Разминаване в графиците отменило визитата на Давутоглу

Президентът: Не е свързано с напрежението по границата с Турция
Обновена: 5 фев 2014 16:16 | 5 фев 2014 15:22,
34
Разминаване в графиците отменило визитата на Давутоглу
Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че отмененото посещение на турския външен министър Ахмет Давутоглу у нас е заради разминаване в графиците и се е случило по технически причини. 

„Очаквам в следващите часове турската страна да обясни какви са те, но те нямат нищо общо с напрежението на българската граница между български и турски превозвачи”, заяви пред журналисти в Панагюрище държавният глава. 

Още по темата
Ахмет Давутоглу е отменил визитата си в България, планирана за утре и вдругиден, като според дипломатически източници е отхвърлил поканата от колегата си Кристиан Вигенин, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев, пише турското издание "Тудейс Заман".

Плевнелиев подчерта още, че отношенията между България и Турция са много добри.

Идването на Давутоглу е целяло организирането на съвместно заседание между българското и турското правителство, което трябва да се състоя през месец април, каза още Плевнелиев. 

„Аз приветствам съвместното заседание, защото то е важно за високоскоростната линия София-Истанбул и за интерконекторната връзка от България за Турция, която ще даде възможност за доставка на газ”, заяви още Росен Плевнелиев.

Той вярва, че тези технически причини ще бъдат преодолени много скоро.

Президентът коментира отново и темата с тефтерчето на Филип Златанов, като призова също така прокуратурата да извади наяве цялата истина.

„Вие видяхте още в пресконференцията на прокуратурата преди няколко месеца, които самите те я нарекоха пресконференция тип „Биг Брадър”, странно защо от всички инициали в това тефтерче се обърна внимание на името на президента”, заяви държавният глава в Панагюрище. 

Той е категоричен, че репутацията на институцията страда от съмнения, че президентът е замесен в конфликт на интереси. „Моят апел е към прокуратурата е, моля, покажете всичко, защото това, че някой си служител в някаква комисия е решил да не се произнесе по същество, не облагодетелства, а точно обратното - ощетява българския президент”, заяви държавният глава. 

Той поиска още нещо.  „Повече от ясно е, че президентът не е бил в конфликт на интереси – излезте и го кажете публично”, призова Плевнелиев. 

Държавният глава е категоричен, че трябва да се покажат всички страници от това тефтерче.

„Ще бъде много интересно на българския народ да види всичко в тефтерчето, а не само избрани страници”, заключи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво розово микрофонче има Плевчо !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
референдум ще има и той ще е АКО СЕ ХВАНЕ ПАРТИЯ КОЯТО ,КУПУВА ГЛАСОВЕ ,ДА Я БЪДАТ ЛИ ОТНЕТИ ПРАВАТА ДА БЪДЕ ПАРТИЯ ?партия която купува гласове да и се отнемат правата за 20год
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хората искат да живеят добре ,но никой от народа не иска да излезе и да каже искам сурови закони ,защото българина свикна да живее разхайтен 24 год, и сега и него самия го е страх ако се затегне положението
8
6
 
6
 
! Отговори
ЕР преди 10 години
Турският външен министър се държи като сръдлива мома. Как ще планираш срещи, без да имаш разрешение от другата страна. Всеки трябва да си знае мястото, външ. министър се среща с външ. министър, президент с президент и т.н. Разбира се, че нашият президент ще го отреже.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинявам се исках да кажа наш Плевньо, то не че и Орехчо не отсвирват, де.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, то е ясно, че всички го отсвирват наш Орехчо, ама как да си признае? Графици, ала бала... а, че по света никой не го има за нищо.
5
1
 
10
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ИМА преди 10 години
ТАКА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ !!НЕОБХОДИМА Е НОВА КОНСТИТУЦИЯ ---СТИГА ЧЕРВЕНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ!!!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ --ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ!ДРУГОТО СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЗАЛЪГАЛКИ!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама как му отива розовия микрофон, а?
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОГА и по никакъв повод нямайте вяра на ром(турчин)
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-н президент паднахте и вие много ниско вместо да шикалкавиш кажи, че България трябва час по -скоро да промени всички свои закони Иначе оправяне няма Европа продължава да ви дава пари, вие продължавате да крадете защото няма закони СПЕШНО СЕ СЪБЕРЕТЕ И НАПРАВЕТЕ ЗАКОНИТЕ НИ ДА СА В ПОЛЗА НА НАРОДА ИНАЧЕ ЩЕ СИ ЗАМИНЕШ ОТ ПОСТА МРАЗЕН ,мразен ,мразен ама много мразен дайте малко въздух на народа ,грозно е да ни държите на каишкаОПРАВЕТЕ СИ ЗАКОНИТЕ ОПРАВЕТЕ СИ ЗАКОНИТЕ
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разминаването в графиците, да се разбира като: Расим е в цикъл и сега не може!