ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки

Предложението дискриминира, твърдят от ромската формация
6 фев 2014 14:19,
214
ДРОМ Vs "Атака" за детските само на пълнолетни майки
Снимка: архив, Булфото

Партия "ДРОМ" излезе с декларация, с която се обяви против предложението на "Атака" - детските надбавки да бъдат отпускани само за пълнолетни родители.

"Ние считаме това предложение за противоконституционно, нарушава правата на голяма част от гражданите и дискриминира определена част от обществото", твърдят от ромската формация с лидер Илия Илиев.

Още по темата
"Ние от "ДРОМ" силно се надяваме, че разумът ще надделее в сегашния състав на Народното събрание и това предложение няма да бъде прието. В противен случай, ако тези промени станат факт, "ДРОМ" ще защитава правата на засегнатите майки от промените в Закона за семейните помощи и ще организира протест в тяхна защита", твърдят от партията.

Само преди ден националистите от "Атака" обявиха, че в сегашния си вид законът създава предпоставки за злоупотреба със средствата от републиканския бюджет, защото се дава възможност на малолетни и недееспособни български гражданки да раждат деца, които впоследствие също да се възползват от предвидените в закона социални плащания.

"Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да бъдат наблюдатели на раждането на деца от деца. Този порочен процес поставя цялото българско общество, трудещите се българи и българската икономика пред неправдата да отглеждат чрез данъците си група от индивиди, за които раждането се е превърнало в бизнес и средство за оцеляване, без да се полага труд", мотивираха се вносителите от "Атака".

Според тях записването на възрастов праг от 18 години за получаването на помощи при бременност и за отглеждане на деца ще елиминира или драстично ще намали детската раждаемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
33
 
! Отговори
мнение преди 10 години
ВМРО има цяла програма по отношение на т.нар. *** въпрос, направо Атака да я взема и да се предлага на гласуване. Интересна точка е т.на. грамотна и осъзната раждаемост, тоест ако родителите нямат мин. средно образование да не получават никакви помощи за 3-то и нагоре дете. А иначе лицето от Дром защитава де-факто - педофилията, за което трябва да се самосезира прокуратурата....:)
81
1
 
19
 
! Отговори
М*ма ви преди 10 години
***!!!п.п. явно без проливане няма да се оправим
80
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имам позната адвокат и докато бях в офиса й, чух с ушите си следното. влиза една *** и вика: 'искам да съдя за пари за детето'. адвоката: 'искате да кажете да съдите за бащинство?'. ***: 'искам пари да земам'. адвоката: 'кой е бащата?'. ***: 'не знам, душа. кът си спях на утворен прузорец, влезе един мъж, пусна ми едно дите и избяга..сега искам пари'.тъжно, абсурдно, но факт!
79
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА подкрепя най-*** партия в парламента, така че това е само прах в очите.
78
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Мишките,трябва да бъдат Унищожавани по всякакъв начин
77
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** от цялата страна, обединявайте се с ГЕРБ и БСП, масово и солидно!Да се притовопоставим на АТАКА за да оцелеем, за да има к'во да ядем!!Нека като на миналите избори излезем всичките и осигурим 50% за БКП !!!
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АТАКА ПОБЕДА ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР !
75
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На следващите парламентарни избори всички българи трябва да гласуват масово за АТАКА, за да бъде стопирана *** на България.
74
2
 
13
 
! Отговори
attack преди 10 години
ГЕРБ и БСП ви промиха мозъците, на всичките!!!!Сами сте си виновни, че никоха не спряхте за момент, и не си напънахте мозъците да видите истинските причини за нещата.Вие се давихте в плиткомислие и първосигналност!Сами сте си виновни, че гласувате за ***.Колкото и да е клиширано: *** народ, слаба държава!Никой не ви е виновен, а пак гласувайте за *** !!!
73
7
 
24
 
! Отговори
Циганина! преди 10 години
Ние сме 3 000 000 *** и ще гласуваме ,за този,който вдигне детските и майчинските и помощите. Също ние нямаме проблеми с раждаемостта,защото не сме стресирани и не плащаме ток,вода и данъци. Ние сме в съюз с 3 000 000 червени пенсионери,които гласуват за този ,който вдигне пенсиите. *** клан и пенсионерския клан сме общо 6 000 000 господари на България.Ние ядем без да работим и гласуваме за тези дето ни хранят! Историята го показва ,че в България,който не работи оцелява най-дълго!
72
9
 
9
 
! Отговори
ром с манго преди 10 години
Ей за туй аз и *** пак ште гласуваме за бат*Бойко.Той е *** и ние сме *** и ште се разбереме а пръжоли ни дава като работим за него.Ште си бацаме чавета и Бойко ша ни рани штот ние го ъзбираме.Само ГЕРБ долу АТАКА.
71
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да драстично ще намали *** раждаемост!!!!!!!!!!!!ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА АТАКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БРАВО АТАКА!!!!!!!!!!!!!
70
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До Чиновник Слуша го него не бой се. А тебе Кво те чака бедна ти е фантазията.
69
1
 
33
 
! Отговори
тя преди 10 години
Едно време когато хващаха *** в престъпление им се удряше як бой и предупреждение, затова бяха тихи и страхливи, сега с криворазбраните "човешки права" се качиха на главата ни.Трябва към тях да има най- строго преследване при извършено престъпление!
68
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проблема със *** и бежанците тепърва предстои
67
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
90 % от тях се размножават несъзнателно те раждат и после незнаят защо са го родили това дете
66
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако се приеме този закон със СИГУРНОСТ ще изчезне и тази партия
65
1
 
24
 
! Отговори
тя преди 10 години
Представяте ли си какви се вършат в тоя етнос? Момичетата съзряват около 11-13 г. и се оказва , че на тая възраст забременяват, започвам да си мисля , че правят секс от преди тази възраст.За тях е..... е като пиене на вода.
64
1
 
20
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tezi maimuni ot kryvosmeshenia veche na nishto ne miazat
63
11
 
8
 
! Отговори
смачкан преди 10 години
Само ДРОМ, ей!!Само ГЕРБ или БСП!Никога АТАКА, тя е вредна за всички чужди интереси, политически мафиоти.Тя може да дестабилизира олигархията!!!Внимавайте!!