ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки

Предложението дискриминира, твърдят от ромската формация
6 фев 2014 14:19,
214
ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки
Снимка: архив, Булфото

Партия "ДРОМ" излезе с декларация, с която се обяви против предложението на "Атака" - детските надбавки да бъдат отпускани само за пълнолетни родители.

"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото", твърдят от ромската формация с лидер Илия Илиев.

Още по темата
"Ние от "ДРОМ" силно се надяваме, че разумът ще надделее в сегашния състав на Народното събрание и това предложение няма да бъде прието. В противен случай, ако тези промени станат факт, "ДРОМ" ще защитава правата на засегнатите майки от промените в Закона за семейните помощи и ще организира протест в тяхна защита", твърдят от партията.

Само преди ден националистите от "Атака" обявиха, че в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български гражданки да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивираха се вносителите от "Атака".

Според тях записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
5
 
! Отговори
хайде бре !! преди 10 години
До СЕРИОЗНОСЕРИОЗНО ? По време на бай ти Тошо ги спестяваха в сметки на името на детето и ги даваха при навършване на пълнолетие за образование или за жилище, но те стигаха само за 2 възглавници без калъфки защото инфлацията ги поглъщаше. По време на бай ти Тошо с парите си чакаше 15 години за домашен телефон и 18 години за трабант. Ако беше партиен член телефона го имаш след 5 месеца а колата след 1 година.Хора с къса памет да не пишат за бай ви Тошо. Щерка му си правеше кока в Париж
141
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво си мислите, че турците не работят за *** ? Всеки който плаща данъци работи за ***. С парите които заработва трябва да изхрани 2 свои деца и 10 ***. Няма нищо безплатно на този свят. Ако ти не плащаш друг го плаща
140
9
 
2
 
! Отговори
Божо преди 10 години
ибриков е и срещу дпс , обаче лакираното му пръстче подбутва антибългарското правителство !!! това нещо е едно АБСОЛЮТНО НИЩО !!! Печели от нещастието на бедните и обезверени БЪЛГАРИ !!!! Това е много по-гнусно от паразитирането на *** !!! сидеров е най-гнусния продукт на комунистите, които омърсиха гордото "НАЦИОНАЛИСТ" !!!
139
2
 
23
 
! Отговори
ПРАВЕТЕ СМЕТКА !!! преди 10 години
Познавам един *** на име Райко, някъде на възраст 42. От жена си има 9 деца и от доведената си сестра 6. Внуците му до този момент наброяват 34 а пра-внуците за сега са 5. До днес нито един от рода му не е хванал работа. Дъщерите и снахите му вземали по 900 лева детски и помощи. Той, синовете и внуците му с 2-3 каруци по цял ден обикалят и търсят от къде какво да откраднатЦелия им род живее в котури. Топлят се греят се и никога нищо не плащат данъци, ток и вода.Напаст божия ! Българийо!
138
1
 
10
 
! Отговори
Пръв път преди 10 години
Момчета за 1 път българите ще имат глас! В момента в надпреварата за Евровизия 3 000 000 пенсионери подкрепиха Естрадния Динозавър с катетара Лили Иванова,а 3 000 000 предани роми подкрепиха Софи Маринова. И така! Моля ,за ВНИМАНИЕ! Вие решавате Българи! Пенсионер или *** да ни представя за Евровизия.Знам,че е сложен ИЗБОР! И двамата не работят и получават доходи:) Но все пак гласувайте по СИМПАТИЯ:)
137
2
 
13
 
! Отговори
хахах преди 10 години
бреййй тука дават минусчета бре, да не би *** да са станали мобилни с интернет??? ХХАХАХХА смърт бе чума !!
136
5
 
18
 
! Отговори
Робите са си Роби! преди 10 години
2 века хранихте византийците! 5 века хранихте турците и сега 2 века ще храните 3 000 000 *** и 3 000 000 Алцхаймери.Самия факт ,че млади момичета ходят с чичковци на 65 години с вили ,апартаменти и 700 лв пенсия и че *** се женят за българки си е само по себе си факт! *** продават цигари без акциз по Българо-робската конвенция,както и парите от Ромките джебчийки в Лондон и парите от Ромките *** в Германия и Холандия не понадлежат на данъци по Робската паразитна алинея :)
135
7
 
10
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака ограбват Българските данъци и ги дават на потомствено не работещите роми, защо ли???? а българчетата си кротуват като агънце за гергьовден
134
6
 
9
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака ограбват Българските данъци и ги дават на потомствено не работещите роми, защо ли???? а българчетата си кротуват като агънце за гергьовден
133
3
 
19
 
! Отговори
БРАВО!!!! преди 10 години
Това, ако стане директно ставам гласоподавател за Атака въпреки всичките изгъзици на Волен.. поне ще се реши проблемът, който ни мъчи всичките тия години.. тия гадни нерези .. трябва да ги изтребем .. нищо, че има и читави.. сите под ножо! :)
132
2
 
18
 
! Отговори
! преди 10 години
*** да спрат да мислят или всеки от тях който няма поне средно образование. Ако не им харесва да ходят в Англия, Франция и Германия купувам им еднопосочен билет за тях и семействата им срещу декларация че никога някой от техния род няма да се върне повече в България!
131
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре предложение, но няма как да се приеме от партиите хранилки на *** племе - ДПС/БСП/ГЕРБ. Няма как да гласуват ЗА, при положение, че са на власт благодарние на същите тия турци/***
130
6
 
10
 
! Отговори
Пенсионеро и Манго преди 10 години
Стига приказвайте,а работете! На 10-ти тря зема пенсия,на 20 ти наемче от студентите на 1 етаж.Нашите братя дето ходяъ на солариум трябва да вземат детски! Имате 6 000 000 да храниъте ,а само плямпате! Ами Царчето,Жельо,Роско,Бойко и Станишко за 16 години са взели 25 млрд евро заем ,за да ни хранят нас-пенсионерите и нашите приятели ***! Да хранят,щото да гласуваме за тях. Тези заеми трябва Вие да ги връщате работещи роби такива.И да бачкате за почивките на Хавай и вилата на Роско в Гърц
129
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега какво излиза, че ако плюеш по Сидера има вероятност от около 40% да си ***!!Мухахахах, плюйте, храчете предатели, толкова сте жалки. АТАКА е единствената българскса партия!
128
3
 
22
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е, че в България трябва да се спрат всякакви помощи и социални плащания и да се премине към данъчни облекчения за хората с деца. Примерно да не им се удържа ДОД при две деца и половината от ДОД при едно дете.
127
6
 
23
 
! Отговори
Браво на АТАКА ! преди 10 години
Браво на г-н Сидеров и АТАКА ! Но за съжаление, най вероятно трите процигански партии - ГЕРБ, БСП и ДПС ще отхвърлят поредното добро и пробългарско предложение на АТАКА !
126
4
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
По принцип, Сидеров е прав, но го прави по начин, който няма да успее.И трябва не майките под 18 години да не получават помощи, а майките, които са забременяли на възраст под 18 години, т.е. майките да са на повече от 18 години и 9 месеца.
125
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидера е един надут балон. Въздух под налягане! Той накога няма предвид, това което казва. Атакиста си търси глупави, наивни и вярващи слушатели. До днес нито една негова дума не е покрита с дело.
124
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОбективенРибооооооооооооооооо, ето ти ги промените, ето ги предложенията в законите.Те са 100ци.Ама как да минат като твоите *** от ГЕРБ и БСП ги отхрърлчт бе?!?!!?!?Колко безмозъчен си ти ми, кажи бееееееееееееееее!!!!!Отговори ме колко си ***, дай ми някаква представа, моля те, рибо ?
123
1
 
19
 
! Отговори
void преди 10 години
Каква дискриминация - то по закон и алкохол и цигари може да си купиш само ако си пълнолетен; правото да управляваш автомобил, да влизаш в дискотеки и стриптийз барове - всичко това са само права, а правата са свързани с ограничения. Същото трябва да бъде и с майчинските - ако искаш да ги получаваш - чакаш с децата до 18, ако не - прави си чавета на воля още от 10 годинки, докато и това не стане подсъдно.