дошли !
27
4
 
3
 
! Отговори
*** преди 10 години
*** са и икономически, и политически, и морални имигранти у нас. Не у вас, а у нас! А ако знаете за кви подслушвания и изродщини става дума... няма да кажете нищо, щото сте ***.
26
1
 
16
 
! Отговори
Srict преди 10 години
А бе турците ни спряха превозвачите а ние ще пускаме тия ***. Куршум бе, еей!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това поредната констатация ли е ? От министър се очаква малко повечко от констатация ! Например план и срок за изпълнение на задачи и решаване на прблеми ?
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички нелегални емигранти трябва да бъдат експулсирани веднага - те са престъпници - нелегално ОЗНАЧАВА ПРЕСТЪПНО СПОРЕД ЗАКОНА - ЗАЩО СЕ ДААТ СТАУТИ НА ПРЕСТЪПНИЦИ - ВЕДНАГА ВЪН - СЪД, НАКАЗАНИЕ , ГЛОБА ЗА НАПРАВЕНИТЕ РАЗХОДИ ПЛАТЕНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ШУТА В ИСЛЯМИСКИЯ ИМ ЗА*НИК - ВЪНА ТЯ ***! ГРАНИЦАТА ДА СЕ ЗАТВОРИ ВЕДНАГА И ОГРАДА 254 КМ ПТ РЕЗОВО ДО СВИЛЕНГРАД. ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ С АВТОМАТИ И ПРАВО ДА СТРЕЛЯТ! СОФИЯ ЗАТЪН В *** И ГНУС, КОГА ЩЕ ГИ ЕКСТРАДИРАТЕ - НЕ ГИ СКАМЕ ТИЯ ТУК!
23
1
 
10
 
! Отговори
Иконом преди 10 години
Егати държавата и експертите
22
4
 
17
 
! Отговори
ДОЛУ БКП преди 10 години
И това го разбрахте чак сега ????? Не намирам подходяща лопата за да се ударя сам по челото.С тази умозаключителна логика Йовчев е по-добре да те поливат, отколкото да те хранят....
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 21Нищо няма да се лее,българите са овце,готови винаги да бъдат стригани,доени,колени и т.н !!
20
3
 
12
 
! Отговори
qwerty11 преди 10 години
ооо Овчев се събудил
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен- 19Точно заради Европа не смеят да ги изгонят ! Европа знаят че изгонят ли ги от България ще влезнат в Европа. България е вратата на Европа към изтока. Всичкия *** и отайката на Азия и Африка ще се слее при нас
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като са установили че са икономически емигранти тези 50% защо ги държат още тука ЗА БЪЛГАРИТЕ НЯМА РАБОТА . Г-да политици наведете глави, идете в Европата кажете че сте некадърни ,че на българите не можете да намерите работа камо ли на бежанци . И РЕШЕТЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ хората се възмущаватот бездействието ВИ.
17
2
 
13
 
! Отговори
Омонимен преди 10 години
С този "внос" закономерно новата ни столица ще стаме гр. Роман.Ситуацията в момента е: България в ролята на "Умиращия лебед", умело изиграна от балет "Арабеск".
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе да,ще бачкат ,ха-ха-ха! Да не са луди да бачкат ,щом всичко им се дава наготово от нашият джоб !Не стигат нашите ***,а сега и чужди *** да отглеждаме !Ама то почти не остана кой да бачка в тази държава,затова че скоро ще има закриване ! :)) !
15
1
 
8
 
! Отговори
az преди 10 години
awe stiga ste pokazvali tazi mur6a we
14
3
 
13
 
! Отговори
Бай Миле преди 10 години
Идва голямата черна вълна и ще залее България все повече ! Държавата ще запрелича на Индия!!!!!!!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До rusenecТочно са икономически имигранти. Търсят по добре платена работа. От удна страна помагат на частния бизнес бачкат на ниски тарифи без социални осигуровки от друга страна създават проблеми на държавата и да нападат гражданите докато един ден станат сила и малкия проблем се превърне в голям. За тези неща се мисли предварително.Висока ганица и глоба за всеки частник който им дава работа