ГЕРБ нападна Моника Станишева: Защо властта мълчи за европарите?

Хората на Борисов искат комисия да разследва отпуснатите й евросредства
Обновена: 6 фев 2014 10:00 | 6 фев 2014 09:57,
120
ГЕРБ нападна Моника Станишева: Защо властта мълчи за европарите?
Моника Станишева Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ нападна мнозинството заради съпругата на Сергей Станишев - Моника. Причина за възмущението на опозицията стана връщането на евросредства от Станишева.

Припомняме, че в края на януари тя - като управител на "Актив груп", изпрати писмо до ЕП, с което уведомява институцията, че прекратява изпълнението на проекта „Как разбираме Европейския парламент". Всички инвестирани до момента средства в проекта са собствени на агенцията. Полученият аванс в размер на 29 679.93 евро ще бъде възстановен.

Като причина за оттегляне от проекта в писмото бяха посочени "необосновани и злонамерени обвинения" и желание да се запази репутацията на партньорите.

Поводът за действията на Станишева стана репликата на германския евродепутат и член на комисията за бюджетен контрол Инге Гресле (ХДС) към шефа на ЕП Мартин Шулц (ПЕС) за възможен конфликт на интереси, тъй като безвъзмездни средства от ЕП за популяризиране на евроизборите се отпускат на съпругата на председателя на ПЕС.

"ГЕРБ изразява силното си възмущение от опитите на управляващата тройна коалиция БСП, ДПС и "Атака" да прикрие грандиозния скандал със съпругата на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев – Моника Станишева", заяви днес от парламентарната трибуна Цвета Караянчева.

Според опозицията в българския парламент се фабрикуват изкуствени скандали, а в Европейския парламент този въпрос вече се поставя. За пореден път името на България е компрометирано в международен план, ядоса се депутатката. По нейни думи е срамно и неадекватно мълчанието на управляващите в България.

ГЕРБ настоява за незабавно и пълно разследване от специална парламентарна анкетна комисия на фактите и обстоятелствата около отпуснатите европейски пари на фирмата на Моника Станишева.

Ако по този скандал останат дори най-малки съмнения за конфликт на интереси или търговия с влияние, Сергей Станишев трябва да понесе пълна отговорност, заяви Караянчева. По нейни думи той трябва да подаде оставка от всички постове, а отговорност ще трябва да понесе и правителството.

На свой ред думата взе Йордан Цонев от ДПС, който пък се възмути от опитите на ГЕРБ да внушат на българското общество, че българският парламент и управляващите се занимават с жълтини. Искам да попитам ГЕРБ кое е измислен скандал?, ядоса се Цонев.

Той припомни, че в комисията, която разследва случая с Мишо Бирата, е свидетелствал бившият зам.-шеф на митниците. По думите на Цонев той е разказал скандални факти като срещи между Михаил Михов – Мишо Бирата в кабинета на тогавашния финансов министър с тогавашния шеф на „Митниците“ Ваньо Танов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много ми е странно, защо Станишев си взе парясница с дете? Има толкова красиви и интелигентни жени, той си взе тази парясница... Наредиха ли му, некадърен да си забие една хубава млада жена ли е? Или просто я използва като касичка? Или пък да му измисля сртатегиите? Има нещо ялово тука...
96
4
 
0
 
! Отговори
Бесепарин преди 10 години
Мацка трепач!
95
2
 
9
 
! Отговори
st преди 10 години
Тази живее богато,ходи със 3 човека охрана и плюе всеки възможен път всеки един гражданин на тази страна хехехееххехехе.
94
0
 
18
 
! Отговори
Ани преди 10 години
Основната цел на Сергей Станишев е нанасянето на максимална вреда на България и Българския народ.Той трябва да бъде лишен от Българско гражданство за това, че уронва престижа на България пред международната общественост.
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе това не е жената на Станишко, всичко е пиар акция на БСП! Просто банкершата е получила партийно поръчение да се прави на жена на Съргей, който осинови извънбрачното й дете, заради което банкера Йосифов я натири! Но другарката Моника се възползва от новота си амплоа и заформи банкерски кръг с корпоративни интереси и обсеби икономическата и финансова мощ на БСП като така настъпи и финансовите интереси на Първанов, който възприе контраудар срещу кръгът около Моника! Всичко се върти около парите
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама много грозна тая Моника бе, как така и Йосифов и Станишев са се оженили за нея?:)
91
0
 
7
 
! Отговори
Соломон Паси преди 10 години
Станишев да каже от кого е родила тая ско.убра двете му ,,деца,, и колко са ИМ платили за цялото приключение. И ако се окаже, че Станишев върти далавери и с евангелистите - КО ПРАИ ТОГАВА?
90
1
 
14
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
За 30 хил.евро е цялата ***.ЕДНИ *** искат да ги УСВОЯТ.ДРУГИ *** се "самосезират" и вдигат политически шум!...Въпросите ми са свързани с ПОВЕЧЕ ЗАГУБИ ЗА ДЪРЖАВАТА:1. КВО СТАВА С разследваниятията за далаверите на Б. Манчев, Хр. Бисеров и Ковачки?2.Защо ПАРТИЙНИТЕ НИ СУБСИДИИ СА НАЙ-ВИСОКИТЕ В СВЕТА?3.Защо на глава от населението имаме най-голямата администрация в Европейския съюз?4.Защо толерираме НЕГРАМОТНИЯ ВОТ?5.Защо са ни толкова депутати и общ. съветници?
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапаните ни политици не престават да генерират скандали и на европейско ниво!
88
1
 
10
 
! Отговори
жена преди 10 години
Учудвам се че нашите държавни мъже нямат вкус за хубавите жени!И Борисов и Станишев са си избрали грозни крокодили за спътници в живота,но я вижте французина и италианеца какви ги избират -актриси или модели -браво им казвам и шапка им свалям!При нашите хубавци може пък други да са критериите за избор на жена- кой знае ?
87
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А СерГЕЙ е кандидат за европарламента. Не го ли е срам, че от Европа не искат да го видят на картинка, камо ли евродепутат. Само далавери измисля ту с жена си, ту с крадливите си авери от БСП, ДПС И Атака. Докато е време да се откаже от кандитатурата си ,че заради него и крадливите му авери ще ни изгонят от ЕС. Да върви по дяволите от там дето е дошъл - в руския Сибир. Не им стигнаха парите и далаверите, но да не забравят, че в богатство и пари спечелени по нечестен път витаят силите на злото.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nekoi ot po prosvetenite ako moje da rzdeli stranica na dve s imenata na Monika i Cvetelina. i red po red da priloji cislata na parite polu4eni ot dvete za perioda 2000-2014, evro, mevro, levro. nesto zapo4vam da izperkvam 4e Minika s neinia milion si e kupila kasta s balkon a Cveteniarka s neinite milioni e kupila balkoni s kasti i e dignala po edna vetrna melnica da si igrae s Budkata na San4o a s Cecko na Pansa, dokato magareto Fedosia opraa smetkite i kletkite
85
22
 
2
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Според ГЕРБ е налице опит специалните служби да бъдат подчинени на политически, конюнктурни интереси... Явно се разчита, че хората вече са забравили, че Бойко беше гл.секретар а Цецо вътрешен министър!? Всъщност, много забравиха за Цецовата милиционерщина и вече пак си ги искат !?!? Ако трябва да цитираме класика- Борисов: Комунистите свалиха ГЕРБ от власт с Петна и ***. Това трябва да се чете- Борисов: Свалиха ни от власт, защото сме комунистически петна и ***!
84
3
 
29
 
! Отговори
уравнение преди 10 години
Въпреки доста ниското ниво на Борисов ще го подкрепя поради една проста причина.Цяла глутница ***-Станишев,Местан,Сидеров,Бареков заедно с безброй журналисти-лешояди срам ме е да ги изброявам го атакува злостно от доста време.Това ме навежда на простата мисъл,че Бойко им развали масрафа,което лично на мен ми доставя удоволствие.Нали не мислите,че така изброените безгръбрачни милеят за 'НАРОДО'
83
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бих желал още да знам, дали след като госпожа Станишева е направила писмено изявление, в което е отрекла за съществуването на конфликт на интереси, което е невярно изявление, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт. Аз намирам всичко случило се за много странно и си представям какво щеше да се случи, ако съпругата на нашия председател на ЕНП беше сключила подобна сделка", пита германският евродепутат Михаел Галер, който е в подкомисията по сигурност и отбрана в Европарламента
82
1
 
26
 
! Отговори
сгоден циганин преди 10 години
Другарите дупе дават ама другар не предават!
81
2
 
21
 
! Отговори
орнитолог преди 10 години
Тая гарга се е ококорила, сякаш е видяла още нещо лъскаво. Да не е някоя лъскава чистак нова летяща чиния!? Или някой златен обръч от фирми?..
80
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ГЕРБ са не по малки използвачи на властта за лични цели, но Станишев и жена му наистина прекалиха. Как избирателите да му вярват сега и да гласуват за него като евродепутат. Ами че той нама да мисли в европарламента за нас а за бизнеса на жена си
79
1
 
12
 
! Отговори
Ало Умерения преди 10 години
Абе,във Варна не казаха ли на вашия човек Волен Сидеров-***,нещо бъркаш ,май.
78
1
 
8
 
! Отговори
БРАВО ФОТОГРАФА преди 10 години
Хубава снимка.Излъчване голямо.Густо.