В ГЕРБ на боб ли гледат, за да знаят бъдещето, пита социалист

ГЕРБ: Ако митниците работеха, нямаше да се налагат нови заеми
73
В ГЕРБ на боб ли гледат, за да знаят бъдещето, пита социалист
Депутатът от БСП Борислав Гуцанов. Снимка: Булфото, архив

Прогнозата на Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, скара депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев и от БСП Борислав Гуцанов. 

„В ГЕРБ на боб ли гледате?“, попита социалистът по bTV заради предупрежденията на бившите управляващи за срив на икономиката, защото по думите му правителството сега е  успяло да намали дефицита и дълга, да осигури ръст на икономиката и да се разплати с бизнеса.

Още по темата
„Борисов хвърля постоянно бомби, това е все едно Цветанов да говори за правата на човека и за подслушвания”, коментира Гуцанов.

Според Главчев обаче твърденията на левия депутат са грешно написани опорни точки и нямат общо с действителността.

Той посочи като голям проблем ниската събираемост на данъци и акцизи.  Главчев коментира, че ако митниците работели, нямало да се налага държавата да взима нови заеми.

Гуцанов призна, че има лоша събираемост от митниците, но обвини бившите управляващи за това.

„При една разградена граница и контрабанда, която беше ясна, как се оправя това за шест месеца? Имаше една организирана престъпна организация в митниците и в момента е безкрайно трудно за организиране на институциите. Изчакайте още два месеца да заработи митническата система”, коментира той.

„Защо не върнете Дянков да имаме 0% дефицит. Вие изхарчихте 8 млрд. лева, без никой да знае къде отиват. Не ви ли е неудобно, че Цветанов използваше цялата система за натиск върху фирмите. Дянков ни превърна в нарицателно за смях в цяла Европа. Когато е била срината една икономика и Дянков не смее да се върне в страната заради това, което е правил, съжалявам много”, продължи с упреците Гуцанов.

Главчев не му остана длъжен и му отвърна: „На вас трябва да ви е неудобно. На вас не ви е неудобно да говорите за всичко, наглостта ви е безпределна”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
8
 
! Отговори
НАГЛИТЕ 7 преди 10 години
Ние нямаме мислещи утвърдени хора, които да се занимават с управлението. У нас говореното по икономически въпроси от години се дирижира от няколко души. Те повтарят едни и същи неща и повечето хора, като че ли им вярват. Техните тези са вкарани в оборот. Хората смятат, че всеки лев, който държавата би отделила, за да инвестира в развитието едва ли не ще бъде откраднат, ще бъде разхитен, няма да има никаква полза. У нас е много деформирана средата.
38
7
 
8
 
! Отговори
до наглите социалист преди 10 години
пПишеш глупости драги,личи си колко си тъпо герберче,по добре се запри,не ставай за смях.
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП бие протестиращи, не разрешава референдуми, доведе държавата до разруха, и очаква да спечели изборите.
36
3
 
6
 
! Отговори
НАГЛИТЕ 6 преди 10 години
Разбира се, че трябва да има разум, трябва да има изчисления. Тези неща се регулират навсякъде, дългът и кредитите, които държавата може да вземе, се уреждат със закони. Този процес не е хаотичен. Той и у нас не е хаотичен. Ние сме страна, членка на Европейския съюз. Ние имаме много ясни правила кога, кой и за какво може да вземе пари назаем. Ние не сме някаква страна извън света, която няма хабер от тези работи, за да ни вкарат в такъв разказ. Сега виждате ли нашите деца, нашите внуци ...Това са много нелепи неща
35
10
 
7
 
! Отговори
НАГЛИТЕ 5 преди 10 години
Твърденията, че България не трябва да взима кредити, защото ще ги плащат идните поколения, са толкова смешни и нелепи, че даже не трябва да се коментират. Когато подобни неща се говорят от политици може да им прости човек, защото те си имат свои цели и това им върши работа. Но когато говорят и хора, които преподават икономически дисциплини и се занимават с изследователска работа в областта на икономиката, това звучи малко странно и смущаващо. Това просто е невярно.
34
6
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Те гледат на боб, а вие гледате на техните газове след боба !
33
3
 
9
 
! Отговори
да преди 10 години
Главчо то и фамилията му е такава.Като започне за каканиже и на никого не дава думата,като развален грамофон,монотонно и флегматично.А глупостите които говори нямат край,нищо реално само партийна пропаганда.Е и ние подразбираме по нещичко от финанси,не ни вземай за балъци.
32
5
 
12
 
! Отговори
НАГЛИТЕ 3 преди 10 години
По времето, когато Симеон Дянков беше финансов министър, не можеше да се говори за някаква обстойна, обоснована и сериозна политика. Имаше хаотично предлагане и невинаги ясни мерки, които наистина имаха някакъв общ знаменател постоянното говорене за намаляване на разходите. Не можем да говорим за някаква последователна политика по онова време, която да е продължила и сега да се отказваме от нея.
31
8
 
11
 
! Отговори
НАГЛИТЕ 2 преди 10 години
Предсказанията на г-н Борисов за това как ще "се срине държавата през 2015 г." са безпочвени и вредни за всички нас. Няма никаква възможност на 31.01, някои да твърди сериозно, че в бюджета на държавата няма да постъпят приходи през цялата 2014 г., след като всички - експерти, бизнес организации - имат очаквания за по-добри резултати в общото ни развитие.
30
8
 
9
 
! Отговори
НАГЛИТЕ преди 10 години
Когато видях пресконференцията на ГЕРБ и чух твърденията им, си припомних чудесното есе на Умберто Еко - "Велени и тишина". Той обяснява как чрез шумотевица се постига своеобразна цензура. В случая се цели да не се чуе новината относно добрия резултат - дефицитът по Бюджет 2013 е намален спрямо пределната норма от 2 %.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ГЕРБ не им трябва ни боб ни леща щом *** от БСП са им насреща. В цялата си история БСП винаги са стигали до катастрофа, така че Гуцьо няма какво да се прави на остроумен.
28
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога вече ГЕРБ! И Боко го разбира, затова в интервютата си в последно време е леко истеричен
27
6
 
15
 
! Отговори
ДО 30 преди 10 години
до 30 Не чу ли? ние ще гласуваме да ГЕРБ -лекциите и размислите ти са излишни
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безработицата расте, хората бягат от България, само стотина депутати живеят в под похлупак и приказват небивалици.
25
15
 
9
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
хахахаха колко е жалко и забавно като нахлуят герберите така за по 20 30 минути наден и нацвъкат по 30+чета ии после като си заминат вкупом и се вижда резила.. Жалки сте бе жалки сте на челото ви пише,че влизате тука на групи и почвате да говорите за около един час и после като излезете всичко се нормаллизира.. защото нормален човек да харесва ГЕРБ няма такова животно
24
4
 
11
 
! Отговори
ДО 26 преди 10 години
до 26 айде добре ,аз ще гласувам за ГЕРБ ОТ ТАЯ ТВОЯ ЛЕКЦИЯ файда никъква
23
10
 
7
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
А БСП драги ми *** не е управлявала нито един път сама за този преход.. Винаги е била в коалиция и е управлявала около 6,7 години преко сили от 24.. А другите какво направиха.. имахме си и много десни и демократични правителства в които беше цялата власт.. Така,че не ми говорете,че комунистите са изнесли прехора щото това е пълна глупост.. Пишманите демократи са тия дето разпродадаха държавата
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ поне построи нещо. Орешарски какво построи? Нищо.
21
12
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
От ГЕРБ по-зле няма и това е истината.. всичко друго е по-добре от тях.. А тоя Гуцанов е същия дето го проснаха на земята и него и 2те му дъщери и цялото му семейство при акция на Цецко.. и после какво се оказа.. че осъди Б-я за 50 000 лв и че тая акция е била без абсолютно никакво покритие.. не един не два а един милион пъти е по-добро сегашното правителство от ГЕРБЕРСКОто.. което беше най-слабото за целия преход.. да не кажа и въобще
20
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Този не набута ли варненци с милиони за някакви автобуси втора ръка?