ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки

Предложението дискриминира, твърдят от ромската формация
6 фев 2014 14:19,
214
ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки
Снимка: архив, Булфото

Партия "ДРОМ" излезе с декларация, с която се обяви против предложението на "Атака" - детските надбавки да бъдат отпускани само за пълнолетни родители.

"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото", твърдят от ромската формация с лидер Илия Илиев.

Още по темата
"Ние от "ДРОМ" силно се надяваме, че разумът ще надделее в сегашния състав на Народното събрание и това предложение няма да бъде прието. В противен случай, ако тези промени станат факт, "ДРОМ" ще защитава правата на засегнатите майки от промените в Закона за семейните помощи и ще организира протест в тяхна защита", твърдят от партията.

Само преди ден националистите от "Атака" обявиха, че в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български гражданки да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивираха се вносителите от "Атака".

Според тях записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
36
 
! Отговори
Георгиев преди 10 години
Ало, Пенсионерска Мангалия, не сравнявай пенсионерите с ***. Пенсионерите са работили по 35-40 г и не крадът а получават мизерни пари за труда си.На всичкото отгоре пенсионерите са образовани хора,докато за *** не можем да кажем това .Вече 25 години се краде това , което пенсионерите бяха построили и изградили!Така ,че малко уважение имайте!
101
2
 
14
 
! Отговори
мдаааааа преди 10 години
Но и ние сме си виновни..защо им даваме просия например?Преди седмица един млад *** ми поиска ст., беше по-добре облечен от мен, разбира се - дадох му...две-три тупалки в главата и шут в ***...Не че съм агресивен, аз просто исках да му покажа, че пари се изкарват само с труд...май не ме разбра, изскимтя като наритано псе..не ми благодари даже за урока..:)Но други им дават, защо го правят, та така те никога няма да работят, докато знаят, че има балъци да им се връзват на номерцата....
100
3
 
15
 
! Отговори
пффф преди 10 години
ако сайдера прокара този закон,ще спечели доста гласове.скоро ще разберем дали всичко е прах в очите.
99
2
 
36
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
*** ревът ,че са гладни и заради това влизали по къщите на бедните и стари хора по села и крадат на воля. Та в тази връзка да питам , как може старите хора по селата,въпреки ,че са с малки пенсии успяват да произведът нещо ,а *** не могат ? ЗАЩО ??? ИЛи да се краде готова продукция е по-лесно ,а ????
98
5
 
9
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Защо на комунистите не им пука , че българите емигрират ??? Защото избирателите им си стоят в България, а вече са и "на всеки метър" !!! ибриков , продължавай да крепиш комунистите, защото ти си истински националист, ама съветски !!! *** са такива ,защото управляващите искат това !!! Познавам ***, който ми е приятел и е много свястно момче !!! червените имат ОГРОМНА полза от бедни и безпомощни хора !!! ибриков , продължавай да крепиш комунистите, защото ти си истински интернационалист !
97
3
 
14
 
! Отговори
БСП +РОМИТЕ преди 10 години
Ние сме *** ИЗраел! Направихме си д-ва в ЕС.Всеки трепери пред Червено-Черните.България на Социални Пенсии ( БСП ) и *** на Помощи и Самопроизвол (ДПС) =6 000 000. Останалите емигрирайте! Не правите нито деца,нито имате пари. 1 000 000 нещастници едвам преживявате и храните 6 000 000.Това си е трудов лагер.Ние раждаме без пари и бием лекарите. Щото Вишистите са слуги на нас *** и пенсиомерите.Лекарите лекуват НАС!!!!
96
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако под 'най-българската партия' се разбира бай *** в Брюксел; умението да се скараш с всички съседни държави едновременно; да наплюеш Запада; да разделиш хората на русофили и русофоби; да печаташ пари за заплати от 1000 лв. и да се удряш в гърдите - спор няма, най-лошите нашенски черти са там. Хубавите идеи са едно нещо, но има значение кой и как ги изпълнява. Нежененият Сидеров с любовницата си да ми говори за Бг традиции и семейство - някак си не ми се връзва.Затова се отдръпват и избиратели
95
1
 
43
 
! Отговори
Злоба преди 10 години
Вижте само снимката, колко алчно и злобно гледат от малки. Възпитание, ген или лош живот - не знам, но тези "дечица" след 3-4 години са си потенциални престъпници. Хитрите им злобни очички, само гледат да откраднат нещо, далаверка... Много са мили и жалостиви, докато искат да им дадеш. Като им откажеш - ругаят, плюват и ритат. Имал съм много случаи ... не искам да се сещам.
94
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само не разбрах защо пък точно за Атака трябвало да гласувам? Има и други патриотични формации, ако това е била идеята. Освен това, безконтролната *** раждаемост е само една част от проблемите на България. Аз не искам да излизаме от НАТО и ЕС, а това се предлага от твоите Атака. Разбирам, че трябва да изгоним 'колонизаторите', но намерили ли са Атака кой да ги замести, защото хората си прибират оборудването, уволняват наред и така си заминават. Къде са готовите работни места след това?
93
13
 
17
 
! Отговори
само Атака преди 10 години
На другите избори, сме решили цялото семейство да гласуваме за Атака!Това е най-българската партия!
92
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ПОЗНАВАМ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО, КОЕТО ПОЛУЧАВА ДЕТСКИ.ПОМОООООЩ ТОВА Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!
91
6
 
4
 
! Отговори
Божо преди 10 години
До масово гласуванеИ кое им е "националистическо" на тези "партии" ??????? РУСКИ националистически "партии" !!! атака подкрепя правителство, което е избрано с ОГРОМЕН процент *** гласове !!! ибриков е националист, колкото цветелин кънчев е *** !!! Тези, които сега ни "управляват", НИКОГА няма да въведат правила, които да направят БЪЛГАРИЯ НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА !!! другарите и аверите си управляват азиатска територия :((( ибриков добре заработва от това !!!!
90
5
 
6
 
! Отговори
ПенсионерскаМангалия преди 10 години
Какво Масово гласуване? Пенсионерите сме 3 000 000! Навсякъде сме- В болниците,в трамваите,в дискотеките,в Кауфланда! И взимаме по 400 лв пенсии и 1 000 наеми.И ходим с млади гаджета!Плащаме 1 лв потребителкса такса! И сме 60 пенсионера на 1 дете в трамвая,дето винаги седи право! Нашите братя *** и те са 3 000 000-не плащат ток,вода,осигуровки,билет в трамвая и не влизат в затвора,дори и за убийство! 6 000 000 сме.Емигрирайте или ни хранете жалки роби! Атака са противоконституционна партия!
89
1
 
26
 
! Отговори
аз питам преди 10 години
Щом г-на от Дром казва, че няма нищо лошо да се ражда на 12г. и данъкоплатеца да плаща за това, тогава коя е границата, под която не е нормално?10, 9, 8......Че те след време може да почнат да се *** от 5г. и да раждат на 6 - пак ли ще е нормално г-н Ром от Дром и пак ли аз трябва да плащам на 5г. родилка?:)Много интересна задачка..А апропо, от къде имате пари да карате Майбах?:)
88
1
 
34
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
Как може деца да раждат деца и за това да се стимулира финансово ??? Що за цинизъм ????
87
5
 
28
 
! Отговори
масово гласуване преди 10 години
Масово гласуване за националистически партии: ВМРО, Атака, НФСБ и др....!Иначе от България ще остане в учебниците по история!Нека ви наричат расисти, да си еб.т майката...да не ви пука...:)
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да каже някой накого да бутнем някой лев......да се приеме този закон.....???...
85
5
 
6
 
! Отговори
Пенсионера преди 10 години
Ние пенсионерите навремето лежахме на нефта и газта на СССР,не работихме,защото ,който не работи се пенсионира! Докато разни *** умираха по заводите ,ние с връзки правехме апартаментчета и имотчета,които сега даваме под наем.И бизнес си направихме. 3 000 000 сме! И гласуваме за този де дигне пенсията! И не пускаме кокала. И 3 000 000 *** са с нас! 6 000 000,а *** дето ни хранят и мечтаят да имигрират са 1 000 000.Работете за помощи на *** и за нашите пенсии,Вие прости роби!
84
5
 
19
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака ограбват Българските данъци и ги дават на потомствено не работещите роми, защо ли???? а българчетата си кротуват като агънце за гергьовден
83
1
 
10
 
! Отговори
Голям смях преди 10 години
До 86Ти вярваш ли на това, което си написал или Членуваш в БХК!!!