ГЕРБ внесе трети вот - не очакват да успее, но щял да е полезен

Темата е за провала на кабинета във вътрешната сигурност и обществения ред
Обновена: 6 фев 2014 10:11 | 6 фев 2014 10:11,
69
ГЕРБ внесе трети вот - не очакват да успее, но щял да е полезен
Веселин Вучков Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ внесе вот на недоверие срещу правителството заради сектор "Сигурност". Конкретната тема е провалът на правителството в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред, обясни депутатът Веселин Вучков.

Като първи мотив той посочи провала на реформата в сектор "Сигурност". Според Вучков има опит, при това успешен, специалните служби да бъдат подчинени на различни интереси. Несправянето с бежанския проблем, ескалиращата контрабанда, безпощадната битова престъпност са другите мотиви, посочени от Вучков.

Още по темата
Изборът ни беше и труден, и лесен, защото теми излизат ежечасно, не ежедневно, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев. Той обясни, че премиерът е специалист по финанси и му препоръчва да не се изказва по теми, които не са му специалност.

Красимир Ципов обясни, че има сериозни проблеми при справянето с бежанската вълна и изрази готовност да се оборят много от отчетените успеха на вътрешния министър Цветлин Йовчев. По негови думи много се бави и самата реформа в сектор "Сигурност". Той посочи, че приемането на Закона за МВР се бави необяснимо.

Нека да запазим един елемент на изненада. Ще чуете нашите аргументи, когато се разглежда темата, коментира Ципов.

Ние твърдим, че имаме достатъчно силни аргументи, а от отсрещната страна чуваме само уверения, допълни той.

Ние не очакваме този вот категорично да успее, но се надяваме управляващата коалиция да се вслуша в аргументите на опозицията. Надяваме се този вот да бъде полезен, заключи Вучков.

От ГЕРБ очакват "Атака" за изрази категорична позиция по темата, особено предвид, че няколко пъти искаха оставката на Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ГЕРБ НИ ВЪРНА СТОТИЦИ ГОДИНИ НАЗАД.СЕГА БЪЛГАРИЯ ОБЩЕСТВОТО ВСЕ ЕДНО СЕ НАМИРА В СРЕДНОВЕКОВИЕТО-ЖИВОТЪТ СТАНА ДОЛЕН,ХОРАТА СЪЩО,ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО МИСЛЯТ ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ.
57
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ,ТЯХ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО,ТЕ СЪЗДАВАТ РАЗДОРИ И ЖЕЛАЯТ СЕГА ДЪРЖАВАТА САМО ДА БОКСУВА,НО НЕ СТАВА.ДОКОГА ТЕЗИ ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ,ТЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА САМО ВРЕДЯТ,ЗАТОВА ДА СИ ХОДЯТ.
56
1
 
3
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Според ГЕРБ е налице опит специалните служби да бъдат подчинени на политически, конюнктурни интереси... Явно се разчита, че хората вече са забравили, че Бойко беше гл.секретар а Цецо вътрешен министър!? Всъщност, много забравиха за Цецовата милиционерщина и вече пак си ги искат !?!? Ако трябва да цитираме класика- Борисов: Комунистите свалиха ГЕРБ от власт с Петна и ***. Това трябва да се чете- Борисов: Свалиха ни от власт, защото сме комунистически петна и ***!
55
1
 
2
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Всички въпроси по, които е внесен вотът са точки, които от ГЕБ знаят, че са докарали едва ли не до колапс и сега се надяват така да подлеят вода. Това няма как да стане, защото това правителство е направило всичко възможно да стабилизира ситуацията.
54
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ БЕЗРАБОТНИ,КОИТО ПОСТОЯННО СЕ ЧУДЯТ КАКВО ОЩЕ ДА ИЗМИСЛЯТ.СРАМ!!!!!
53
4
 
3
 
! Отговори
От циганската махала преди 10 години
Полицията е наша. Тя гони само протетиращите. Тъй че сега е момента да заколим освен свекървата на съдийката Куцкова, и старците на останалите съдии и прокурори !
52
2
 
7
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
О.... Ще стане дума за бежанците.... Пък Бойко ще трябва да обяснява кой открадна онези 200 000, предвидени за бежански лагер по негово време....Ще стане дума и за подслушвания... НЕЗАКОННИ подслушвания.... Пък цецо има да се обяснява....С една дума ЦИРК!
51
4
 
8
 
! Отговори
има въпроси... преди 10 години
Ще се внася ли вот и ще се разглежда ли проблема с комисионните от строителството на метрото - за Б.Б. 30%. Тези са с по-големи рушвети и от ДПС. Бойко върни парите!
50
6
 
8
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Вотът определено ще бъде полезен! Така целият български народ ще чуе и види какви ги е вършил мафиота ББ!
49
4
 
2
 
! Отговори
Магистрали и картофи преди 10 години
сериозни проблеми имаш с главата, не със сектор "Сигурност"!!!!!!!!
48
6
 
3
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Оставка Цветлине!!!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
вие сте прозрачни
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прости и жалки тиквени ***
45
6
 
15
 
! Отговори
Мирослав Недялков преди 10 години
И преди и сега нищо не вършите ей, гербери. Този вот няма никакъв шанс, защо не се откажете или на 'чудо' се надявате?
44
5
 
15
 
! Отговори
Даола преди 10 години
В правилника на Наодното сърание трябва да е предвидено наказание за партия, която си играе като внася непрекъснато вот на недоверие към правителството, който се проваля.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой знае ли откъде се появи този пудел Вучков?И той ли е милиционер като останалите гербовци?Боже , откъде ни прати тези ***.
42
6
 
9
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА ! преди 10 години
...за 25 години ---САМО ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ЗА "мъртав проблем"!!!ДЕМОКРАЦИЯТА ИСКА РЕДОВНИ РЕФЕРЕНДУМИ И ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА ЗА ВСИЧКО!СТИГА "КОМУНИСТИЧЕСКИ -ДЕМОКРАЦИИ"----КАТО "железно -дърво"!!!ИСКАМЕ --"РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ" !ГЛАС , НАРОДЕН---ГЛАС ,БОЖИЙ!!!
41
6
 
15
 
! Отговори
ивана преди 10 години
когато герб бяха на власт, кудкудякаха за правителствата преди тях, че нищо не са свършили, сега когато са извън властта, кудкудякат за правителството след тях, че нищо не върши......то това добре, но защо се държат като селски баби на пазар........ а бе откъде ги намираме тези *** да ги набутваме в парламента
40
4
 
15
 
! Отговори
шоп преди 10 години
Боцеееее, ти кат чукчата дето викал "Ни нам как са прави, ама не е тъй! Щот ни *** кефите!"Тъй, че Боце седи си дома у Банкя и си мълчи, чи мнооо на излагаш, Боце!
39
3
 
17
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Народът наистина трябва да си извоюва правото да отзовава депутати, и първите изхвърлени трябва да са ГЕРБ! Тези не работят, само саботират, и вече колко месеца клатят държавата...това е антибългарско поведение...За имигрантите: Първите влезнаха в България 2012 година и никой не им търсеше обяснени-какви са , що са, какво дирят тука....